Caverion sai päätökseen Teollisuuden liiketoimintojensa osien myynnin Elcoline Oy:lle

Caverion on saanut päätökseen eräiden Caverion Industria Oy:n Suomen liiketoimintojen myynnin Elcoline Oy:lle. Kauppa julkistettiin 26.6.2020. Ostaja on kotimainen, kansainvälisesti toimiva teollisuuden kunnossapitopalveluiden tarjoaja, jolla on kaupan jälkeen palveluksessaan noin 500 työntekijää.

Caverionin 22.11.2019 julkistaman pörssitiedotteen mukaisesti Kilpailu- ja kuluttajaviraston (”KKV”) Maintpartner-kaupan päätös sisälsi tiettyjä ehtoja, joiden mukaan Caverionin tuli luopua noin 6,5 prosentista Teollisuusdivisioonan kaupan jälkeisestä Suomen liikevaihdosta (noin 300 milj. euroa vuonna 2018). Päätöksen mukaisten ehtojen täyttyminen vaatii vielä KKV:n lopullisen vahvistuksen.

Luovutuksen kohteena on teollisuuden palveluihin liittyviä kokonaisulkoistussopimuksia pääosin kemianteollisuuden ja energia-alan asiakkaiden kanssa. Lisäksi kauppaan sisältyvät Caverionin meriteollisuuden yksikkö sekä Maintpartner-kaupassa ostetut teollisen kunnossapidon palvelukeskukset Turussa, Porissa, Raumalla ja Oulussa. Liiketoimintakauppa tulee voimaan 30.9.2020 päivän päättyessä. Kauppahintaa ei julkisteta.

 

”Luomamme ympäristö muokkaa tapaamme elää.” Caverion mahdollistaa suorituskykyä ja ihmisten hyvinvointia tekemällä rakennetusta ympäristöstä älykästä ja vastuullista. Asiakkaat voivat luottaa sen osaamiseen rakennusten, infrastruktuurin, teollisuuslaitosten ja teollisten prosessien koko elinkaaren ajan: hankekehityksestä projekteihin, tekniseen huoltoon ja kunnossapitoon, kiinteistöjohtamiseen sekä asiantuntijapalveluihin. Caverion palvelee asiakkaitaan 11 maassa, Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa, yli 16 000 ammattilaisen voimin. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 2,1 miljardia euroa. Caverionin osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

INFO

Caverion Teollisuus
Elina Engman
divisioonajohtaja
puh. 050 351 4673
elina.engman@caverion.com

Caverion Oyj
Martti Ala-Härkönen
talousjohtaja
puh. 040 737 6633
martti.ala-harkonen@caverion.com

Caverion Oyj
Milena Hæggström
sijoittajasuhteiden ja ulkoisen viestinnän johtaja
puh. 040 5581 328
milena.haeggstrom@caverion.com

www.caverion.fi