Tuhannes Mazak Suomeen

Tänä syksynä toimitettiin Stera Technologies Oy:lle tuhannes Suomeen myyty uusi lastuava Yamazaki Mazakin valmistama CNC-työstökone. Mazakin Suomen edustajalla Wihuri Oy Teknisellä Kaupalla iloittiin saavutetusta merkkipaalusta ja täydellisestä asiakastarpeeseen vastaamisesta.

Stera Technologies Oy:lle toimitettu kone oli tuhannes Suomeen myyty uusi lastuava Mazak CNC-työstökone.

Mazakin työstökoneet ovat palvelleet yrityksiä eri puolilla Suomea jo yli 50 vuotta. Nyt toimitettu VCN-700 on tuhannes suomalaiselle asiakkaalle toimitettu Mazak-työstökone, kun mukaan ei lasketa käytettyinä ulkomailta tulleita eikä manuaali- tai laserleikkauskoneita. Wihuri Oy Tekninen Kauppa on toiminut Mazakin maahantuojana Suomessa vuodesta 1994 lähtien, jolloin se osti liiketoiminnan Aspolta.

Tuhannennen Mazakin vastaanottajalle Stera Technologies Oy:lle uusi työstökone merkitsee ennen kaikkea parempaa palvelukykyä asiakkaille.

”Stera Technologies on sopimusvalmistaja ja suoritamme monia työvaiheita, kuten leikkausta, särmäystä, hitsausta, koneistusta, kokoonpanoa ja maalausta. Koneistus on lisääntynyt meillä koko ajan ja yhä enemmän valmistamme tuotteita, joissa on enemmän jalostusarvoa. Uusi Mazak onnistuu vastaamaan täydellisesti tähän tarpeeseen”, kertoo Stera Technologies Oy:n Tammelan yksikönpäällikkö Tommi Mero.

Uunituoreen koneen myyjä, Mazakin tuotepäällikkö Matti Ranta Tekniseltä Kaupalta on iloinen, että vahva brändi kiinnostaa isojakin yrityksiä, kuten Stera Technologies.

”Mazak tunnetaan japanilaisena yrityksenä ja laatukoneiden valmistajana, johon voi luottaa. Nyt myyty tuhannes Mazak oli näyttelykoneemme, pystykarainen koneistuskeskus VCN-700. Se on uusi malli ja sarjansa isoin kone, joka kuuluu pystykaraisten koneistuskeskusten korkean suorituskyvyn mallistoon. Tässä kaikki meni hyvin, kun asiakas tarvitsi isoliikkeisen ja tuottavan koneen, jollaisen pystyimme toimittamaan heille nopeasti.”


Investoinnilla enemmän jalostusarvoa
Stera Technologies toimii Suomessa ja Virossa seitsemällä eri toimipisteellä. Tuotteisiin ja palveluihin kuuluvat sopimusvalmistus, Stera-laite- ja -jakokaappituotteet, Stera­Lux LED -valaisinjärjestelmät sekä ­
SteraSmart-tuotantoautomaatioratkaisut ja langattomat tuotantoympäristön seurantajärjestelmät. Uuden työstökoneen investoinnin tullessa ajankohtaiseksi, Mazak nousi esiin parhaalla hinta-laatusuhteella.

”Mazak on kustannustehokkain vaihtoehto, mutta tärkein syy investoida uuteen koneeseen on kilpailukykymme kasvattaminen. Nyt saamme otettua koneistuksen entistä vahvemmin mukaan valmistusprosesseihin ja lisättyä jalostusarvoa niin, että varmistamme paremman palvelukyvyn asiakkaillemme”, Mero kertoo.

”Tuottavuus paranee roimasti ja voidaankin puhua tuottavuusloikasta, kun verrataan vanhoihin koneisiin”, Stera Technologies Oy:n valmistuspäällikkö Marko Hintsanen lisää.
VCN-700 työstökoneessa on lisätty ominaisuuksia ja tehoa edellisiin malleihin verrattuna, ja modernissa kosketusnäyttöohjauksessa voidaan hyödyntää 3D-mallia ohjelmoinnissa.

”Me Steralla haluamme olla pitkäaikainen ja lähellä oleva kumppani asiakkaillemme tuotekehittelystä lähtien. Uusi Mazak tukee suunnitteluyhteistyön syventämistä ­asiakkaiden kanssa”, Mero sanoo.

Mazak VCN-700 on uuden sukupolven pystykarainen koneistuskeskus. Korkean suorituskyvyn koneessa on entistä laajemmat liikealueet.


