Raahen Konepajatyö tehostaa tuotantoa

Teollisuuden konepajatuotteita ja kunnostuspalveluita tarjoava Raahen Konepajatyö tehostaa tuotantoaan nykyaikaisilla ohjelmistoilla ja laitteistoilla. Viime aikoina yritys on panostanut merkittävästi tuotannon kehittämiseen investoimalla uusien työstökoneiden lisäksi myös kehittyneen CAM-ohjelmiston sekä automaattilaatikoston työkalujen hallintaan.

Usean vuoden yhteistyö työkalu- ja ohjelmistotoimittaja Camcut Oy:n kanssa sai Raahen Konepajatyön vakuuttumaan, että nykypäiväinen CAM-ohjelmisto tuo yritykselle lisäarvoa myös isojen työstökoneiden ohjelmoinnissa. ”Nykypäivän tuotantokappaleet suunnitellaan 3D-ohjelmistoilla ja kappaleiden suunnitteluissa hyödynnetään useita CAD-ohjelmistojen ominaisuuksia, minkä vuoksi työkappaleidenkin muodot ovat monimutkaistuneet ja pelkkä käsin ohjelmointi ei enää riitä”, toteaa tuotantopäällikkö Jussi Kastell. Aiemmin Raahen Konepajatyö onkin turvautunut vaativien muotojen työstöratojen valmistamisessa Camcutin ohjelmointipalveluun, jonka yhteydessä myös nykypäiväiset työstömenetelmät ovat tulleet tutuiksi. ”Dynaamisien työstöratojen ansiosta työstöaika ja työkalun kulutus perinteisiin menetelmiin on parantunut merkittävästi”, Jussi kertoo. Yritys onkin hankkinut käyttöönsä Mastercam-ohjelmiston, jonka ansiosta työstöradat saadaan tehtyä suoraan 3D-malleihin hyödyntäen kehittyneitä työstömenetelmiä.

Työkalujen etsintäaika on usean yrityksen ongelma. Työkalujen hallinnassa myös työkalujen tilaaminen ja varaston hallinta sitoo usein toimihenkilöiden työaikaa. ”Ehdotimme Raahen Konepajatyölle tämän ongelman korjaamiseksi uutta Walter Tool­station -automaattilaatikostoa”, kertoo Camcut Oy:n myyntipäällikkö Janne Pesonen. Walter Toolsin C-Line-automaattilaatikosto on todella monipuolinen laatikosto, jonka laatikoiden koko on asiakkaan räätälöitävissä ja niinpä siihen voidaan varastoida myös isompia työkaluja kuten jyrsin- ja sorvausterärunkoja sekä pitkiä poria. Laatikoston käyttöliittymä on suomenkielinen ja siitä saadaan ulos useita erilaisia raportteja työkalujen kulutuksesta. ”Laatikosto tulee helpottamaan arkeamme huomattavasti, koska kaikille tuotteille on säädetty tilausrajat, jonka avulla laatikosto tilaa täydennystuotteet aina ajoissa tavarantoimittajilta”, Jussi toteaa. Laatikostoon saadaankin määriteltyä useita eri toimittajia ja ohjattua tilaukset suoraan heidän järjestelmiinsä. Tilausrajojen ansiosta työkalujen saldorajat voidaan asettaa mahdollisimman pieneksi, jolloin yrityksen pääomaa ei turhaan sidota liian ison työkaluvaraston ylläpitämiseen.

INFO

Raahen Konepajatyö Oy
Pajakatu 3, 92150 RAAHE
puh. 08 221 991
raahen.konepajatyo@konepajatyo.fi
www.konepajatyo.fi