Tekniseri Oy investoi Porissa

Lisätehokkuutta työvaiheisiin alumiinisten ja ruostumattomien ohutlevyosien valmistuksessa

Tekniseri Oy jatkaa investointejaan tuotantotekniikkaan. Yrityksen Porin tehtaan kapasiteetti laajeni nyt tammikuussa suomalaiselta maahantuojalta Rensi Oy:ltä hankitulla uudella LF1390-kuitulaserijärjestelmällä.

Tekniseri Oy on vuonna 1986 perustettu teollisuuden sopimuspaino. Tuotteita toimitetaan laajasti teollisuuden kansainvälisiin valmistuskeskittymiin. Tekniseri Oy:n tehtaat sijaitsevat Kempeleessä ja Porissa, joissa on myynti, tuotanto, asiakaspalvelu sekä tarvittavat tuotetuki- ja suunnitteluresurssit. Tehtaiden lisäksi Helsingissä sijaitsevassa myyntikonttorissa on tuotekehitys ja valmistuotevarasto.
Vaativien pintojen ja eri käyttötarkoituksien erikoispainon Tekniseri Oy:n tuotevalikoimaan kuuluvat pintakalvot, etulevymerkinnät, mittatarkat eristeet, tampopaino, laser branding, merkintätarrat, kalvokytkin, kone- ja laitekilvet sekä logistiikkapalvelu.

Monipuoliset vaatimukset
Hankittavalle kuitulaserjärjestelmälle asetettiin monipuoliset vaatimukset. Järjestelmän pitää pystyä tehokkaasti ja nopeasti leikkaamaan 1300 x 900 mm pöydällä olevia pieniä ja ohuita kappaleita, ääritapauksessa jopa paineilman mukana puhaltuvia kappaleita, siten että ne ovat helposti poimittavissa pöydältä. Materiaalikirjo on painottunut alumiiniin ja värimetalleihin eli voimakkaasti takaisin heijastaviin materiaaleihin. Paksuuden puolesta 1000 W oli riittävä teho, mutta jatkuvan vähintään 8 tuntia päivässä kestävän leikkauksen tekeminen ilman laserin ylikuumenemista vaatii laitteen, joka kykenee siihen. Suomessakin valmistettava nLight-laserlähde on 1000 watin teholla tarkoitettu jatkuvaan alumiinin leikkaamiseen, joten valinta oli helppo kohdistaa siihen.
Luonnollisesti itse leikkaustapahtuman tehokkuus ja ergonomisuus olivat olennainen osa valintaa, kuin myös suoritetut leikkaustestit lukuisilla eri materiaaleilla.

Kokemus ja valinta
Tekniseri Oy:lle oli luontevaa ottaa yhteyttä myös kuitulaserhankinnassaan Rensiin, onhan Rensi toimittanut Tekniserille aikaisemmin jyrsinkoneen ja Surfcam-ohjelmiston. Tekniseri on tuntenut Rensin myös jo yli kymmenen vuotta lukuisten CO2-lasereiden toimittajana. Tiukoista kriteereistä johtuen päädyttiin kuularuuveilla varustettuunLF1390-laseriin 1000 watin nLigth-laserlähteellä.

Satsaus tulevaisuuteen
”Tammikuussa asennetun LF1390-laserin hankinta on ollut keskeinen osatekijä tänä vuonna Porin tehtaalla haettaessa nopeutta ja käsittelykykyä. Investointi on satsaus tulevaisuuteen ja nyt, kun prosessit ja laitteet ovat kunnossa, olemme iskussa tulevaisuudessakin”, toteaa tehtaanjohtaja Kimmo Peltorinne.
”Haluaisin ajatella niin, että meillä ei ole ikinä kokonaan valmis tuoteportfolio. Olemme valmiita kehittämään meidän tuotetarjontaamme siihen suuntaan, että pystymme palvelemaan ja tarjoamaan meidän asiakkaillemme sellaisen tuoteratkaisun, joka vastaa täysin heidän tarpeitansa. Uudella kuitulaserilla pystymme palvelemaan asiak-kaitamme myös meille uudessa kohdesegmentissä”, Tekniserin myyntijohtaja Christian Lemström sanoo.

INFO
www.tekniseri.fi / www.rensi.fi