Rauta on nyt kuumaa

Ensimmäinen kvartaali on tästäkin vuodesta jo takana. Näistä kolmesta kuukaudesta ei ole vielä taloustietäjien lukuja tiedossani, mutta oma arvioni on, että positiivisia tilastoja näistä kohta saadaan ihmeteltäväksemme. Suomen teollisuus etenee nyt kovaa vauhtia!
Tämä hyvä vauhti näkyi myös Tampereella huhtikuussa järjestetyillä Konepaja 2018 -messuilla. Vaikka kävijämäärä putosi melko selkeästi edellisiltä parin vuoden takaisilta messuilta, tämä tapahtuma oli ehdottomasti onnistunut. Liikkeellä olivat tällä kertaa laajalla rintamalla investoinneista päättävät – ja mikä ilahduttavinta, ostohousut jalassa. Kuulemani mukaan monella osastolla tehtiin jopa useampia suoria messukauppoja, mikä ei ole ollut kovinkaan yleistä lähivuosina suomalaisilla konemessuilla. Ostoinnokkuutta varmasti lisäsivät näytteilleasettajien vahvat panostukset messukattaukseen – esillä oli todella paljon uusinta teknologiaa edustavia koneita. Konepaja-messujen kattauksesta ja tunnelmista löytyy kuvasarjaa tämän lehden sivuilta messureportaasia värittämässä.
Sanotaan, että silloin on taottava, kun rauta on kuumaa. Nyt on taonnan aika, sillä suurimmalla osalla konepajoista tilauskirjat näyttävät varsin mukavilta. Isoimmat ongelmat alkavatkin olemaan monessa paikassa tällä hetkellä toimitusaikojen kanssa, mutta ne ovat onneksi niitä positiivisia huolia. Ainakin muutaman vuoden takaisiin hiljaisiin hetkiin verrattuna.

Työn iloa
Petri Kuhlman, päätoimittaja