Siilijyrsimillä tuottavuutta koneistukseen

Siilijyrsimet ovat tehokas ratkaisu kulmajyrsinnässä ja koneistettaessa pitkiä olakkeita sekä poteroita, sillä niiden avulla päästään suuriin lastunpoistomääriin. Siilijyrsimen oikea­oppinen hyödyntäminen on hyvä tapa nostaa tuottavuutta ja tuotannon kannattavuutta.


Iscar tarjoaa laajan valikoiman siilijyrsimiä, joista yleisimpiä ovat T490-jyrsimet. Näissä siilijyrsimissä on tangentiaalisesti kiinnitetyt vaihtoterät ja erittäin kestävä ja jäykkä runko, minkä vuoksi ne soveltuvat erityisesti raskaaseen ja keskiraskaaseen koneistukseen. Jyrsimet pystyvät hyödyntämään pitkää leikkuutaan ja niitä voidaan käyttää tarvittaessa myös pitkällä jatkovarrella. Tehokkaan jyrsinnän avainasiat ovat juuri korkea lastunpoistoaste ja työkalun tukevuus yhdistettynä toimivaan vaihtoterän geometriaan.

T490 LN.. -vaihtoterissä, joita näissä jyrsimissä käytetään, on neljä leikkuusärmää, jolloin teräpalasta saadaan taloudellinen verrattuna vanhanmallisiin AP..-paloihin. Vaihtoteriä on saatavissa useita eri kokoja ja niitä valmistetaan eri geometrioilla ja säteillä, joten ne kattavat hyvin laaja-alaisesti erilaiset koneistuskohteet ja materiaalit. Perusgeometrioiden lisäksi teriä on saatavissa rouhintamurtajilla (CS ja FW), jotka silppuavat lastun pieneksi ja näin parantavat olennaisesti lastunpoistoa sekä vähentävät tehontarvetta ja pienentävät värinää. Kun lastu pilkotaan pieneksi, lastuamisarvoja voidaan nostaa ja tämä heijastuu suoraan tuottavuuteen. Kaikkia edellä mainittuja vaihtoteriä saa Iscarin uusimmilla pinnoitteilla, kuten kestävällä IC5400-laadulla teräkselle. T490-jyrsimien valikoima sisältää siilijyrsimien lisäksi koko kulmajyrsinnän tarpeet kattavan valikoiman ja onkin yksi markkinoiden monipuolisimpia ja käytetyimpiä ratkaisuja jyrsintään tukevilla koneilla.

Muita suosittuja Iscarin siilijyrsimiä ovat taloudellinen kolmisärmäinen HM390 sekä vaativiin olosuhteisiin suunniteltu P290. Näiden lisäksi Iscarilla on myös useita erinomaisia siilijyrsinratkaisuja erilaisiin erikoiskohteisiin, tarvitaan sitten erittäin pitkää ulottuvuutta, pientä kokoa tai muuta ratkaisua koneistuksen haasteisiin.

Iscarin siilijyrsimiä on saatavana kahdella eri kiinnityksellä, joko tuurnakiinnitteisenä tai varsimallisena. Varsityyppisissä malleissa on useita eri kiinnitysvaihtoehtoja, kuten Weldon- ja Click-Fit- sekä kiinteät DIN-, BT-MAS- ja CAMFIX-kiinnitykset.


Siilijyrsinnän avulla koneistuksen tuottavuutta voidaan nostaa usein huomattavasti.

Lisätietoa www.iscar.fi tai
Iscarin yhteyshenkilöltänne.