Mazak varmuustekijä tuotannossa
Hintsanen kiittelee, että Teknisen Kaupan palvelu on erottautunut edukseen. Hän odottaa, että alkuperäisvaraosien hyvä saatavuus ja Mazakin omat huoltomiehet pitävät myös jälkimarkkinoinnin tason korkealla.

”Uskon, että omat huoltomiehet ovat hyvän laadun tae ja näin ollen Mazak varmuustekijä tuotannossamme.”

Tekninen Kauppa on keskittynyt työstökoneissa vain yhteen merkkiin.

”Se on ollut kannattava ratkaisu, josta saamme asiakkailta hyvää palautetta. Kun emme rönsyile, hallitsemme yhden merkin perusteellisesti. Tekemällä tiivistä yhteistyötä Mazakin kanssa olemme varmistaneet syvällisen osaamisen ja laadukkaat palvelut. Niiden ansiosta Mazak on saanut hyvän jalansijan Suomessa”, kertoo Teknisen Kaupan Mazakin myyntijohtaja Jani Pulkkinen.


Ekologinen ja ergonominen harppaus
Stera Technologies panostaa vastuullisuuteen ja työhön jalkautetaan tasaisesti uusia ympäristöystävällisiä toimintatapoja. Mazakin työstökone on yksi askel ympäristövaikutusten vähentämisessä.

”Uusi kone on paljon ekologisempi kuin edellinen. Vastuullisuus on tärkeää isoille asiakkaillemme, joten siihen satsaamalla vastaamme palvelukykyvaateisiin ja takaamme oman liiketoiminnan kehittymisen”, Mero kertoo.

Mazak pitää öljynkulutuksen kurissa rasvavoitelujärjestelmällään eli jatkuvaa öljyvoitelua ei tarvitse tehdä. Energiaa säästäviin ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi led-valaistus. Uusi kone säästää luonnon lisäksi käyttäjää. Ergonomia on hyvä, kun näyttöpaneelia voi säätää ja kurkottelematta pääsee lähelle koneen pöytää.

”Edellisessä koneessamme oli porrasaskelma, mikä oli selvä työturvallisuusriski aina painavampia osia käsitellessä. Nyt on turvallisempaa työskennellä, kun pääsee operoimaan lattiatasolla”, Hintsanen toteaa.

”Moni asia on paremmin kuin entisessä koneessa. Automaatiolla on korvattu työläitä työvaiheita, kuten työkalujen ja työkappaleiden mittausta ”, kertoo koneistaja Topias Kujala, joka on perehtynyt uuteen koneeseen nyt muutaman viikon ajan.

”Uudessa ohjausjärjestelmässä on tietenkin opeteltavaa, mutta kahden päivän käyttökoulutuksella ja puhelimitse saadulla avulla on pärjätty hyvin”, Hintsanen sanoo.

Uusi Mazak nostaa Stera Technologies Oy:n jalostusarvoa Tammelan tehtaalla Forssan seudulla.


Uusi ja vanha asiakas
Tuhannes Mazak pääsi yrityksen isoimmalle Tammelan toimipisteelle, jota on laajennettu useampaan kertaan. Stera Technologies on Tekniselle Kaupalle kiinnostava uusi asiakas.

”Stera on mielenkiintoinen asiakas koon, toimipisteiden ja kasvun puolesta. Tekninen Kauppa toimii ympäri Suomea vahvalla palveluverkostolla, joten pystymme palvelemaan tulevaisuudessa myös muita kuin Tammelan toimipistettä”, sanoo Mazakin myyntipäällikkö Teuvo Kauppinen.

Stera Technologies on uusi asiakas Mazakin työstökoneissa, mutta yhteistyö Teknisen Kaupan kanssa on kestänyt jo yli 30 vuotta. Yrityksellä oli hyvällä menestyksellä käytössään Mazak-laserleikkauskone useita vuosikymmeniä ennen koneen siirtoa ulkomaille.

”Olemme ostaneet Tekniseltä Kaupalta myös Finnkliman suodattimia ja nyt vuoden päivät saman merkin ilmastointilaitteita työkoneiden ohjaamoihin, joita valmistamme. Yhteistyö on ollut hyvää tähän asti, ja ­Mazak-investointi on hienosti vahvistanut sitä”, Mero summaa. 

Wihuri Oy Tekninen Kauppa, Mazak
www.machinetools.wihuri.fi

Stera Technologies Oy
www.stera.com

Juhlakoneen luovutuksessa vasemmalta: Matti Ranta (Tekninen Kauppa), Marko Hintsanen (Stera), Topias Kujala (Stera), Tommi Mero (Stera), Jani Pulkkinen (Tekninen Kauppa) ja Teuvo Kauppinen (Tekninen Kauppa).