Sandvik Coromantin uusilla porilla luotettavampaa ja tehokkaampaa ilmailumateriaalien porausta Uudet CoroDrill®-kovametalliporat sopivat HRSA-, titaani- ja komposiittimateriaalien poraukseen

Sandvik Coromant on tuonut markkinoille kaksi uutta täyskova­metallista poraa haastavien ilmailumateriaalien, kuten kuumalujien ­superseosten (HRSA), titaaniseosten ja komposiittien tasalaatuiseen ja suorituskykyiseen koneistukseen.
 
”Ilmailuteollisuudessa käytettävien materiaalien poraukseen liittyy erityishaasteita”, toteaa Sandvik Coromantin James Thorpe, Global Product Manager Drilling. ”Esimerkiksi kuumalujien superseosten väsymislujuus, kovuus ja sitkeys korkeissa lämpötiloissa kuluttavat poria monin eri tavoin. Komposiittimateriaalien eri kerrokset puolestaan irtoavat helposti toisistaan eli delaminoituvat porauksen mekaanisesta kuormituksesta. Uudet CoroDrill®-ratkaisumme on suunnattu juuri näihin haasteisiin, ja ne tarjoa­vat pidemmän terien kestoiän ja paremman suorituskyvyn”, lisää Sandvik Coromantin Aaron Howcroft, Global Product Manager Composites.
Uusi CoroDrill 860 -täyskovametallipora SM-geometrialla takaa erinomaisen prosessivarmuuden, laadukkaat reiät ja pitkän kestoiän. Se on ensisijainen valinta reikien koneistukseen kuumalujiin superseoksiin (esim. Inconel, Waspalloy, Hastelloy ja ­Udimet) ja muihin ISO S -materiaaleihin.
CoroDrill 860 -täyskovametalliporaan SM-geometrialla saa uuden terälaadun 1210, jossa on myös uusi pinnoite. Ratkaisu vähentää tuntuvasti viistekulumista nykyratkaisuihin verrattuna. Teräsärmän suorituskyky on luotettava ja johdonmukainen, eli tuloksena on mittatarkkoja ja laadukkaita reikiä. Pora soveltuu siten ihanteellisesti myös miehittämättömään tuotantoon, jolloin hylkyä voidaan odottaa tuntuvasti entistä vähemmän ja myös reikäkohtaiset kustannukset pienenevät.
CoroDrill 860 -täyskovametallipora SM-geometrialla pääsee oikeuksiinsa etenkin napojen ja koteloiden laippojen sekä matala- ja korkeapaineturbiinien kiekkojen ja roottoreiden porauksessa. Valikoima kattaa pituudet 2–5 x D ja halkaisijat 3–16 mm (0.118–0.630 in), ja kaikkia poria saa läpi jäähdytyksellä.
Samaan aikaan markkinoille tuotu Coro­Drill 863 -täyskovametallipora O-geometrialla on optimoitu ilmailuteollisuuden komposiittiosille. Poran perusaineen ­uusi O1AD-laatu varmistaa erinomaisen kulumiskestävyyden, pitkän terien kestoiän ja erittäin laadukkaat reiät. Suuri aksiaalinen rintakulma vähentää delaminaatiota yhdensuuntaisia hiilikuituvahvisteisia muoveja (CFRP) porattaessa.
Paremman kestoiän ansiosta poralla pystytään koneistamaan aiempaa enemmän reikämetrejä. Yksi tämän luotettavan ja toistotarkan poran lisäeduista ovatkin harvemmat työkalunvaihdot. Tyypillisiä komposiittiosia, joissa poran eduista pääsee hyötymään, ovat mm. runko-osat, siipikotelot, vakaimet, lattiapalkit ja laskusiivekkeet. Porien pituudet ovat 4–5 x D ja halkaisijat 3–10 mm (0.118–0.393 in).

INFO

https://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/corodrill_860/
https://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/corodrill_863/pages/default.aspx
www.sandvik.coromant.com/fi