Uudet JC898 ja JC899 estävät delaminoitumisen kerrostettujen hybridimateriaalien koneistuksessa

Seco Toolsin uusimmat jyrsimet, JC899 viimeistelyyn ja JC898 rouhintaan, tarjoavat ihanteellisen ratkaisun kerrostettujen hybridimateriaalien reiänvalmistukseen ja jyrsintään esimerkiksi ilmailuteollisuuden alalle. JC899-viimeistelyjyrsimessä on patentoitu kahden geometrian yhdistelmä, joka estää delaminaatiota ja kuitujen irtoamista hiilikuituvahvisteisen polymeerin (CFRP) ja titaanin/alumiinin yhdistelmän kaltaisia kerrostettuja materiaaleja työstettäessä. JC898-rouhintajyrsimen kanssa käytettynä JC899:llä saavutetaan kuusi kertaa pidempi työkalun käyttöikä tavalliseen pora-/kalvainyhdistelmään verrattuna. Näin saavutetaan siistit, laadukkaasti viimeistellyt reiät ja sivuseinät jopa 300 prosenttia tehokkaammin kuin aiemmin. 
JC898-terän edistyksellinen pääsärmän etuosan muotoilu soveltuu erinomaisesti kierukkainterpolointiin, sillä se vähentää kärjen lastuamisvoimaa ja pienentää delaminaation riskiä kerrosteisia hybridimateriaaleja työstettäessä, mikä muutoin voi aiheuttaa suurta painetta Z-akselilla porattaessa ja muodostaa työstetyn reiän viimeistellyn pinnan vahingoittavia lastuja. Uusilla työkaluilla reikien valmistus käy nopeammin ja siistimmin. Sivuseinien viimeistelyyn ei myöskään vaadita aikaavievää lisävaihetta materiaalikerrosten välisten lastujen poistamista varten.
Patentoidussa JC899-viimeistelyjyrsimessä hyödynnetään kahden geometrian yhdistelmää lastujen leviämisen estämiseksi. Siksi koneistuksen jälkeen ei ole tarvetta erotella työkappaleita toisistaan puhdistusta varten. Timanttipohjainen STAX-pinnoite takaa prosessin luotettavuuden ja laadukkaat tuotteet. Kaksoisgeometrian vasenkätinen kierre estää työkappaleen pintaa vahingoittavan delaminaation, kuitujen irtoamisen ja lastujen jättämät jäljet.
Toisin kuin avarrustyökaluilla, joita käytettäessä viimeistely vie aikaa ja osan oikea paikoittaminen edellyttää monimutkaisia mittauksia, JC898- ja JC899-jyrsimillä jälkikäsittelyä ei tarvita, joten CFRP-titaanin ja CFRP-alumiinin yhdistelmämateriaalien reikien valmistus helpottuu huomattavasti. Tämän ansiosta prosesseihin kuluva aika on kaksi kertaa lyhyempi kuin muita työkaluja käytet­täessä ja myös työkalun käyttöikä on kaksinkertainen.
JC898- ja JC899-jyrsimet tarjoavat myös lukuisia hyötyjä kierukkainterpolointiin ja sivujyrsintään, sillä ne lisäävät prosessin vakautta ja nopeutta samalla kun ne minimoivat jälki- ja viimeistelytöiden tarpeen. Koska jyrsimet vähentävät kerrosteisiin materiaaleihin työstön aikana välittyvää rasitusta, ne parantavat työkappaleen laatua erityisesti käytettäessä CFRP-titaaniyhdistelmämateriaaleja, jotka muutoin ovat alttiita jäysteiden muodostumiselle.
JC898 ja JC899 soveltuvat käytettäväksi pakettiporauksille/
jyrsinnälle kerrosmateriaalin korkeuden ollessa 15–60 mm. JC898 on saatavana 8–15 mm:n halkaisijoilla ja JC899 puolestaan 8,5 ja 14,8 mm:n (viimeistelyterä) tai 0,375 tuuman halkaisijalla. ●

INFO

Lisätietoja Secon innovatiivisista tuotteista ja asiantuntevasta palvelusta,
joilla eri aloilla toimivat metalliteollisuuden yhtiöt ovat saavuttaneet menestystä, saat osoitteesta www.secotools.com.