Prima Power sai DIMECC PRIZE 2023 -palkinnon

Vuoden DIMECC Prize 2023 -palkinnon sai ohut­levyn työstökoneiden valmistukseen erikoistunut Prima Power pitkäjänteisestä yhteistyöstä DIMECCin ohjelmissa ja ekosysteemeissä.

”Prima Power on ollut yksi aktiivisimmista asiakkaistamme 15 vuoden ajan ja he ovat saavuttaneet ohjelmissamme hyviä tuloksia. Tälläkin hetkellä meillä on useita uusia hankkeita kehitteillä heidän kanssaan”, perusteli Seppo Tikkanen, DIMECC Oy:n ohjelmapäällikkö.
Prima Powerin suunnittelupäällikkö Esko Petäjä vastaanotti ­DIMECC Prize -palkinnon tiistaina Tampereella DIMECCin 15-vuotis­juhlissa.
”DIMECC-yhteistyöllä ja -projekteilla on ollut merkittävä vaikutus Prima Powerin innovatiiviseen tuotekehitykseen ja kilpailukykyyn”, Esko Petäjä kiitteli.

Prima Power on ollut aktiivinen DIMECCin toiminnassa alusta asti. Se on ollut mukana seitsemässä DIMECCin ohjelmassa. Yritys osallistui hiljattain päättyneeseen InDEx-hankkeeseen, jossa luotiin suomalaisen valmistavan teollisuuden datan jakamisen ja hyödyntämisen pelisääntöjä ja menetelmiä. Parhaillaan yhteistyötä tehdään ­Industry X -hankkeessa, jossa sovelletaan tekoälyä, multimediaa, reunalaskentaa ja 5G:tä teollisuuden käyttöön. Prima Power on aina kiinnostunut uusista TKI-projektivalmisteluista yhteistyössä muiden yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa, ja se on tälläkin hetkellä mukana DIMECCin uusien hankkeiden suunnittelussa.

Prima Power on osallistunut aktiivisesti yhteiskehittämiseen myös DIMECCin ekosysteemeissä, muun muassa FAMN-ekosysteemin perustajajäsenenä. Lisäksi Prima Power hyödyntää DIMECC-­osaamisen kehittämisen palveluja kuten koneoppimisakatemiaa.
DIMECC Prize on palkinto yritysten ja yliopistojen tutkimusyhteistyöstä. Sitä on jaettu vuodesta 2009. Kiertopalkinto on messinkinen, räjähdyssuojattu nosturin kääntöpyörä, jonka lahjoitti palkinnoksi Konecranes. 

DIMECC Oy
Harri Kulmala
toimitusjohtaja
puh. +358 40 840 6380
harri.kulmala@dimecc.com

Seppo Tikkanen
ohjelmapäällikkö
puh. +358 40 840 2780
seppo.tikkanen@dimecc.com

DIMECC Oy yhdistää Suomen valmistavan ja digitaalisen teollisuuden sekä akateemisen tutkimuksen parhaat voimat. Se kokoaa yhteen yli 400 organisaation ja 2000 ihmisen osaamisen.

DIMECC Prizen vastaanotti Prima Powerin suunnittelupäällikkö Esko Petäjä (keskellä) DIMECCin 15-vuotisjuhlissa. Palkinnon luovuttivat ohjelmapäällikkö Seppo Tikkanen (vasemmalla) ja toimitusjohtaja Harri Kulmala (oikealla) DIMECCistä. Kuva: Kari Muranen/DIMECC