Timesavers parantaa Vemitekin työolosuhteita ja tuotannon laaduntuottokykyä sekä tehokkuutta

Yksi Vemitek Oy:n vahvuuksista on korkea laatu. Laatutason edelleen vahvistamiseen yritys hankki Vossin toimittaman Timesavers automaattisen levyleikkeiden viimeistely­hioma­koneen, jonka ansiosta tuotanto on entistä tasalaatuisempaa. Timesavers paransi myös Vemitekin työturvallisuutta ja -viihtyvyyttä ja nopeutti monimuotoisten kappaleiden viimeistely­hionta-aikoja sekä vapautti kaksi työntekijää muihin tuotantotöihin.


Vuonna 2008 perustetun Vemitek Oy:n perustajan Veikko Koiviston yrittäjätausta ulottuu vuoteen 1989, jolloin mies aloitti Eurosteel-nimellä levyleikkaustoiminnan ja maatalouskaluston remonttitöillä. Vuonna 1999 valmistui ensimmäinen ­Eurosteel-merkkinen kaivukoneen kauha. Tähän päivään mennessä Eurosteel-kauhoja on valmistettu 20 000 kpl. Eurosteel-kauhat ovat edelleen tuotanto-ohjelmassa muutaman sadan kappaleen vuosimäärinä valmistettuina Noin 70 % Vemitek Oy:n liikevaihdosta muodostuu rakennusteollisuudelle tehtävistä teräslevyleikkeistä, Muut Vemitek Oy:n palvelusektorit ovat rautakaupan palvelut sekä kattopeltien valmistus. Monipuolisesta konseptista rakentuu satojen asiakkaiden asiakaskunta, joille tuotetuista töistä muodostuu 30 työntekijän voimin noin 6 M€ liikevaihto. Tuotantotiloja kolmessa eri hallissa on Peräseinäjoella yhteensä noin 4 000 m2.


2022 oli kasvun ja mittavien investointien vuosi

– Viime vuonna liikevaihtomme kasvoi yli miljoonalla eurolla. Osa kasvuluvuista selittyy viime toukokuussa ostetulla Tuurin Peltikeskuksella. Niin ikään teräksen hinnan nousulla oli vaikutusta liikevaihtomme nousuun, mutta kaiken kaikkiaan vuosi 2022 oli pirteä ja työkantaa oli kiitettävästi. Myös tämä vuosi on lähtenyt yllättävän hyvin liikkeelle ja ainakin tällä hetkellä tilanne vaikuttaa kevättä kohti mentäessä varsin mukavalta, kertoo toimitusjohtaja Veikko Koivisto.
Vuosi 2022 oli Vemitekin historian merkittävin investointivuosi. – Kaiken kaikkiaan teimme historiamme suurimmat, noin 900 000 euron investoinnit viime vuonna. Suurimman siivun tuosta summasta haukkasi Tuurin Peltikeskuksen osto, mutta toimintaamme on kehitetty muutoinkin. Muun muassa hankittu LED-valaistus parantaa työolosuhteita ja laaduntuottokykyä. Laatua, tehokkuutta ja työssä viihtyvyyttä sekä työturvallisuutta parantaa viime joulukuussa tuotantoomme hankittu automaattinen levyleikkeiden viimeistelyhiomakone Timesavers 42 HWRB 1350, jatkaa Koivisto.

Timesaversin 1350 mm työleveyden ansiosta Vemitek pystyy asettamaan kuljetinhihnalle useita pienempiä kappaleita rinnakkain.


Timesaversin työleveys ja konstruktion yksinkertaisuus vakuuttivat

Hollantilaisen Timesaversin automaattinen levyleikkeiden viimeistelyhiomakone 42 HWRB 1350 on varustettu myös plasmaleikkeitä varten Hammerhead-päällä, mikä poistaa leikkauksessa muodostuneen purseen ennen kappaleiden hiomanauhapäälle menoa, jossa leikkeen pintaa voidaan hioa vaateiden mukaan ja sen jälkeiset hiomaharjat tarjoaa jopa R2 levynreunan pyöristyksen sekä myös reikien ja muotojen reunojen pyöristykset. Näiden ominaisuuksien ansiosta kone tarjoaa erittäin monipuoliset ja laadukkaat viimeistelyominaisuudet.
– Levyleikkeiden viimeistelyhionta on meillä aiemmin toteutettu kolmen henkilön voimin manuaalisena työnä kulma- ja nauhahiomakoneilla. Jokainen kappale pitää hioa ja tämä työ on raskasta eikä kovinkaan mielekästä. Haimme tähän työvaiheeseen automatisoitua ratkaisua ja mielestämme Timesavers tarjoaa markkinoiden parhaan automaattihiontaratkaisun, ar­vioi Koivisto.
– Arviomme mukaan Timesaversin kilpailijoiden ratkaisut ovat turhan monimutkaisia ja niiden työleveydet ovat liian kapeita meidän tarpeisiimme. Timesaversin työleveyden 1350 mm ansiosta siihen mahtuu monta pientä kappaletta rinnakkain ja laitammekin koneeseen tavaraa maton täydeltä, sanoo Koivisto.


Timesavers nopeuttaa prosesseja ja vapauttaa työntekijöitä mielekkäämpiin tehtäviin

– Mitä monimuotoisempi kappale on, sitä paremmin Timesaversin tuottamat edut tulevat esiin. Esimerkiksi paljon reikiä sisältävissä tekemissämme leikkeissä Timesavers säästää huomattavasti aikaa verrattuna manuaalisesti tehtävään hiontaan. Ja kaiken lisäksi Timesavers ei vaadi kuin yhden henkilön operaattoriksi, kun aiemmin käsin tehty hionta vaati kolme työntekijää. Joustavuutemme ja toimitusnopeutemme lisäksi korkea laatutaso on yksi ehdottomista vahvuuksistamme. Timesaversin myötä tuotteemme ovat entistä tasalaatuisempia, kiteyttää Koivisto automaattisen hiontakoneen hyötyjä. 

Vemitek Oy
Veikko Koivisto
toimitusjohtaja
puh. 0440 219 911
www.vemitek.fi

Timesaversista:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi

– Mitä moni­muotoisempi kappale on, sitä paremmin Vossin toimittaman Timesaversin tuottamat edut tulevat esiin. Esimerkiksi paljon reikiä sisältävissä tekemissämme laser­leikkeissä Timesavers säästää huomattavasti aikaa verrattuna manuaalisesti tehtävään hiontaan, kertoo toimitusjohtaja Veikko Koivisto.

Vemitek Oy:n Timesavers automaattinen levynhiomakone 42 HWRB 1350 on varustettu kahdella paluukuljettimella ja kone vaatii vain yhden työntekijän kappaleiden syöttämiseen. Aiemmin hiontavaihe vaati kolmen työntekijän manuaalisesti tekemää hiontaa kulma- ja nauhahiomakoneilla.