Pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma Teknologia 23 esitteli uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11. Tapahtuma kasvoi edelliskerrasta kaikilla mittareilla.
Teknologia 23 -tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 12 216 alan ammattilaista ja päättäjää. Osastoilla esittäytyi 400 näytteilleasettajaa, ja laaja ohjelma sisälsi yli 170 puheenvuoroa ja keskustelua. Avainaiheita olivat puhdas siirtymä, toimitusverkostot, vetyteollisuus sekä tekoäly.
”Olimme isolla panostuksella mukana Teknologia-tapahtumassa juhlien näyttävästi 100-vuotista taivaltamme sähkö- ja automaatioteknologian parissa. Messut ovat meille tärkeä foorumi, sillä haluamme kohdata asiakkaitamme kasvokkain ja keskustella heidän kanssaan uusista ratkaisuista ja innovaatioistamme face-to-face”, sanoo Phoenix Contact Oy:n myyntijohtaja Hans Lindström.
Bosch Rexroth Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Hämäläinen katseli Teknologia-tapahtumaa sekä oman yrityksensä näkövinkkelistä että Suomen hydrauliikka- ja pneumatiikka-alan yhdistys FFPA:n puheenjohtajan ominaisuudessa. Tapahtuman viime tunneilla tunnelmat olivat erittäin positiiviset.
”Olemme hyvin tyytyväisiä Teknologia-tapahtumaan. Niin tapahtuman ilme kuin toteutus hallissa oli onnistunut. Saimme uusia kontakteja ja yrityksemme messutavoitteet läpi. Myös FFPA:n isännöimä Tech Corner -ohjelmalava keräsi hyvin yleisöä”, tiivisti Hämäläinen.
Tulevaisuuden työnantaja -teema toi opiskelijat verkostoitumaan alan yritysten kanssa ja tapaamaan rekrytoijia. Valmet oli hyödyntänyt teeman täysitehoisesti varustamalla osastolleen näyttävän rekrynurkkauksen. “Messut ovat erinomainen paikka alan opiskelijoiden tavoittamiseen. Kerroimme kesätyöpaikoistamme, autoimme houkuttelevan CV:n rakentamisessa ja ja kävimme monia hyviä keskusteluja. Tavoitimme kolmen päivän aikana satoja yrityksestämme kiinnostuneita opiskelijoita”, kiittää Valmentin rekrytoija Sari Ylisirniö.
”Teknologia 23 toi yhteen alan keskeiset toimijat, mahdollisti verkostoitumisen, tarjosi näkymiä alan tulevaisuuteen ja nosti esiin uusia kaupallisia kyvykkyyksiä. Olemme iloisia siitä, että tapahtuma selvästi koetaan tärkeäksi ja palaute on ollut hyvin positiivista. Henkilökohtaisten tapaamisten voima on vahva”, sanoo tapahtumasta vastaava liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.
Startup-kilpailun voittajaksi VitalSigns
Teknologia-tapahtuman Startup-kilpailussa ykköseksi nousi VitalSigns, joka sai voitostaan Suomen Messusäätiön 10 000 euron palkinnon. VitalSignsin kehittämä uuden sukupolven lääkinnällinen laite pystyy samanaikaisesti havaitsemaan ja analysoimaan useita biosignaaleja samalla kun se dokumentoi tulokset automaattisesti ja ehdottaa diagnoosia lääkäreille. Laitetta, sen sovellusta ja tekoälypohjaista analyysiä voivat hyödyntää myös kuluttajat, telelääketieteen alustat sekä eläinlääketiede. Kunniamaininnan sai Finnadvance kehittämilleen organ-on-chip-alustoille, jotka mahdollistavat yhä yksilökohtaisemman lääkehoidon suunnittelun. Startup-kilpailu järjestettiin yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa. Valinnan teki raati, joka koostui teknologia-alan asiantuntijaorganisaatioiden edustajista.
Korkeakoulujoukkueille järjestetyn Amazing Robots -kilpailun ja 10 000 euron palkintosumman voitti Aalto-yliopiston joukkue suunnittelemallaan hauskalla Ulysses-fisubotilla.
Teknologia-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa joka toinen vuosi, seuraavan kerran 25.–27.11.2025. Tapahtuma koostuu useista osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakentaminen, kunnossapito, robotiikka, ICT ja 3D.
Helsingin Messukeskus
Marcus Bergström
liiketoimintapäällikkö
puh. 044 562 4524
marcus.bergstrom@messukeskus.com
Antti Karjunen
viestinnän asiantuntija
puh. 050 574 3444
antti.karjunen@messukeskus.com
www.teknologia23.fi | #teknologia23 |
LinkedIn @teknologia