R-Component Oy: Alihankintakonepaja

Suomalaisen metallialan alihankintayrityksen, Rantapaja Oy:n, tarina on ollut pitkä. Yritys, jonka juuret juontavat vuoteen 1978, on nyt astumassa uuteen vaiheeseen, kun se vaihtaa nimensä R-Component Oy:ksi 1. syyskuuta 2023.

Yrityksen perustan luoja Jaakko Allisen työn jatkajana toimiva Juha Allinen kertoo R-Componentin matkasta aina perustamisestaan nykypäivään. Otetaan muutama askel taaksepäin ja katsotaan, mistä tässä on kyse.
”Jaakko Allinen perusti Siilinjärvelle 1978 Rautasiili Oy:n, jossa olin osakkaana, ja aloitin työntekemisen suurin piirtein samoihin aikoihin, kun ensimmäistä Leijona-kultaa juhlittiin. Meni muutama vuosikymmen ja tuli muutama pienempi ja isompi nousu ja lama, joissa on nautittu ja kärsitty. Nykyisen muotonsa Rantapaja sai 2011 ja siitä lähtien yritys on pitänyt investointien pääpainon vaakakaraisissa työstökeskuksissa.”


Rantapajasta R-Component Oy:ksi

Nyt, vuonna 2023, yritys on valmis uuteen vaiheeseen. Rantapaja Oy vaihtuu R-Component Oy:ksi 1.9.2023. Uusi nimi heijastaa yrityksen kasvua ja monipuolistumista sekä sen vahvaa osaamista metallialan alihankintateollisuudessa.
Juha Allinen korostaa, että vaikka yrityksen nimi muuttuu, sen arvot ja sitoutuminen laadukkaaseen palveluun pysyvät vahvoina. ”Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet Rantapaja Oy:n aikana, ja uusi nimi symboloi tulevaisuuden mahdollisuuksia. Haluamme jatkaa perinteitämme tarjoten asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua”, hän sanoo.


Erikoistuminen

Rantapaja Oy erikoistui vuonna 2011 vaakakaraisiin työstökeskuksiin, mikä oli strateginen päätös tuotannon kehittämiseksi. Ensinnäkin syvemmän teknologisen osaamisen ansiosta yritys pystyi tarjoamaan asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastasivat heidän ainutlaatuisiin tarpeisiinsa.
Toiseksi vahvempi osaaminen mahdollisti tehokkaamman ja nopeamman tuotannon, mikä oli omiaan alentamaan kustannuksia ja parantamaan toimitusaikoja. Kolmanneksi korkea laatu ja tarkkuus työstö­prosesseissa vahvistivat asiakastyytyväisyyttä ja loivat pohjaa pitkäaikaisille asiakassuhteille.


Investoinnit tulevaisuuteen

Yrityksen tulevaisuuteen suuntautuva ajattelutapa ilmenee selvästi tämän vuoden puolella käynnistetyistä mittavista investoinneista. Kokonaisarvoltaan 1.5 miljoonaa euroa olevat investoinnit ovat osoitus yrityksen sitoutumisesta uusiin teknologioihin ja kilpailukyvyn vahvistamiseen. EU on myöntänyt tukea investointeihin ja kehittämiseen.


Teknologinen huippuosaaminen

Yksi merkittävä investointi on ollut uuden työstökeskuksen hankinta. Vaakakarainen työstökeskus, DNS NHP 6300, on hankittu pitkäaikaiselta ja luotettavalta yhteistyökumppanilta, Duroc Machine Tool Oy:ltä. Valintaan vaikutti huolellinen harkinta ja tarve vastata asiakkaiden kasvaviin vaatimuksiin. Uusiin työstömahdollisuuksiin vastaamiseksi on myös hankittu Cad/Cam-ohjelmisto, joka helpottaa nykyisten työstökoneiden ja tulevan 5-akselisten työstökeskusten ohjelmointia. Tähän tehtävään valikoitui IDEAL GRP:n myymä ohjelmisto NX CAM.


Uuden tuulet

Kesän 2023 alusta lähtien R-Component Oy:n uutena toimialajohtajana aloitti Ari Pulkkinen. Hänen päätehtävänään on modernisoida yrityksen toimintaa vastaamaan tämän päivän haasteita ja odotuksia.
Tämä uusi rekrytointi kuvastaa yrityksen sitoutumista pysymään ajan tasalla ja jatkamaan kasvuaan entistä vahvempana toimijana alihankintakonepajateollisuudessa. Pulkkinen tuo mukanaan laajan kokemuksen metallialalta, vahvan teknisen osaamisen ja syvällisen ymmärryksen valmistusprosesseista sekä markkinoinnista. Hänen tavoitteenaan on varmistaa, että R-Component Oy on kilpailukykyinen ja innovatiivinen toimija, joka vastaa asiakkaiden tarpeisiin ja luo arvoa alihankintateollisuudessa.


Uudenlainen konsepti

Tulevaisuuden markkinoinnissa menestyminen edellyttää rohkeaa innovaatiota, tinkimätöntä asiakaslähtöisyyttä sekä kykyä tarjota kokonaisvaltaisia ratkaisuja. R-Componentin upouusi konsepti murskaa perinteiset rajat avaamalla asiakkailleen täysin uudenlaisen tavan lähestyä komponenttivalmistusta. Tämä ainutkertainen strategia yhdistää saumattomasti asiakaslähtöisyyden, huipputeknologian ja käyttömukavuuden.
”Tämä tarkoittaa käytännössä, että pystymme tarjoamaan asiakkaalle yksilöidyn työstökoneen sekä tarvittavat prosessit taaten samalla sekä komponenttien erinomaisen laadun että kilpailukykyiset hinnat. Tämän uuden konseptin myötä avaamme ovet asiakkaille uusiin mahdollisuuksiin ja autamme heitä saavuttamaan entistä parempia tuloksia”, kertoo toimialajohtaja Ari Pulkkinen.


Ammattilaisten rooli tulevaisuuden rakentamisessa

Tulevaisuutta ei voida muovailla ainoastaan teknologialla – tarvitaan ammattilaisten viisautta ja osaamista. Vaikka innovaatiot ja resurssit ovat olennaisia, ammattilaisten panos on korvaamaton. Kilpailu kyvykkäistä ammattilaisista on kiihtymässä, joten houkutteleva palkkaus on tärkeää. Palkka ei ole vain rahallinen korvaus, vaan myös arvostuksen osoitus.


Kohti uusia saavutuksia

R-Component Oy:n tarina kuvastaa suomalaisen perheyrityksen voimaa ja kykyä sopeutua muuttuvaan liiketoimintaympäristöön. Yrityksen pitkä historia, teknologinen osaaminen ja sitoutuminen jatkuvaan kehitykseen ovat asettaneet sen kohti tulevia menestyksiä. Uudet investoinnit antavat vahvan viestin siitä, että R-Component Oy on valmis tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin säilyttäen samalla perheyrittäjyyden arvot ja perinteen.

Kuvassa koneistaja Ari Rissanen.

REKRY

Mikäli yllä kuvattu toimintamalli tuntuu kiinnostavalta ja haluaisit tulla tekemään töitä hyvässä porukassa ota rohkeasti yhteyttä Ariin:
ari.pulkkinen@rcoy.fi
puh. +358 451 293 332