Kuularuuvit keskenään vaihtokelpoisilla mutteri-ruuvi-kombinaatioilla

NSK esitteli EMO 2019 -messuilla uuden kuularuuvisarjan, jonka muttereita ja akseleita voidaan yhdistellä vapaasti keskenään. Tämän ansiosta sekä myyjien että loppukäyttäjien on helpompi pitää korkealaatuisia kuularuuveja varastossa ja ostaa niitä pienissä erissä.

Kuularuuvit ovat hyvin tarkkoja käyttöelementtejä ja ne suunnitellaan aina asiakkaan spesifikaation mukaan ja adaptoidaan tiettyyn tehtävään. Valmistaja toimittaa tämän jälkeen yksittäiset mutteri- ja ruuviyhdistelmät, jotka on tehtaalla asetettu vastaamaan vaadittua esikuormitusta.
EMO-messuilla NSK, maailman suurin tarkkuuskuularuuvien valmistaja, esitteli uuden sarjan, joka ei vaadi erikseen sovitetun mutteri-ruuvi-kombinaation käyttöä. Mutteria ja ruuvia voidaan sen sijaan vapaasti vaihtaa sen periaatteen mukaisesti, että kaikki osat sopivat yhteen toistensa kanssa.
NSK:n keskenään vaihtokelpoiset kuularuuvit perustuvat ­NSK:n BSS-sarjaan, joka on tarkoitettu ääneltään hiljaisiin suur­nopeussovelluksiin, ja niitä on saatavana tarkkuusluokassa C7.
Kuularuuvien akselihalkaisijat ovat 15-32 mm ja niiden nousut ovat 5-20 mm. Laipan ja asennusreikien mitat samoin kuin toleranssiluokat täyttävät DIN 69051 (ISO 3408) -standardin vaatimukset. Mutterirungot voidaan haluttaessa varustaa NSK K1 -voiteluyksiköllä.
Toimitettavien yksiköiden aksiaalivälys on niiden rakenteen ansiosta tavallisesti hyvin alhainen. Haluttu esikuormitus voidaan haluttaessa muodostaa siten, että NSK-myyjä vaihtaa kuulat erikokoisiin. Tämä voidaan tehdä suoraan myös NSK:n toimesta.
Nämä uudet sarjat sopivat ihanteellisesti sellaisiin sovelluksiin kuten ladontajärjestelmät, samoin kuin kokoonpanon, käsittelyn ja sisäisten siirtojärjestelmien automaattiset siirtoyksiköt. Myös monet muut käyttötarkoitukset ovat mahdollisia.
Se, että mutterit ja ruuvit voidaan vapaasti yhdistää keskenään, tarjoaa käyttäjille sen edun, että haluttu kuularuuvi voidaan yksinkertaisesti ottaa tai tilata varastosta ja sen jälkeen leikata mittaansa joko asiakkaan tai valtuutetun NSK-myyjän toimesta. Tämä tarjoaa käyttäjälle enemmän joustavuutta. Kuularuuveja on saatavana nopeasti erimittaisina aina kun niitä tarvitaan esimerkiksi erikoiskoneisiin tai prototyyppeihin. ●

INFO

www.nskeurope.com