Refimex Machineryssa omistajanvaihdos – pankkiirit konepajabisnekseen

Vuodesta 1988 toiminut alihankintakonepaja Refimex Machinery on vaihtanut omistajaa. Vetäjänä 17 vuotta ja yrittäjänä 15 vuotta toiminut Antero Irri on myynyt omistuksensa pankkimaailmasta tutuille Mika Niemiselle ja Kai-Pekka Tuomistolle. Osakkaina olleet työntekijät jatkavat entiseen tapaan.

-Antero oli hyvissä ajoin liikkeellä omistajanvaihdoksen kanssa kiireen välttämiseksi ja me olimme jo ennestään vanhoja tuttuja. Totesimme aika pian, että lähtökohdat ovat sellaiset, että kauppojen teolle ei ole esteitä, ja yrittäjäksi ryhtymiseen oli hyviä syitä. Tilanne ja ajankohta oli molemmille hyvä, ja saimme kaikki tehtyä tätä omasta halustamme, ilman ulkoista pakkoa. Meillä oli halu toimia yrittäjänä ja Antero oli hakemassa jatkajaa. Tärkeintä tietysti oli, että Antero oli pitänyt yrityksen hyvässä kunnossa ja taloudellisesti kestävällä pohjalla. Haluamme jatkaa kehittämistä yhdessä tekemällä ja palvelemalla ­asiakkaita entistäkin paremmin, kertoo uusi toimitusjohtaja Mika Nieminen.

– Meille on tärkeää kehittää toimintaa jatkuvasti, ja aina voi parantaa, vaikka tilanne onkin hyvä. Tällä hetkellä ei ole varsinaisia heikkouksia, mutta hyvää tasoa pitää jatkuvasti ylläpitää ja muutenkin kehitys on välttämätöntä, että pysymme kilpailussa mukana. Hyvästä laatutasostamme kertoo, että meillä on erittäin ammattitaitoisia ja vaativia isoja asiakkaita, jotka ovat pysyneet uskollisesti mukana, eikä reklamaatioita tule kuin äärimmäisen harvoin.

– Asiakkaillemme toimitusvarmuus on erittäin tärkeää ja siinä on pakko onnistua. Me olemme osana toimitusketjua ja ketjun jokaisen lenkin viivästys kasaantuu helposti seuraavissa vaiheissa. Omaan osuuteemme kuuluu, että me huolehdimme omista hankinnoistamme ja niiden varmuudesta sen lisäksi, että kaikki tapahtuu tuotannossa sovitussa aikataulussa.

Refimexin tavoitteena on auttaa asiakasta menestymään kumppanina ja tuottaa entistä enemmän hyötyä vuoropuhelun avulla.

– Varsinaisen tuotannon lisäksi tarjoamme asiakkaillemme tarvittaessa myös valmistusteknistä osaamista. Voimme osallistua tuotekehitykseen, tuomalla siihen valmistuksen ja tuotannon näkökulman. Tavoitteena on aina, että saamme optimoitua tuoteprosessia ja menestymme yhdessä. Optimointi ja asiakkaan auttaminen voi tarkoittaa myös, että virtaviivaistamme omaa osuuttamme ja joku meidän työvaiheemme jää pois. Näemme asian niin, että kun autamme asiakasta ja asiakas menestyy, me menestymme itsekin, varsinkin pitkällä aikavälillä. Kappalekohtainen laskutus voi jopa pienentyä, mutta asiakkaan menestyksen mukana tuleva volyymin kasvu kattaa sen.

– Yli 30 vuoden tausta pankkimaailmassa tuo hyötyä sitä kautta, että tuomme sieltä saadut hyvät opit käyttöön. Erityisesti voimme hyödyntää hyviä verkostoja ja tuoda systemaattista toiminnan suunnittelua. Myös asiakassuhteiden hoidosta meillä on hyvää kokemusta. Lisäksi kaupallisena johtajana toimiva Kai-Pekka painottaa voimakkaasti vahvan talouden ja näkyvyyden puolesta.

– Haluamme tuoda esille, että teemme hyvää työtä ja olemme ylpeitä siitä. Meillä on töissä 30 henkeä ja tavoitteena on, että olemme näkyvä työnantaja. Toisaalta se tarkoittaa, että meidät tunnetaan osana kuntaa ja yhteiskuntaa merkittävänä hyvinvoinnin luojana ja toisaalta sitä, että meidät tunnetaan hyvänä työnantajana, jonne halutaan töihin. Mänttä-Vilppulassa on ollut hyviä hakijamääriä kone- ja metallialan koulutukseen ja haluamme olla pitämässä hyvää tasoa yllä jatkossakin.

– Muutaman kerran olemme saaneet vakuuttaa tutuille, että emme ole tulleet hulluiksi, kun vaihdoimme palkkatyön yrittäjyyteen. Joka aamuna herätessä tunnelma on ollut hyvä, eikä ole kaduttanut. Katsomme kauas tulevaisuuteen, ja nykyisestä koronatilanteesta selviämisen lisäksi aiomme olla valmiina, kun uusi nousu alkaa, Nieminen päättää.

 

INFO

Refimex Machinery Oy
Mika Nieminen
toimitusjohtaja
puh. 040 560 1917
mika.nieminen@refimexmachinery.fi
www.refimexmachinery.fi