Teollisuuden ykkösmessut kokosivat väen yhteen verkossa – kolmen päivän aikana live-ohjelmaa seurasi lähes 5000 katsojaa

Historian ensimmäinen täysin verkossa 8.–10.12.2020 järjestetty Alihankinta- ja AlihankintaHEAT-virtuaalitapahtuma keräsi runsaasti väkeä ruutujen taakse. Suorana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta lähetettyä live-ohjelmaa seurasi vajaat 5000 katsojaa ja live-ohjelman keskimääräinen katseluaika oli lähes 30 minuuttia. Brella-verkostoitumispalvelussa tapaamisia sovittiin yhteensä 830.

– Vaikka Suomen suurin teollisuuskylä avasi tänä vuonna ovensa vain virtuaalisesti ja perinteistä pienemmässä muodossa, oli hienoa tuoda pala tuttua Alihankinta-tunnelmaa tähänkin syksyyn yhdessä 250 näytteilleasettajan kanssa. Tapahtumajärjestäjinä olimme monin tavoin uuden edessä koronan pakottaman digiloikan myötä ja kokonaisuutena olemme tyytyväisiä virtuaalipilotin onnistumiseen. Tästä on hyvä jatkaa Alihankinnan kehitystyötä kohti hybridimallia, jossa fyysisten messujen lisäksi on vir­tuaalista osuutta tuomassa lisäarvoa. Datasta bisnestä -teema ja yritysten ohjelmasisällöt kiinnostivat kovasti, sanoo Alihankinta-messujen projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista. 

– Valmistavan teollisuuden toimijat kaipaavat kuitenkin jo kovasti ihan aitoja kasvokkaisia kohtaamisia eikä niitä pystytä korvaamaan virtuaalisilla verkostoitumismahdollisuuksilla. Perinteinen Alihankinta on ollut asiakkaillemme jo 32 vuoden ajan syksyn kohokohta, joka ei ole vain läsnäoloa osastolla ja yritysten tarjonnan esittelyä, vaan joka aistilla koettava kokonaisuus täynnä hyvää fiilistä, yhteisöllisyyttä, alihankintahenkeä sekä verkostojen ylläpitämistä ja uusien kontaktien luomista aamusta iltaan. Toivon sydämestäni, että ensi syksyyn mennessä saamme yhdessä voitettua pandemian ja voimme jälleen turvallisesti kohdata iloista tunnelmaa täynnä olevissa messuhalleissa, Järvensivu lisää.


Menestyksekkäät toimijat palkittiin suorassa lähetyksessä

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsi virtuaalitapahtumassa Vuoden 2020 Päähankkijana Novatron Oy:n (Pirkkala) ja Vuoden 2020 Alihankkijana Mectalent Oy:n (Oulu).
Tribe Tampere puolestaan jakoi suorassa livelähetyksessä Suomen startup-ystävällisimmän yrityksen tunnustuksen Stora Ensolle.


Syksyllä 2021 tavataan kasvotusten – mukana tuhat näytteilleasettajaa

Seuraavan kerran teollisuuden toimijat kokoontuvat yhteen 21.–23.9.2021, jolloin Alihankinta-messut ja AlihankintaHEAT-tapahtuma järjestetään perinteiseen tapaan fyysisenä tapahtumana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
– Perinteinen Alihankinta kokoaa vuosittain tuhat näytteilleasettajaa Tampereelle ja valtaosa on varmistanut jo paikkansa ensi syksyn messuille. Haluamme säilyttää saman Datasta bisnestä -teeman, jotta myös ne 750 näytteilleasettajaa, jotka eivät olleet mukana virtuaalitapahtumassa, pääsevät hyödyntämään messujen teeman. Älykäs teollisuus sekä datan hyödyntäminen turvallisesti ja tuottavasti tulevat olemaan teollisuuden puheenaiheena vielä pitkään, joten sisältöä riittää myös tulevaan tapahtumaan. Tervetuloa messuille ensi syksynä, Järvensivu toivottaa.