Laatukilpi Oy ja Härmän CNC-koneistus Oy yhdistävät voimansa

Etelä-Pohjanmaalla Ylihärmässä toimivat Laatukilpi Oy ja Härmän CNC-koneistus Oy yhdistyvät. Härmän CNC-­koneistus Oy:stä tulee Laatukilpi Oy:n tytäryhtiö. Yrityskaupan myötä Härmän CNC-koneistuksen yrittäjä Joni Ylinen siirtyy Laatukilpi Oy:n osakkaaksi ja hänestä tulee Laatukilpi-konsernin kehitysjohtaja. Laatukilpi Oy:n toimitusjohtajana jatkaa tehtävässä 27.11.2019 aloittanut Vesa Rautava. Härmän CNC-koneistuksen toimitusjohtajana on toistaiseksi siirtymäajan Joni Ylinen ja varatoimitusjohtajana Vesa Rautava. Yritysjärjestelyn jälkeen Laatukilpi konsernin osakkaina ovat Joni Ylinen, Jyrki Mäkinen ja Kirsi Tuunanen. Molempien yhtiöiden hallitusten puheenjohtajana jatkaa Juha Mikkola.
– Näimme yhdistymisessä mahdollisuuden kehittyä, sillä yritysten liiketoiminta-alueet tasapainottavat toisiaan. Laatukilvellä on pitkän linjan hitsausosaaminen sekä omia tuotteita, kun taas Härmän CNC-koneistuksella on automaatio- ja koneistusosaaminen. Molemmat yritykset ovat tehneet hyvää tulosta, ovat vakavaraisia ja toimineet jo vuosikymmeniä. Yhdistymisen myötä voimme tarjota asiakkaillemme suurempia kokonaisratkaisuja ja tietotaitoa, Joni Ylinen kertoo.

Laatukilpi ja Härmän CNC-koneistus työllistävät yhteensä noin 80 henkilöä ja yritysten liikevaihto on yhteensä yli 10 miljoonaa euroa. Yrityskaupan jälkeen yritykset jatkavat toistaiseksi toimintaansa omilla nimillään nykyisissä toimipisteissään. Asiakkaat voivat olla entiseen tapaan suoraan yhteydessä toimitusjohtajiin tai nykyisiin yhteyshenkilöihinsä.
– Haemme tulevina vuosina vahvaa kasvua jokaisella liiketoiminnan osa-alueella. Johtoryhmämme toimii hienosti yhteen ja työntekijöillämme on valtava into tehdä töitä. Heidän ansiostaan yrityksellä on iso potentiaali kehittyä, Laatukilpi Oy:n toimitusjohtaja Vesa Rautava kertoo.
Laatukilpi Oy on perheyritys, joka on toiminut Ylihärmässä jo vuodesta 1971. Yritys valmistaa liikenteenohjaustuotteita ja opasteita sekä myy, huoltaa ja asentaa pysäköintiratkaisuja. Lisäksi yritys tekee keskiraskasta hitsaamista ja osakokoonpanoja. Yrityskaupan myötä yrityksen vanhin osakas Pekka Mäkinen luopuu osakkuudestaan ja antaa toiminnan kokonaan seuraavan sukupolven haltuun. Mäkiselle onkin erityisen tärkeää, että perheyritys jää Ylihärmään tuttujen ihmisten käsiin ja että työpaikat säilyvät Ylihärmässä.

Härmän CNC-koneistus Oy on cnc-koneistukseen erikoistunut yritys, joka valmistaa metallialan osia ja osakokonaisuuksia. Yrityksellä on myös hitsaamo, sekä maalaamo- ja kokoonpanoyksikkö. Yritys panostaa erityisesti osaavaan henkilöstöön ja uuteen konekantaan, ja on tehnyt viime vuosina huimaa kasvua. Härmän CNC-koneistus vietti viime vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan.

INFO

Joni Ylinen
toimitusjohtaja, kehitysjohtaja
puh. 050 301 2069
joni.ylinen@cnc-koneistus.fi
Vesa Rautava
toimitusjohtaja
puh. 050 348 5612
vesa.rautava@laatukilpi.fi
Juha Mikkola
hallituksen puheenjohtaja
puh. 040 554 0512
juha.mikkola@netikka.fi