Väitetysti maailman nopein veitsileikkuri iECHO SK2 – CNC:tä puukkohippasiin

iECHO Ltd. on Kiinassa yksi johtavista valmistajista ja veitsileikkauskoneiden tekijöistä yli 30 vuoden kokemuksella. 60 000 neliömetriä pajasta on lähtenyt maailmalle 30 000 leikkauskonetta yli 100 eri maahan. iECHO tarjoaa integroituja ratkaisuja laajalle valikoimalle toimialoja, mukaan lukien kyltti ja grafiikka, pakkaus, tekstiilit, nahka, huonekalut, autot, muovit, tiivisteet, eristeet, komposiitit yms.


Mikä on ja mitä tekee veitsileikkuri

Oskilloiva veitsileikkuri on laite, jossa leikataan tietokoneohjatusti värisevällä eli oskilloivalla terällä. Terän oskilloinnilla on sama vaikutus leikkaamiseen, kuin esimerkiksi kotona leipää leikatessa liikutatte leipäveistä edestakaisin – leipä leikkaantuu paremmin kuin pelkästään painamalla veitsen terä leipään. Oskillointi on siis pienen pientä edestakaista liikettä.
iEcho-veitsileikkureissa oskillointi tehdään materiaalista ja eri teräpäistä riippuen sähköisesti ja/tai paksuimmissa mate­riaaleissa pneumaattisesti.
Veitsileikkuria kannattaa harkita vesileikkauksen ja pienitehoisten CO2 tilalle ei-metallisten ja puolimetallisten (metalliverkkokumi, metalliverkkotiiviste, metallipäällystetty komposiitti) leikkaamisessa. Veitsileikkuri on äärimmäisen nopea ja äärimmäisen edullinen tapa leikata, koska sekä sähkönkulutus että kulutusosien kulutus on pientä verrattuna muihin leikkaustapoihin.

Veitsileikkurin yleiset ominaisuudet ja piirteet

– Automaattinen pituuden mittaus terälle ja pöydän suoruuden mittaus.
– Tarkka automaattinen paikoitusjärjestelmä CCD-kameralla kappaleen muodon ja koon mukaan tai painatusmerkeistä ja rekisteröinti eri materiaaleille ratkaisee ongelman paikasta ja printtauksen muodonmuutoksista.
– Jatkuva leikkausjärjestelmä on älykäs – leikkaus, uuden syöttö ja keräys. Jatkuvalla toiminnolla voi leikata pitkiä kappaleita materiaalin tullessa jatkuvasti rullalta.
– Pöytä on varustettu imurei´illä ja alueiden valinnalla sekä imupumpuilla.
– Tehokkaat leikkauspäät 1–3 kpl sekä paineilmaliittimet (”nahkapaskat”)
– Turvalaitteet molemmissa päissä siltaa valokennolla – täyttää CE-määräykset.
– Leikkauksesta pehmeää, tehokasta ja täydellistä.


Miksi iECHO SK2 on täysin uudenlainen veitsileikkuri

iECHO kertoo koneen olevan HIGH-PRECISION MULTI-INDUSTRY FLEXIBLE MATERIAL CUTTING SYSTEM eli ”tositarkka monen tarkoituksen joustava materiaalien leikkausjärjestelmä”.

Nopeus ja tarkkuus tulee lineaarimoottoreista, jotka pitävät magneettisen levitaation avulla liikeluistit ilmassa pienentäen kitkaa, joten koneen suurimmaksi leikkausnopeudeksi saadaan 2 000 mm/s ja leikkauskiihtyvyydeksi 2 g. Kun käytössä on myös ns. magnetic scale positioning -järjestelmä, joka antaa veitsileikkurille koko pöydän alueella mekaanisen liiketarkkuuden ±0.025 mm ja mekaanisen toistotarkkuuden 0.015 mm koko pöydän alueella, on SK2 siis supertarkan liikkeen yliveto peli. Pöydäthän ovat 3 500 x 3 200 mm tai 2 500 x 1 600 mm kooltaan eli moinen tarkkuus koko pöydän alueella on mittakoneluokkaa.

Edellä oleva rakenne tekee koneesta hiljaisen, ja kun myös koneen alla oleva iso imupumppu on hyvin äänieristetty, on SK2-veitsileikkuri merkittävän hiljainen verrokkeihin nähden – ja nopea.
Suurin leikattava paksuus on 50 mm, joka on esimerkiksi monen äänieristemate­riaalin paksuus. Erilaisten veitsityökalujen lisäksi koneeseen saa pyörivän jyrsinkaran paksumpien polyakryylien leikkaamiseen, ohuet (<2,0 mm) menevät veitsellä. 

Lähikuvassa näkyy SK II kahdella leikkauspäällä ja välissä CCD-kamera.