Teknologia 19 kasvoi kokoa ja monipuolistaa edelleen ohjelmasisältöään

5. – 7. 11. järjestetty Pohjoismaiden johtava teknologian ja teollisuuden messutapahtuma Teknologia 19 kasvoi kokoa niin pinta-alaltaan kuin kävijämäärältään. Messukeskuksessa Helsingissä joka toinen vuosi järjestettävä tapahtumakokonaisuus avautuu seuraavan kerran 9.–11.11.2021 ja tarjoaa silloin entistä vankemman ammattiseminaarikattauksen.

Teknologia 19 -messuilla vieraili kolmen päivän kuluessa 14 558 alan ammattilaista. Heille esittäytyi lähes 500 näytteilleasettajaa tapahtuman historian suurimmassa näyttelyssä. Myös ohjelma oli ennätyksellisen laaja käsittäen kymmeniä puheenvuoroja, paneelikeskusteluja, seminaareja, Ällistyttävät Robotit -finaalin, Teknologia 19 startup-finaalin sekä lukuisia oheistapahtumia kuten Teknologia Foorumin, OPC Day Finland -tapahtuman ja Tulevaisuuden työnantaja -teemapäivän.
Bosch Rexroth Oy:n toimitusjohtaja Kalle Tuohimaa hyödynsi Teknologia 19 -tapahtumaa kahdessa eri roolissa: sekä näytteilleasettajana yrityksensä osastolla että edustamansa Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistyksen puheenjohtajana. – Messut olivat onnistuneet niin yrityksellemme kuin yhdistykselle. Kävijämäärä kasvoi ja mikä tärkeintä, tapahtuma toi Messukeskukseen juuri oikeat alan toimijat ja ammattilaiset. Olen iloinen myös siitä, että tapahtuma tuki voimakkaasti yhdistyksemme verkostoitumista. Liki kaikki jäsenyrityksemme olivat mukana ja löydettävissä helposti samalta alueelta, kiittää Tuohimaa.
Suomen Robotiikkayhdistys osallistui tapahtumaan uutena yhteistyökumppanina. – Robotiikka on yhä isompi osa teknologian ammattilaisten arkea ja siksi on tärkeää, että robotiikka on monipuolisesti esillä tapahtumassa. Nyt ohjelmakattaus oli ennätyksellinen. Kuulijoita kiinnostivat asiantuntijapuheenvuorot mm. yhteistyörobotiikasta, sisälogistiikan robotisoinnista, robotisoidusta 3D-tulostuksesta ja robotiikasta terveysteknologiassa. Ohjelma houkutteli erittäin paljon kuuntelijoita, sanoo Robotiikkayhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Latokartano.
Niin ikään uusi yhteistyökumppani TIVIA ry tuotti tapahtumaan ICT-alan ohjelmaa. – TIVIA-lava osoittautui hyvin suosituksi, mikä kertoo siitä, että ICT-teemainen ohjelma niveltyy hyvin Teknologia-tapahtumaan, kertoo TIVIAn toimitusjohtaja Jussi Nissilä.
Teknologia-messukokonaisuus koostuu useista osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka, kunnossapito sekä ICT. Kahden vuoden kuluttua järjestettävillä Teknologia 21 -messuilla nähdään myös uusi osio Kasvu & Kumppanuus. Nykyaikaisen alihankintatapahtuman tarkoituksena on edistää yritysten kasvua tarjoamalla verkostoitumismahdollisuuksia.
Lisäksi Teknologia 21 -messujen yhteydessä järjestetään kaksi uutta ammattiseminaaria: Teollinen Iot ja Digitalisaatio sekä T&T Teollisuuden tulevaisuus. Myös tänä vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Tivi Future of 5G jatkuu kahden vuoden päästä. Seminaarit järjestetään yhteistyössä Alma Talentin kanssa. Teknologia 21 -tapahtuman myynti on jo käynnissä.

Messukeskuksen teollisuustapahtumien joukko kasvaa: uutuutena
Manufacturing & Materials Summit 2021
Uusi konepajateollisuuden, tuotantoteknologian ja valmistustekniikan seminaari Manufacturing & Materials Summit järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä keväällä 2021. Seminaari on suunnattu valmistavan teollisuuden ja materiaalituotannon päättäjille ja asiantuntijoille, elinkeinoelämän vaikuttajille, poliittisille päättäjille ja kasvukeskusten toimijoille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus Helsinki, Alma Talent ja Tekniikka&Talous, ja sen yhteydessä järjestetään kaksi rinnakkaisseminaaria, joiden aiheina ovat kestävä kehitys ja kilpailukyky sekä metallitekniikka. ●

INFO

Teknologia 21 Messukeskuksessa seuraavan kerran 9.–11.11.2021,
www.teknologia21.fi
Manufacturing & Materials Summit Messukeskuksessa ensimmäistä kertaa 9.–10.3.2021, www.manufacturingmaterials.fi

Lisätietoja tapahtumista:
Messukeskus Helsinki
Marcus Bergström, myyntiryhmäpäällikkö, puh. 044 562 4524
marcus.bergstrom@messukeskus.com, www.messukeskus.com
Alma Talent
Salla Mäkelä, tapahtumapäällikkö , puh. 040 586 4585
salla.makela@almamedia.fi