Prima Industrie myyty Femto Technologies S.p.A.:lle

Maailmanlaajuinen konserni Prima Industrie on myyty Femto Technologies S.p.A. -sijoitusyhtiölle. Prima Industrie julkistaa myös uuden hallituksen ja uuden toimitusjohtajan.


Giovanni Negri on nimitetty Prima Industrie S.p.A.:n toimitusjohtajaksi. Hän on suorittanut johtamisen tutkinnon ja liiketalouden maisterin tutkinnon Politecnico di Milanosta. Marraskuusta 2018 lähtien hän on toiminut toimitusjohtajana CMS S.p.A.:ssa (osa SCM Groupia), joka on johtava, numeerisesti ohjattujen moniakselisten työstökeskusten tuotantoon erikoistunut yritys. Aiemmin hän on toiminut sekä Saksassa että Italiassa useissa vastuullisissa tehtävissä SCM Groupissa, Porsche Consultingissa ja Siemensillä.

Entinen toimitusjohtaja Ezio Basso pysyy hallituksessa ja tekee aktiivista yhteistyötä Giovanni Negrin kanssa varmistaen tehokkaan tehtävänsiirron konsernissa.

Hallituksen puheenjohtaja Gianfranco Carbonato kommentoi: ”Haluan kiittää Ezio Bassoa entisten ja uusien osakkeenomistajien puolesta pitkäjänteisestä yhteistyöstä, jonka ansiosta konsernimme on kukoistanut ja kehittynyt sellaiseksi kuin se on tänään. Haluan myös toivottaa Giovanni ­Negrin tervetulleeksi ja toivoa hänelle kaikkea hyvää uusiin haasteisiin tietoisena siitä, että ulottuvillamme on merkittäviä mahdollisuuksia jatkaa kasvua.”

Prima Industrie S.p.A.:n toimitusjohtaja Giovanni Negri: ”Minulle on kunnia tulla nimitetyksi Prima Industrien toimitusjohtajaksi. Odotan innolla yhteistyötä uuden hallituksen sekä kaikkien Prima Industrien ihmisten ja sidosryhmien kanssa jatkaakseni konsernin kestävän innovaation ja kasvun tiellä. Olen vakuuttunut siitä, että edessämme on suuria mahdollisuuksia.”


Suomen toiminnoista ja NEU-alueesta vastaavat Kalle Kujanpää ja Jarmo Mursula

Prima Industrie -konserniin kuuluvasta Finn-Power Oy:stä ja North Europe -alueesta (NEU) vastaavat edelleen operatiiviset johtajat (COO) Kalle Kujanpää ja Jarmo Mursula. NEU-alueeseen kuuluvat Pohjoismaat, Baltia, Benelux-maat, Saksa, Itävalta ja Sveitsi sekä Venäjä. 

Prima Industrien uusi toimitusjohtaja Giovanni Negri.