Positiivisten tapahtumien syyskuu

Peräkkäisinä syyskuun viikkoina järjestetyt EMO- ja Alihankinta-messut aiheuttivat varmasti monelle muullekin alalla toimijalle kuin allekirjoittaneelle aikatauluhaasteita, liittyen päivittäisten normaalien työaskareiden hoitoon. Mutta nämä alojensa suurtapahtumat olivat ehdottomasti niihin käytetyn ajan ja kokemisen arvoisia.

Hannover EMO 2019 -messut tarjosivat valtavan määrän koneita, laitteita, työkaluja ja palveluita konepajojen kilpailukykytekijöitä tehostamaan. Erityisesti lastuavan puolen tarjonta oli tässä Euroopan vuoden ykköstapahtumassa lyhyesti määriteltynä kaiken kattava. Messujen kävijämäärä hieman putosi edelliseen parin vuoden takaiseen EMO-messuun, mutta arvioni mukaan ainakin Suomesta oli varsin suuri määrä päättävää tahoa tapahtumassa etsimässä uusia innovaatioita tekemiseensä.

Vauhti jatkui heti seuraavalla viikolla Tampereella Alihankinta-messuilla, joka toimii takuuvarmana tapahtumana vuodesta toiseen. Tässä alati kehittyvässä tapahtumassa oli henki tänäkin vuonna varsin positiivinen ja voisi kuvailla, että ilmassa oli havaittavissa positiivista pöhinää.

Positiivisissa merkeissä sujui myös Eurometallin syyskuu, sillä Taloustutkimus Oy:n syyskuussa toteuttaman tutkimuksen mukaan Eurometalli on Suomen luetuin metallialan media – sekä digitaalisena että painettuna versiona. Kiitämme kaikkia lukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme tästä saavutuksesta. Pyrimme myös jatkossa olemaan luottamuksenne arvoisia ja kehittämään edelleen mediaamme palvelemaan konepajamaailmaa ajan hengessä.


Positiivista syksyä