Prima Power EuroBLECH-messuilla – matka kohti automaation tulevaisuutta alkaa tästä

Prima Powerin teema EuroBLECH-messuilla vastaa täysin 26. kerran järjestettävien kansainvälisten messujen mottoa ”Porttisi älykkäämpään tulevaisuuteen”. Prima Power kutsuu kaikki kävijät tekemään matkan kohti valmistuksen tulevaisuutta alkaen 1400 m²:n osastolta (#146 hallissa 12), jossa esitellään uusimmat automatisoidut, integroidut ja digitalisoidut ratkaisut ohutlevyntyöstöön.

Automaatio ja digitalisaatio ovat nousussa kaikilla toimialoilla ja kaiken kokoisissa yrityksissä. Yhä useammat ohutlevyä työstävät yritykset omaksuvat nämä suuntaukset tuottavuuden lisäämiseksi, toimitusaikojen lyhentämiseksi, kappaleiden tarkkuuden ja laadun parantamiseksi, jätteen vähentä­miseksi ja työntekijöiden ergonomian ja turvallisuuden parantamiseksi. Automatisoidun ja älykkään tuotannon edut ovat avainasemassa valmistavan teollisuuden tärkeimpien haasteiden ratkaisemisessa, kuten pula ammattitaitoisesta työvoimasta, korkean laadun standardivaatimukset, materiaalikustannukset, tuotteiden toimitus, tehokkuus ja kestävyys. On selvää, että ratkaisut on valittava kunkin yrityksen erityistarpeiden mukaan, ja niiden on oltava riittävän joustavia pysymään samassa vauhdissa liiketoiminnan kasvun ja jatkuvasti muuttuvien markkinoiden vaatimusten kanssa. Prima Power tarjoaa laajan valikoiman modulaarisia ja joustavia teknologioita, automaatioita ja ohjelmistoja sekä syvälle juurtunutta kokemusta tarjoten oikean ratkaisun kaikkiin tuotanto- ja investointitarpeisiin.

EuroBLECH-messuilla esitellään pitkälle automatisoitu kompakti ja joustava PSBB-valmistusjärjestelmä, joka integroi lävistys-, leikkaus-, välivarastointi- ja taivutusprosessit yhdeksi kokonaisuudeksi. Siihen kuuluu uusi ja tehokas Shear Brilliance® -kone ja EBe-taivutusautomaatin uusin versio. Hyödyntämällä vuosikymmenien kokemusta FMS (Flexible Manufacturing System) -teknologiasta, PSBB-linja työstää levyaihiot automaattisesti valmiiksi taivutetuiksi, korkealaatuisiksi komponenteiksi. Se takaa korkean tuottavuuden, tarkkuuden ja tehokkuuden hyödyntämällä sähköservoteknologiaa lävistämiseen, leikkaukseen ja taivutukseen, automaattiseen joustavaan materiaalivirtaan ja pitkälle kehitettyyn ohjelmistoon. PSBB-linja on optimaalinen suorakulmaisten kappaleiden ja paneelien valmistukseen, joten sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteiden sekä ovi- ja hissipaneelien valmistuksessa.

Uusi yhdistetty lävistys- ja leikkausjärjestelmä Shear Brilliance®, joka on osa linjaa, perustuu uusimpiin komposiittimate­riaaleihin, sähköservoteknologiaan ja lineaarimoottoreihin. Näillä ominaisuuksilla saavutetaan todella vaikuttava suorituskyky, joka tarkoittaa markkinoiden korkeinta tuottavuutta monipuolisessa ja joustavassa valmistuksessa. Nykyaikaisen sähköservoteknologian edut ovat alhainen energiankulutus ja vähäinen huollontarve sekä erinomainen tarkkuus ja monipuolisuus. Modulaarisuus mahdollistaa korkeaa tarkkuutta vaativien komponenttien nopean valmistuksen, joka voi sisältää myös muotoilua – jopa taivuttamista – kierteitystä ja merkitsemistä, yhdessä joustavassa solussa ja täysin automaattisessa prosessissa. Lisäksi integroitu lävistys-/leikkauskonsepti voi tuoda 10–20 %:n säästön raaka-aineiden kulutukseen. Vielä suurempia säästöjä voidaan saavuttaa käyttämällä valinnaista leikkausviivaa.

Prima Power Laser Genius+ -kone Combo Tower Laser -varastointijärjestelmällä ja PSR 2D -lastaus- ja pinontarobotilla.

Messuilla esiteltävään PSBB-linjaan sisältyy myös täysin automaattinen sähköservokäyttöinen taivutusautomaatti EBe 2720, joka tarjoaa maksimaalisen suoritustehon. Yhdistettynä joustavaan valmistusjärjestelmään se lisää tuottavuutta lyhentämällä koko valmistusprosessin yhdeksi vaiheeksi hyödyntämällä ainutlaatuista kompaktia asettelua. EBe on varustettu poiminta- ja keskittämislaitteella sekä monitoimipöydällä kappaleiden paikannusta ja keskittämistä varten, mikä mahdollistaa materiaalin virtauksen muista linjan koneista. Tämän lisäksi taivutus- ja kääntölaite kääntää ohutlevyt automaattisesti piilotetussa ajassa ennen taivutusprosessia.

