Suomen Terätuonti Oy:n omistajapohja uudistui

Ammattitaidolla asiakkaitaan jo lähes 20 vuotta palvellut koneistustyökalujen maahantuoja uudistuu omistajavaihdoksen myötä. Yrityksen perustajan ja entisen pääomistajan Seppo Niemisen osuuden ostaneet Aki Mäki ja Joni Vartiainen jatkavat hyvää tekemistä toisen alkuperäisen perustajan Simo Gustafssonin kanssa.

-Yrityksemme valttina ovat asiakkaan lähellä toimiminen, ammattitaitoinen konsultointi työstön saralla sekä toimitusvarmuus. Vaikka tekeminen on jo nyt erinomaisella tasolla, niin uskon meillä olevan hyvinkin mahdollisuuksia parantaa palvelua ja toimintaa, yrityksen uusi osakas Aki Mäki kertoo.

Uudet vastuut
– Omistuspohjan muutoksen yhteydessä jaoimme tehtäviä uudelleen siten, että uuden henkilön palkkaaminen ei ole ainakaan heti tarpeen. Jatkamme Jonin kanssa edelleen samojen tehtävien parissa kuin tähänkin saakka. Joni otti lisäksi hoitaakseen toimitusjohtajan tehtävät ja minulle jyvitettiin enemmän toiminnan kehitystehtäviä sekä digitaalisen puolen edistämistoimien koordinointia.
– Asiakkaamme siis saavat jatkossakin erinomaisen teknisen tietotaidon omaavan Jonin palveluita kaikissa koneistuksen parissa ilmenevien haasteiden kanssa. Minut taas nähdään kenttämyynnin parissa omalla alueellani jatkossakin, Mäki lupaa.

Miehet kentällä
Suomen Terätuonti Oy on jatkuvasti ollut tien päällä lähellä asiakkaita, eikä tähän tule jatkossakaan muutosta. Yrityksen tavoite on viiden alue-edustajan voimin tavoittaa koko Suomen teollisuus, joka heidän tuotteitaan tarvitsee.
– Vakiintunut ja ammattitaitoinen myyntihenkilöstömme takaa parhaat ratkaisut asiakkaiden työstöön. Etelä-Suomen aluemyyntipäällikkö on Teemu Harberg, Joni Vartiainen vastaa yhdessä Simo Gustafssonin kanssa Varsinais-Suomesta, Kauno Söderling Pohjanmaan alueesta sekä minulla on Pirkanmaa, Satakunta ja osa Keski-Suomesta. Jatkossa pyrimme entistä enemmän keskittymään myös Itä- ja Pohjois-Suomen alueisiin.
– Tulevaisuudessa palkkaamme ainakin yhden miehen lisää kenttämyyntitehtäviin. Pyrimme jatkuvasti tehostamaan ja monipuolistamaan pienen henkilöstömme toimintaa kattavan ja laadukkaan asiakaspalvelun varmistamiseksi.

Liedon konttorilla palvellaan
Asiantuntevaa myyntipalvelua tarjoavat pääkonttorilla Elina Jalonen ja Jenni Santanen.
– Elinalle ja Jennille on vuosien saatossa kehittynyt hyvä näkemys alan tuotteista ja he osaavat toteuttaa myyjien monipuolisetkin toiveet asiakkaiden palvelemisesta nopeasti ja oikeilla tuotteilla. On mukava tehdä töitä kentällä, kun taustaorganisaation toimintaan voi luottaa, kommentoi Aki Mäki toimistohenkilökuntaa.

Kehitystoimia tarvitaan
Pitkään alalla toimineen Suomen Terätuonnin tilanne on kokonaisuutena varsin hyvällä mallilla. Hyvästä tekemisestä huolimatta aina löytyy kehityksen kohteita, joiden parissa uusi yrittäjäkolmikko on alkanut tehdä kehitystoimia.
– Ensin kaivoimme esiin kulurakenteita, joiden kohdalla on mahdollista aikaansaada muutoksia nopeasti. Tällaisia myös löytyi ja yksi sellainen liittyy varastoon tilaamisen automatisoinnin kehittämisestä ja myös kausittaisesta muutoshallinnasta saldojen hallinnassa. Myös vanhojen varastoitujen tuotteiden purkaminen ja saldojen siivoaminen tulee käynnistymään pian. Tällä toiminnalla saavutamme kestävää parannusta yrityksemme kulurakenteisiin. Tulemme laittamaan poistomyyntiin kaikki vanhat tuotteet, jotka eivät ole liikkuneet riittävän nopeasti.

Kattavasti päämiehiä
Noin 20 päämiehen kattavalla tuotetarjonnalla Suomen Terätuonti Oy on tuonut ­asiakkailleen laadukkaita tuotteita toiminnan alusta alkaen.
– Meiltä löytyy kokonaisratkaisut lähes kaikilta työstön osa-alueilta. Tuotteita löytyy asiakkaan tarpeen ja mieltymyksien mukaan siten, että voimme tarjota samasta tuotekategoriasta hieman halvemman vaihtoehdon tai sitten lippulaivatuotteen, joka on ominaisuuksiltaan aina huomattavan erilainen. Jokainen tarjottu vaihtoehto on varmasti hintansa väärti ja palvelemmekin asiakkaita aina faktoihin ja pitkään kokemukseen nojaten, emmekä ’musta tuntuu’ -periaatteella, Mäki painottaa.
– Yhteistyö kanssamme johtaa aina ratkaisuun, joka on kokonaisvaltaisesti järkevä, eli pystymme suunnittelemaan valmiiksi kaiken ja perustelemaan valintamme asiakkaalle. Tavoitteena on luonnollisesti palvella asiakasta siten, että kehtaamme palata myöhemminkin asiaan.

Hyvän tekemisen ilmapiiri
– Asiakaskuntamme on ottanut tapahtuneen muutoksen vastaan todella positiivisella tavalla. Meillä on kaikki edellytykset palvella asiakkaita aivan entiseen malliin ja toivottavasti tulevaisuudessa vielä paremminkin. Ainakin keskinäinen kemia yrityksemme sisällä on todella hyvällä tasolla ja panostamme työntekijöiden hyvinvointiin jatkossakin.
– Kuten tiedetään, tyytyväinen työntekijä mahdollistaa tyytyväisen asiakkaan. Teemme mielellämme muutoksia toimintamalleihimme, kun henkilökunnalta hyviä ehdotuksia tulee. Seuraamme tietenkin myös herkällä korvalla asiakaskunnan tilannetta ja toiveita. Täydellisiä hetkiä ovat ne, kun voimme vastata asiakkaan tarpeeseen, jolla he saavuttavat selkeää etua tuotantonsa läpimenoajoissa sekä kustannussäästöjä, Aki Mäki päättää. ●

INFO

Suomen Terätuonti Oy
Joni Vartiainen
toimitusjohtaja
puh. 050 360 9044
Simo Gustafsson
puh. 044 555 7780
Aki Mäki
aluemyyntipäällikkö
puh. 044 555 7300
https://suomenteratuonti.fi