Tschudin-yrityksen keskiötön hiomakone Cube 350 käyttää NSK:n RA-tarkkuusrullaohjaimia

Tschudin-yrityksen uusi keskiötön hiomakone Cube 350 käyttää NSK:n RA-sarjan matalakitkaisia ja erittäin jäykkiä rullaohjaimia. Nämä auttavat saavuttamaan erittäin korkeatasoisen viimeistelyn koneistetuissa kappaleissa.


Tschudin Cube 350 käyttää keskiötöntä sylinterimäistä hiontamenetelmää ja innovatiivisen suunnittelun ansiosta koneita voidaan asentaa useita rinnakkain. Tarkkuuden lisäksi koneen valmisteluaika on erittäin lyhyt tuotetta vaihdettaessa. Tämä mahdollistaa komponenttien edullisen koneistuksen myös eräkokojen ollessa pieniä.

Laitteen rakenteella on suuri vaikutus tämän tarkkuushiontakoneen suorituskykyyn. Lineaarikäyttöjä käytetään kolmella akselilla (X-akseli/ohjausrullan säätö, U-akseli/hiomarullan säätö sekä W-akselilla/työkappaleen säätö), mikä muodostaa perustan sekä korkealle tuottavuudelle että korkealle joustavuudelle.

Kaikkien käyttöjen on toimittava mikronin tarkkuudella. Lineaarikäyttöjen tapauksessa tämä eetos soveltuu myös ohjauselementteihin. Tschudin on tästä syystä käyttänyt keskiöttömissä sylinterimäisissä hiomakoneissaan NSK:n RA-sarjan lineaariohjaimia jo vuosien ajan. Koska ne ovat osoittautuneet niin luotettaviksi, nämä korkean suorituskyyn tuotteet pääsevät nyt osoittamaan arvonsa myös Cube 350 -koneessa.

RA-sarjan rullaohjaimien maksimaalinen kuormituskapasiteetti on korkea ja ne ovat poikkeuksellisen jäykkiä. Tämän ansiosta ne tarjoavat siirto- ja toistotarkkuuden jollaista sellaisissa työstökoneissa kuten Cube 350 vaaditaan. Nämä ominaisuudet ovat erityisen toivottuja sellaisissa sovelluksissa, joissa pintaviimeistelyn on oltava huipputasoa.

RA-sarjassa NSK:n asiantuntijat ja suunnittelijat ovat onnistuneet saavuttamaan keskenään ristiriitaiset tavoitteet: erittäin korkea jäykkyys sekä erittäin sulava ja vähäkitkainen liike. RA- ohjaimet toimivat suurella tarkkuudella ja niiden värähtely on erittäin pientä. Samanaikaisesti ne täyttävät mitä korkeimmat jäykkyysvaatimukset.

Jäykkyys on aina avaintekijä keskiöttömässä hiomisessa, jossa työkappaleeseen, hiomarullaan ja säätörullaan kohdistuu jatkuvasti paine ja vastapaine. RA-ohjaimet absorboivat nämä jatkuvat voimat ja tarjoavat poikkeuksellisen korkean siirto- ja toistotarkkuuden. Ne tarjoavat myös pidemmän käyttöiän.

Nämä ominaisuudet ovat seurausta mm. erityisellä tavalla suunnitelluista rullien erottelu- ja ohjauskomponenteista, samoin kuin halkaisijaltaan mahdollisimman suurista rullista, joiden pinta on kevyesti bombeerattu pyörimisen aikaisen värähtelyn minimoimiseksi. Myös rullarakenteiden huolellisesti sovitetut välykset ja ohjausteknologia tekevät käytettävistä syrjäytysvoimista erittäin tasaiset.

Näiden suunnittelupiirteiden ansiosta RA-rullaohjaimet ovat voineet osoittaa laatunsa johtavien kansainvälisten valmistajien työstökoneissa, mukaan lukien Tschudin ja yrityksen uudet Cube 350 -sarjan keskiöttömät hiomakoneet.

NSK Europe Ltd. on Tokiossa toimivan laakerivalmistaja NSK:n eurooppalainen organisaatio. NSK perustettiin Japanissa 1916 ja nykyään se työllistää maailmanlaajuisessa toiminnassaan noin 31 000 henkilöä. Teollisuuden ja autoteollisuuden toimittajan tarjoamia tuotteita ja ratkaisuja löytyy kaikkialta, missä asiat liikkuvat. Lähes kaikentyyppisten vierintälaakereiden lisäksi yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat laakeriyksiköt, lineaarinen tekniikka, pyöränlaakeriyksiköt, voimansiirto- ja moottorilaakerit sekä ohjausjärjestelmät. Yritys pyrkii täydellisyyteen kaikessa liiketoiminnassaan. Sen tavoitteena on toimialansa laatujohtajuus, johon se pyrkii jatkuvalla kehitysprosessilla, erinomaisella tuotekehityksellä, optimoiduilla tuotantoprosesseilla ja asiakaslähtöisillä palveluprosesseilla. Tilivuoden 2019 aikana yli 4 400 NSK Europe Ltd.:n työntekijää tuottivat yli 920 miljoonan euron myynnin.