Okuman uusi OSP-P500: Kestävää, älykästä ja turvallista CNC-ohjausta

Okuman uusi CNC-ohjaus: OSP-P500 nostaa tuotannon seuraavalle tasolle. CNC-koneiden maailmanlaajuisesti tunnetun valmistajan asiakkaat tulevat hyötymään parhaasta tuottavuudesta ja tarkkuudesta, erityisen käyttäjäystävällisyyden ja energiatehokkuuden kera. Älykäs koneenohjaus sisältää myös erityiset turvaominaisuudet kyberhyökkäyksiä vastaan.

60 vuotta ensimmäisen OSP-ohjauksen jälkeen Okuma julkistaa vallankumouksellisen innovaation nykyisiin ja tuleviin haasteisiin vastaamiseksi: ”Innovatiivinen OSP-P500-ohjaus auttaa asiakkaitamme vastaamaan kasvaviin vaatimuksiin mullistavien kehitysten avulla ja toteuttamaan monimutkaisia koneistusoperaatioita entistä tarkemmin ja vähemmässä ajassa. Älykkäät toiminnot ja erittäin helppo käyttö takaavat käyttäjän tuottavuuden merkittävän kasvun”, sanoo Norbert Teeuwen, Okuma Europe GmbH:n toimitusjohtaja.


Tehokasta koneistusta kaikille

Uusi OSP-P500-ohjaus on varustettu ”Digital Twin” -toiminnolla, joka nopeuttaa tuotantoprosesseja ja vähentää valmisteluaikoja. Se mahdollistaa koneistusprosessien korkean tarkkuuden simulaatiot: ”Digital Twin on Machine” -simulaatio tapahtuu itse koneella, joten koneistus voidaan aloittaa heti sen jälkeen. Simulaatio voidaan myös tehdä ”Digital Twin on PC” -toiminnolla tietokoneella, jotta voidaan estää seisokkeja ja mahdollistaa koneen käyttö muille koneistusprosesseille. Myös kokemattomat käyttäjät hyötyvät kaikista CNC-ohjauksen eduista poikkeuksellisen käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta. ”Smart OSP Operation” -toiminto yksinkertaistaa käsittelyä ja tarjoaa automaattisen ohjauksen kaikkiin tarvittaviin vaiheisiin, jolloin ihmiset, joilla ei ole aiempaa kokemusta, voivat oppia koneistamaan työkappaleen yhdessä päivässä. OSP-P500 on myös ihanteellisesti varustettu suurinopeuksiseen koneistukseen, jolla on korkea pinnanlaatu: ”Smart ­Control” -toiminnon ansiosta sillä on kaksi kertaa suurempi laskentateho kuin tavanomaisilla koneenohjauksilla.
Tämä lyhentää merkittävästi reaktioaikoja, jolloin sykliaikoja voidaan vähentää jopa 15 prosenttia.


Turvattu kyberhyökkäyksiä vastaan kaikissa olosuhteissa

Kattavalla turvajärjestelmällään CNC-oh­jaus suojaa myös luotettavasti koneprosesseja, ohjelmia ja tietoja kyberhyökkäyksiltä. Käyttäjien edistyneet tunnistusprosessit ja OPC-UA-standardin mukainen viestinnän salaaminen estävät myös luvattoman pääsyn. Myös tietojen palautustoimenpiteet ja tietojen varmuuskopiointitoiminnot on integroitu hätätilanteita varten. Tämä takaa jatkuvan ja keskeytymättömän tuotannon kaikkina aikoina.


Älykästä teknologiaa suurempaa energiatehokkuutta varten

Integroidun ”Eco Suite Plus” -toiminnon ansiosta uusi OSP-P500 täyttää kaikki asiakasvaatimukset virrankulutuksen vähentämiseksi. Älykkäät ominaisuudet tallentavat ja analysoivat jokaisen käyttötilan ja CO₂-päästöt, vaihtavat tarvittaessa energiansäästötilaan sekä säätävät automaattisesti lisälaitteita, kuten lastunpoistoa tai imua. Tulevaisuudessa Okuma tuo markkinoille vähitellen uuden sarjan Green Smart Machines -koneita, jotka tarjoavat vielä enemmän toimintoja energiansäästöön ja korkean tarkkuuden toimintaan.

Nämä älykkäät työstökoneet ovat erityisesti suunniteltu tukemaan CO₂-päästöjen vähentämistä pienentyneellä energiankulutuksella, samalla kun ne yhä varmistavat korkeimman laadun. OSP-P500 on myös osa tätä pakettia.

Uusi koneen muotoilu 5-akselisille työstökeskuksille ja monitoimisorveille

Ensimmäisessä vaiheessa 5-akseliset työstökeskukset MU-V-sarjasta ja monitoimisorvit MULTUS-sarjasta varustetaan uudella koneenohjauksella. Lisäksi Okuma yllättää uudistetulla koneen muotoilulla, joka tarjoaa enemmän vapaata tilaa, helpottaa ergonomista työskentelyä koneella ja mahdollistaa korkean integraatiotason automaation kanssa.

OSP-P500 esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa EMO:ssa Hannoverissa 18.–23. syyskuuta 2023. Lisätietoja Okuman osallistumisesta messuille on nyt saatavilla osoitteessa emo2023.okuma.eu.
Ensimmäiset koneet uudella ohjauksella ja muotoilulla toimitetaan asiakkaille Euroopassa vuoden 2023 lopussa.


MTC Flextek Oy Ab
puh. 029 030 0120
www.mtcflextek.fi

Okuma Europe GmbH on Okuma Corporationin, maailman johtaviin työstökonevalmistajiin kuuluvan, Euroopassa sijaitseva myynti- ja palveluyksikkö. Okuman innovatiivinen ja luotettava teknologia yhdessä kattavan, paikallisen palvelutuen kanssa mahdollistaa käyttäjille jatkuvan toiminnan, mikä maksimoi kannattavuuden. Sen laaja jakeluverkosto tukee laadukasta, tuottavaa ja tehokasta toimintaa, mikä mahdollistaa kilpailuedun nykypäivän vaativassa valmistusympäristössä. Lisätietoja on osoitteessa
www.okuma.eu.