Joustavaan automaattiseen laserleikkaukseen Prima Power esittelee Laser Genius+ -koneen Combo Tower Laser -varastointijärjestelmällä ja PSR 2D -poiminta- ja pinontarobotilla. Tämän koneen korkea dynamiikka (liikeradan nopeus 180 m/min, kiihtyvyys 2,8 g) ja tarkkuus mahdollistavat lyhyet sykliajat ja korkean leikkauslaadun. Kolme kokoa 1530, 2040 ja 2060 sekä laaja valikoima lasertehoja mahdollistavat soveltuvuuden moniin tarpeisiin. Laser ­Genius+ on plug & play -kone, jossa on nopeat asennusajat ja symmetrinen ja käännettävä rakenne, joka lisää ergonomiaa ja helpottaa sijoittelua mihin tahansa tehtaaseen. ­Laser Genius+ -koneessa on vakiona kaksi 24 tuuman Full HD -näyttöä ja 4K-videokamera, integroidut ohjelmistomoduulit, jotka yksinkertaistavat prosesseja, sekä uudet anturit ja tekoälyn algoritmit edistyneisiin valvonta- ja prosessinhallintatoimintoihin. Laser Genius+ -kone voidaan liittää monenlaisiin Prima Powerin automaatiojärjestelmiin. Hannoverissa se on varustettu älykkäällä ja joustavalla PSR 2D -poiminta- ja pinontarobotilla, jolla on korkea pinontatarkkuus ja minimaaliset pinontavälit, mikä mahdollistaa pinonta-alueen optimaalisen käytön automaattisesti. Järjestelmän modulaarisen rakenteen ja Prima Powerin tuotevalikoiman ansiosta PSR 2D voidaan liittää suoraan Night Train FMS® -varastointiratkaisuun ja automaattiseen taivutuskoneeseen, jolloin saadaan aikaan automatisoitu tuotantolinja raakalevystä leikattuihin ja taivutettuihin lopputuotteisiin. Kompakti ja joustava varastointijärjestelmä Combo Tower Laser tarjoaa erilaisia materiaaleja saataville aina tarvittaessa ja voi toimia myös välivarastona valmiille leikatuille komponenteille sekä rangoille.

EuroBLECHissä esitellään myös joustava automatisoitu taivutusratkaisu eP Genius 1030, joka integroi EP-1030 sähköservokäyttöisen särmäyspuristimen automaattiseen työkaluvarastoon. Prima Powerin sähköservoteknologian korkea dynamiikka, tarkkuus ja luotettavuus yhdistyvät automaattisen työkalunvaihtojärjestelmän etuihin. Tuloksena on tuottava ja joustava taivutusratkaisu, joka soveltuu erityisesti vähimmäiseriin, joissa on mahdollista arvioida koneen kokoonpano, ja lyhyet sykliajat auttavat asiakasta saavuttamaan paremman kilpailukyvyn markkinoilla. Joitakin ratkaisuun sisältyvän eP1030-koneen tärkeitä ominaisuuksia ovat: puristusteho 105 t, taivutuspituus 3060 mm, automaattinen CNC-bombeeraus, 5-akselinen takavaste ja IRIS Plus -kulmaohjausjärjestelmä moottoroiduissa käsivarsissa, joita ohjataan CNC:llä. Työkaluvarastossa on 32 metriä työkaluja 8:ssa työkalunpitimessä, jotka liikkuvat kolmella akselilla. Pyörivä revolveri mahdollistaa työkalujen pyörittämisen, mikä lisää työstömahdollisuuksia. Uusimman sukupolven käyttöliittymä mahdollistaa kappaleen ohjelmoinnin intuitiivisella tavalla, sekä koneella että off­line-tilassa, samoin kuin koneen kokoonpanon automaattisen hallinnan.

Prima Powerin eP Genius 1030 integroi sähköservokäyttöisen eP1030-särmäyspuristimen automaattiseen työkaluvarastoon.

Tehtaat ovat yhä enemmän tietolähtöisiä prosessien optimoimiseksi, markkinoille tuloajan parantamiseksi, koko arvoketjun hallitsemiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. EuroBLECHissä
Prima ­Power näyttää kattavan valikoiman ratkaisuja älykkääseen valmistukseen, mikä mahdollistaa tuotannon hallinnan joka tasolla, edistyneen valvonnan ja diagnostiikan ja tehostetun koneohjelmoinnin. Prima Powerin tunnettujen ohjelmistoratkaisujen lisäksi ­EuroBLECHissä tuodaan markkinoille useita uusia tuotteita, jotka parantavat ohjelmoinnin tehokkuutta ja käyttäjäystävällisyyttä, yksinkertaistettua konevalvontaa ja valmistuskustannusten hallintaa.


Prima Power on maailmanluokan toimija laser- ja ohutlevykoneiden valmistajana korkean teknologian teollisuudessa. Sen tuotevalikoima on yksi alan kattavimmista ja sisältää: 2D- ja 3D-laserkoneet leikkaamiseen, hitsaukseen ja poraukseen, lävistyskoneet, yhdistetyt laserleikkaus/lävistys- ja lävistys/kulmaleikkausjärjestelmät, särmäyspuristimet, taivutuskoneet, taivutuskeskukset ja joustavat valmistusjärjestelmät (FMS). Prima Power on Prima Industrie -konsernin konevalmistuksen liiketoimintayksikkö, jolla on yli 1 700 työntekijää maailmanlaajuisesti, tuotantolaitoksia Italiassa, Suomessa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa sekä myynti- ja palveluverkosto yli 80 maassa.

Kompakti ja joustava PSBB-valmistusjärjestelmä yhdistää lävistys-, leikkaus-, välivarastointi- ja taivutusprosessit yhdeksi kokonaisuudeksi.