RST-Steel Oy tarjoaa putkilaserpalveluja nopealla toimituksella

Nivalassa päätoimipakkaansa sekä Pirkkalan Linnakallion teollisuusalueella myynti- ja asennuspistettä pitävä RST-Steel Oy on jatkanut kasvuaan vuosi vuodelta ja investoinut uuteen tuotantohalliin Nivalassa. Uuden hallin ja uusien tuotantokoneiden myötä yritykselle on avautunut mahdollisuus tarjota teräsputkien leikkauksia myös alihankintapalveluna, erittäin nopealla toimitusajalla.

RST-Steel Oy on alansa johtava toimija Pohjoismaissa. Yritys tunnettaan ajoneuvojen lisävarusteista ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuista karjapuskureista, lisävalotelineistä, lavakaarista, kylkiputkista ja lintuverkoista. Omien tuotteiden valmistuksessa panostetaan laatuun, materiaaleihin ja turvallisuuteen.
– Uudet tuotantotilat olivat pitkään suunnitteilla ja toiveenamme oli saada ne nimenomaan Nivalan Tiilimaalta, joka sijaitsee Ylivieskantien varrelle ja Kokkola–Kajaani-tien liikenneympyrän välittömässä läheisyydessä eli hyvien kulkuyhteyksien varrella, kertoo RST-Steelin tuotannosta vastaava toimitusjohtaja Tommi Pääkkö.

Koneessa on mukana myös syöttölaite, joihin voidaan lastata useampia max 6 m raakaputkia.


Uudella putkilaserilla myös alihankintapalvelut nopealla toimitusajalla

Uusien tuotantotilojen myötä RST-Steel investoi myös järeämpään laitekalustoon. Niistä merkittävin hankinta on TRUMPF-merkkinen erittäin laadukas ja tarkka putkilaser TruLaser Tube 3000.
– Uuden putkilaserin myötä pystymme leikkaamaan erittäin nopeasti ja laadukkaasti sekä pyöreitä että kantikkaita teräsputkia. TRUMPF:in laserilla voidaan hyvin leikata sekä rosteria että alumiinia ja sillä saa tehtyä helposti tarvittavat aukotukset esim. 45 asteen kulmaan ja erilaiset merkinnät. Mustan teräksen seinämävahvuus voi olla 8 mm ja putken halkaisija maksimissaan 152 mm. Koneessa on mukana myös syöttölaite, joihin voidaan lastata useampia max. 6 m raakaputkia sarjatuotantoon, toteaa Tommi Pääkkö.

– Tämä uusi putkilaser mahdollistaa omien tuotteiden valmistuksen lisäksi myös alihankintapalveluiden myymisen ulospäin ja niitä pystymme tekemään nopeallakin alle viikon toimitusajalla. Erilaiset putkiprofiilien työstämiset max 8 mm seinämävahvuuteen asti onnistuvat ja mieluiten myymme palveluita sarjatuotannoille, mutta yksittäisetkin työt kyllä onnistuvat. Pystymme tarvittaessa tarjoaman myös putkien taivutuspalveluita sitä tarvitseville.

– Hankimme koneeseen myös ohjelmiston, jonka avulla saamme työt erittäin nopeasti tuotantoon. Meille ei tarvitse lähettää muuta kuin kuvat ja mitat tuotteesta. Meillä on tuotannossa kolme suunnittelijaa, joilla kaikilla on vahva Solidworks-osaaminen, joten pystymme myös tarjoamaan helposti apuja tuotteiden suunnittelutyössä, vakuuttaa Pääkkö.

Uudella putkilaserilla pienten muotojen leikkaaminen on helppoa ja nopeaa. Pyöreisiin ja kantikkaisiin putkien saadaan tehtyä aukottamiset, merkinnät ja huippulaadukkaat viistoleikkaukset, joita myydään alihankintana myös muille.

RST-Steel Oy
Tommi Pääkkö
puh. 040 508 3971
tommi.paakko@rst-steel.fi
www.rst-steel.fi

TRUMPFin erittäin laadukkaalla ja tarkalla putkilaserilla pystytään työstämään 8 mm seinämäpaksuista mustaa terästä aina 152 mm halkaisijaan asti.