Puhtaiden osien merkitys sähköautoteollisuudessa haastaa laitetoimittajat – ratkaisu Suomesta

FinnSonic Oy on saanut historiansa suurimman ultra­ääni­pesu­linja­tilauksen. Noin kahden miljoonan euron arvoinen linja toimitetaan keväällä 2020 Saksaan sähkö­auto­teollisuuden tarpeisiin.

”Kauppa on meille tärkeä päänavaus voimakkaasti kasvavaan sähköautoteollisuuteen. Tämän tyyppiselle ratkaisulle on yhä enemmän tarvetta autoteollisuuden alihankkijoilla”, kommentoi myyntipäällikkö Olli-Pekka Arhosuo. Optima-ultraäänipesulinjalla pestään alumiinista valmistettuja koneistettuja profiileita, pidikkeitä sekä pohja- ja suojalevyjä, jotka lopulta päätyvät Porschen J1- ja BMW I20 -sähköautoihin. Pesussa kappaleista poistetaan koneistuslastut sekä työstö-öljyt ja -emulsiot. Kappaleet pitää saada luotettavasti ehdottoman puhtaiksi sekä sisä- että ulkopuolelta. Lisäksi monivaiheinen pesuprosessi edellyttää käsittelyaikojen tarkkaa hallintaa. Nämä vaatimukset täyttyvät ultraäänipesuratkaisulla paremmin kuin perinteisillä pesumenetelmillä.
FinnSonic on toimittanut lukuisia pesulinjoja autoteollisuuteen 40-vuotisen historiansa aikana. ”Olen ylpeä, että olemme jälleen pystyneet ratkaisemaan asiakkaan prosessiin liittyvät haasteet. Tässä projektissa suuri kapasiteetti ja jopa 98 % käyttöaste vaativat suunnittelussa erityistä huomiota”, toteaa toimitusjohtaja Vesa Nurminen.

INFO

Vesa Nurminen
toimitusjohtaja
puh. 0400 636 968
vesa.nurminen@finnsonic.com