Pronius osaksi Boreota

Kaupan odotetaan luovan synergia­mahdollisuuksia Machineryn metallin­työstö­kone­liike­toiminnan kanssa.

Maaliskuun alussa Pronius Oy tuli osaksi Boreo-konsernia Boreon os­taessa Pronius Oy:n koko osakekannan yhtiön toimitusjohtaja Kari Lehtomaan omistamalta yhtiöltä. Yhtiö jatkaa kaupan jälkeen operointia itsenäisesti osana Boreo-konsernin Tekninen Kauppa -liiketoiminta-aluetta ja Kari Lehtomaa jatkaa Proniuksen toimitusjohtajana. ”Toivotamme Proniuksen lämpimästi tervetulleeksi Boreo-konserniin ja lähdemme innostuneina tukemaan yhtiön kehitystä yhdessä Kari Lehtomaan johtaman organisaation kanssa. Proniuksella on pitkäaikainen vahva asema sen asiakkaiden kumppa­nina Suomessa, joka tukeutuu Froniuksen asemaan hitsausalan maailmanlaajuisena teknologiajohtajana ja markkinajohtajana Euroopassa. Tämä yritysosto on hyvä osoitus liiketoimintamallimme toimivuudesta ja houkuttelevuudesta yrittäjille ja se täyttää erinomaisesti asettamamme kriteerit nykyisiä liiketoimintoja täydentäville add-on yritysostoille. Pronius vahvistaa Tekninen Kauppa -liiketoiminta-aluettamme ja luo synergiamahdollisuuksia erityisesti Machineryn työstökoneliiketoiminnan kanssa”, sanoo Boreon toimitusjohtaja Kari Nerg.


Machineryä ja Proniusta yhdistää yhteinen asiakaskunta

Sekä Machinery että Pronius toimivat metallintyöstökoneliiketoiminta-alueella. Kummallakin on omat vahvuutensa ja tuotevalikoimat ja -palvelut täydentävät toisiaan. Kaupan myötä sekä Machinery että Pronius pystyvät vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin entistä kattavammin.

”Edustamme Machineryssä eurooppalaisia johtavien konevalmistajien tuotteita ja Fronius on hitsausteknologian johtava valmistaja maailmassa, eli todella hieno lisä tarjoamaamme suomalaisille konepajoille. Molemmilla yhtiöillä on vahva asema metalliteollisuuden toimittajana sekä pitkälti yhteiset asiakkaat, joten odotan kovasti yhteistyömme kehittymistä Proniuksen Kari Lehtomaan kanssa. Yhdessä pystymme toteuttamaan suurempia hankekokonaisuuksia ja tarjoamaan asiakkaille kattavamman kokonaisuuden esimerkiksi huoltopalveluiden muodossa”, kommentoi Machineryn metallintyöstökoneliiketoiminnan johtaja Kalle Louhimo.


Pronius lyhyesti

Vuonna 2009 perustettu Pronius toimii Fronius International GmbH:n hitsaustekniikan tuotteiden ja järjestelmäratkaisujen virallisena jakelijana Suomessa. Yhtiö toimii sen asiakkaiden kumppanina tuotteiden elinkaaren aikana ja sen palveluvalikoima kattaa maahantuonnin, varastoinnin, uusien tuotteiden myynnin ja jakelun sekä huolto- ja varaosapalvelut. Yhtiön avainasiakkaita ovat muun muassa konepaja- ja valmistavassa teollisuudessa toimivat suomalaiset yritykset. Pronius työllistää 4 henkilöä ja sen toiminnot sijaitsevat Tampereella, Suomessa. Yhtiön liikevaihto 31.8.2021 päättyneellä tilikaudella oli noin 5,5 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 1,2 miljoonaa euroa.

Kuvassa Proniuksen Kari Lehtomaa (vasemmalla) ja Machineryn Kalle Louhimo.