Uusi Harvi 1 TE -täyskovametallijyrsin Kennametalilta

Kennametal on julkaissut täysin uusilla piirteillä varustetun täyskovametallijyrsimen. Kunnianhimoisena tavoitteena oli julkaista jyrsin, joka tuo mukanaan radikaaleja parannuksia. Uusi HARVI 1 TE -täyskovametallijyrsin on värinävakaampi, lastunhallinta on parempi ja se tuottaa paremman pinnanlaadun jopa suuremmilla työstöarvoilla.

Radikaalien uusien suunnittelupiirteiden ansiosta Kennametalin nelileikkuinen HARVI 1 TE -täyskovametallijyrsin tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja työkalunkestoiän monille eri materiaaleille, mukaan lukien teräs, ruostumaton teräs, kuumalujat superseokset ja valurauta. Huomattavasti pienentyneiden työstövoimien ansiosta tämä käänteentekevä täyskovametallijyrsin tarjoaa lyömättömiä etuja missä tahansa haastavassa koneistuksessa.

HARVI 1 TE on osoittanut tehokkuutensa sekä märkä- että kuivatyöstössä. Monissa sovelluksissa työkalun kestoikä on ennennäkemätön. Se toimii poikkeuksellisen hyvin haastavissa rouhinta- ja viimeistelyjyrsinnöissä. Hyviä esimerkkikohteita ovat: syvien urien avaukset, syvien poteroiden rouhinta, sekä dynaaminen olakejyrsintä suurella leikkuusyvyydellä.

HARVI 1 TE suunniteltiin vastamaan jyrsinnän neljään avainongelmaan, jotka rajoittavat tuottavuutta liki kaikissa jyrsintäsovelluksissa. Näitä rajoitteita ovat lastunhallintaongelmat, työkalun taipuma, riittämätön leikkuusärmän lujuus ja säteittäisten leikkausvoimien aiheuttama työkalun murtuminen. Suunnittelun tuloksena syntyi työkalu, jonka lujat leikkuusärmät tekevät siitä monipuolisen ja toimivan ratkaisun suurimpaan osaan jyrsintäsovelluksista.

Lastunhallintaan HARVI 1 TE tarjoaa uuden ja innovatiivisen lastu-urien muotoilun, joka muovaa ja murtaa lastut paremmin hallittaviksi. Lastu-urien pinnanmuotoilu nostaa lastuvirran irti lastu-urasta, mahdollistaen paremmin leikkuunesteen voitelevan vaikutuksen. Tämä vähentää kitkaa parantaen näin työkalun kestoikää.

Työkalun taipumaa on saatu pienennettyä suunnittelemalla työkalun ydin paraboliseen muotoon. Leikkuusärmissä on hiontasegmenteistä koostuva epäkeskeinen päästö koko leikkuupituudella. Tämä päästöpinnan muotoilu vähentää kitkaa ja lisää teräsärmän lujuutta. Lisääntynyt teräsärmän lujuus tekee työkalusta erityisen monipuolisen eri käyttökohteisiin.

HARVI 1 TE -jyrsimen kaarevat otsaleikkuut sekä ainutlaatuiset lastu-urat mahdollistavat työkalulle erittäin tehokkaat porausominaisuudet sekä äärimmäisen aggressiiviset ramppi- ja helix-jyrsintäominaisuudet.

Epäsymmetrisesti jaotellut muuttuvanousuiset leikkuusärmät antavat työkalulle värinävaimennusominaisuudet, jotka mahdollistavat tehokkaamman jyrsinnän epävakaissa olosuhteissa. Olosuhteet muodostuvat monesti epävakaiksi työskenneltäessä pitkillä työkalun ulottumilla, tai kun työstettävän kappaleen muoto, tai kiinnitys eivät mahdollista riittävän tukevia olosuhteita.

 

INFO

Hertek Oy
puh. 019 483 050
www.hertek.fi
Lisätietoja HARVI 1 TE -täyskovametallijyrsimistä saat alueesi myyntiedustajilta.