Sahavalmistaja Pilous 25 vuotta

Brnossa, Tšekeissä toimiva Pilous perustettiin vuonna 1994, jolloin lanseerattiin myös ensimmäinen metallivannesaha tyypiltään ARG 230. Sahan rakensivat itse yhtiökumppanit vuokraamansa autotallin tiloissa. Kyseinen sahamalli esiteltiin Brnon kansainvälisillä konepajamessuilla ja siinä oli erittäin uudenaikainen rakenne. Tämä yhdessä edullisen hinnan kanssa johti nopeasti kasvaviin tilausmääriin ja siten koko yrityksen kasvuun.
Ensimmäisen sahan myynnistä saaduilla varoilla valmistettiin kaksi sahaa ja kun nekin saatiin myytyä nopeasti, valmistettiin viisi sahaa jne. Tästä sai alkunsa laajempi tuotanto – jo seuraavana vuonna Pilous valmisti useita satoja koneita kehittäen myös uusia sahamalleja. Reipas kasvuvauhti jatkui seuraavina vuosina, valmistettujen sahatyyppien ja myytyjen koneitten kokonaismäärät kasvoivat huomattavasti. Tällä hetkellä Pilousin tuotevalikoimassa on noin 40 erilaista metallisahaa pienistä käsisahoista teollisuuden käytössä oleviin CNC-automaattisahoihin. Nykyisin tehdas tuottaa tuhansia kappaleita vuodessa.
Vuonna 1997 Pilous laajensi tuotanto-
ohjelmaansa ottaen siihen mukaan puun­työstökoneet ja tukkisahat. Ensimmäinen markkinoille tuotu tukkisaha saavutti heti suuren menestyksen tehokkaana tuotteena. Tästä eteenpäin puuteollisuuden vannesahat ovat laatunsa ja laajan tyyppivalikoimansa ansiosta maailman huippua.
Painopiste Pilousilla on tällä hetkellä uudenaikaisessa konesuunnittelussa ja tuotteitten laadussa.
Panostaminen moderniin suunnitteluun ja työmenetelmiin yhdistettynä massiivisiin konemalleihin, ulkomuotoon ja laadun tarkkailuun takaavat koneitten huomattavan pitkäikäisyyden samoin kuin sahaustarkkuuden. Metalli- ja puusahojen tämän päivän suunnittelu on huippulaatuista ja määrittelee monin tavoin tämän alan jatkokehityksen suuntauksia.
Metalli- ja puusahojen lisäksi on saatavana myös runsaasti lisävarusteita ja teriä.
Kotimaan myynnin lisäksi Pilousin tuotteita menee vientiin noin 90 % 70 eri maahan kaikkiin maanosiin. Pilousin valmistamia sahoja on käytössä esimerkiksi NASA:n ja Baikonur-avaruuskeskuksissa, Dukovanyn ydinvoimalassa, ROLEX-kellonvalmistajilla tai valtameriä kyntävistä aluksissa. Euroopan markkinoiden lisäksi Pilousin puusahat toimivat luotettavasti Siperian, Afrikan, Etelä-Amerikan ja Aasian metsissä.
Maketek Oy aloitti yhteistyön Pilous vannesahavalmistajan kanssa jo vuonna 1997. Tähän mennessä Suomeen Maketek Oy on toimittanut kyseisen päämiehen valmistamia metalli vannesahoja yli 300 kappaletta.
Myös Pilousin valmistamat tukkisahat kuuluvat Maketekin tuotevalikoimaan. ●

INFO

Maketek Oy
puh. 03 358 2700
www.maketek.fi