Steelcomp Oy:lle jo viides SafanDarley-särmäyspuristin

Steelcomp on hankkinut Kauhavan yksikköönsä servokäyttöisen SafanDarley E-Brake 130-4100 Ultra -särmäyspuristimen. Uusi kone on nopeuttanut joissakin tapauksissa jopa kaksinkertaisesti taivutusprosesseja verrattuna edelliseen hydraulikäyttöiseen särmäyspuristimeen.

Vuonna 2006 Kimmo Niskan perustaman Steelcomp Oy:n merkittävin kasvuloikka tapahtui vuonna 2016, kun yritys osti Vaasasta Oy Laine-Tuotanto Ab:n konkurssipesän. Tämän siirron myötä Steelcomp kasvoi osatoimittajasta kokonaisuuksia toteuttavaksi sopimusvalmistajaksi. Tänä päivänä Steelcomp on ensiluokkaista palvelua ja korkeatasoisia metallitöitä tarjoava täyden palvelun nykyaikainen metallipaja ja sopimusvalmistaja, jonka vahvuus on alan pitkällisessä kokemuksessa ja asiakaslähtöisessä asenteessa.

– Tarjoamme kokonaisvaltaista valmistuskumppanuutta aina ohutlevytuotteiden osavalmistuksesta hitsattuihin teräsrakenteisiin ja tuotekokoonpanoihin. Meidän tehtävämme on varmistaa, että asiakas voi keskittyä yrityksensä ydinosaamiseen. Vaalimme pitkäikäisiä asiakassuhteita, siksi teemme kaikenlaiset metallityöt aina laadusta tinkimättä, vakuuttaa toimitusjohtaja Kimmo Niska.


Kokonaisvaltainen projektitalo

– Tänä päivänä olemme projektitalo, joka kykenee palvelemaan kilpailukykyisesti ja kokonaisvaltaisesti: pienistä yksittäisistä projekteista sarjatuotantoon asti. Sarjakokoa tärkeämpää meille on, että työ sopii tuotantoteknologioillemme ja strate­giaamme, jolloin pystymme tukemaan ­asiakkaamme kilpailukykyä parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme nälkäinen kasvuyritys, jossa tykätään haasteista. Emme oleta pääsevämme helpolla. Nautimme, että saamme olla yksi ketju lenkissä, joka vie asiakkaitamme ja koko Suomea ja sen kilpailukykyä eteenpäin.

Steelcomp Kauhavan yksikkö muutti viime keväänä uusiin 5 000 m2 tuotantotiloihin.

Synergiaa

Steelcomp toteuttaa Kauhavalla vaativat ohutlevyn lävistykset, muovaukset, liitokset ja taivutukset. Vaasan yksikkö keskittyy hitsattuihin levyrakenteisiin ja niiden kokoonpanoon.
Kauhavan yksikkö työllistää 25 työntekijää, joiden tekemisen tuloksena muodostuu noin yhdeksän miljoonan euron liikevaihto. Vaasassa puolestaan työskentelee 80 ammattilaista, liikevaihdon ollessa 12 miljoonaa euroa.
Yksiköiden välillä hyödynnetään synergiaetuja ja Kauhanavan yksikkö syöttääkin paljon tuotantoaan Vaasan yksiköön jatkojalostettavaksi.


Viiden miljoonan investoinnit ja uudet 5 000 m2 tuotantotilat

Kauhavan yksikkö otti viime keväänä ison askeleen muuttaessaan uusiin 5 000 m2:n tuotantotiloihin. – Vanhat tilat kävivät ahtaaksi, eivätkä mahdollistaneet kehitystä tukevia koneinvestointeja. Uudet tilat ovat omalta osaltaan mahdollistaneet viimeisen 1,5 vuoden aikana Kauhavalle tekemiämme 3,5 miljoonan euron koneinvestointeja. Vaasaan olemme samaan aikaan tehneet 1,5 miljoonan euron investoinnit, eli kokonaisuutena olemme investoineet 5 miljoonaa euroa, summaa Niska.


SafanDarley-arsenaali kasvaa

Viime toukokuussa Steelcomp Oy otti Kauhavalla tuotantoonsa jo neljännen SafanDarleyn valmistaman särmäyspuristimen. Tällä kertaa särmäyspuristin on mallia E-Brake 130-4100 Ultra. Näyttävän koneen toimitus hieman viivästyi, mutta odotus kannatti.

– Ymmärrettävistä, komponenttipulasta johtuvista syistä, johtuen jouduimme hieman odottelemaan konetta, mutta kun koneen saimme tänne Kauhavalle, saimme sen konetoimittajan Machinery Oy:n toimesta nopeasti tuotantokäyttöön. Ja kun meillä oli neljä SafanDarleytä jo aiemmin tuotannossamme, ei opetteluunkaan tuhrautunut aikaa, vaan kone tuli vaan tuotantoon ja sitä alettiin heti käyttämään, kertoo Niska.

– Särmäys on yksi ydinprosesseistamme ja teemme sitä kahdessa vuorossa 9 ammattilaisen osaavissa käsissä. Meillä oli tarve lisätä edelleen särmäyskapasiteettiamme ja tarvitsimme neljämetrisen huippukoneen ohuen pellin särmäykseen. Vertailimme myös muita merkkejä, mutta olemme olleet todella tyytyväisiä SafanDarley-koneisiin. SafanDarley on osoittautunut erittäin luotettavaksi merkiksi, niissä on ollut todella vähän vikoja. Tästä syystä valintamme osui tälläkin kertaa SafanDarleyhin, perustelee Niska merkkiuskollisuutta.


Helppokäyttöinen ja looginen ohjaus

– SafanDarley on servokoneiden pioneeri tuomalla aikanaan servot särmäyskoneisiin. SafanDarleyn servokoneet ovat tarkkoja ja nopeita ja niitä on miellyttävä käyttää. Olemme myös tykästyneet niiden ohjauksiin, ne ovat selkeitä ja helppokäyttöisen näköisiä. SafanDarleyn ohjaus on todella käyttäjäystävällinen, opastava ja looginen, arvioi Niska ja jatkaa: – Särmäyskoneiden ohjauksilla on valtava merkitys kokonaisuuteen. Käyttöliittymät ovatkin kehittyneet koneissa paljon. Näillä asioilla on iso merkitys esimerkiksi silloin, kun nuori kaveri tulee taloon. Kun koneen ohjaus on helposti omaksuttava, saadaan uusi työntekijä nopeasti sisään töihin.


Servokoneilla jopa tuplasti nopeutta

Steelcompin uusin SafanDarley korvasi tuotannossa vanhan hydraulikäyttöisen särmäyspuristimen. – Uusi SafanDarley on merkittävästi nopeampi kone kuin edeltäjänsä. Puhutaan kymmenistä prosenteista, joissakin töissä SafanDarley on jopa tuplasti nopeampi, iloitsee Niska.
– Särmäys on meille valtavan tärkeä työvaihe. Nyt meillä on täyskäsi erikokoisia tehokkaita servokäyttöisiä SafanDarley-särmäyspuristimia 1,25 metristä neljään metriin asti näitä toimia suorittamaan.


Kasvua haetaan jatkossakin

– Meillä on ollut voimakas investointivaihe ja se jatkuu edelleen. Investoinneillamme haemme lisää tuottavuutta. Tämä luo kasvuedellytyksiä myös tulevaisuudelle, päättää toimitusjohtaja Kimmo Niska.

Steelcomp Oy
Kimmo Niska
toimitusjohtaja
puh. 050 562 1679
www.steelcomp.fi

SafanDarley-särmäyspuristimista:
Machinery Oy
Kalle Louhimo
puh. 040 136 3538
www.machinery.fi

Kuvassa Steelcomp Oy:n Timo Bäck (vas.), Machinery Oy:n Kalle Louhimo ja Steelcomp Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Niska uusimman, viime toukokuussa tuotantoon saapuneen nelimetrinen servokäyttöisen SafanDarley-särmäys­puristimen äärellä. – Uusi SafanDarley on merkittävästi nopeampi kone kuin edeltäjänsä. Puhutaan kymmenistä prosenteista, joissakin töissä SafanDarley on jopa tuplasti nopeampi, kertoo Niska.