Uusilla Shark-kierretapeilla varmaa tehokkuutta

Dormer Pramet on laajentanut Shark Line -valikoimaansa uu­silla kierretapeilla lujiin teräksiin ja ­seostettuihin titaaneihin.

Uudet kierretapit ovat lastua työntävällä kärjellä varustettu malli (E334) läpimeneviin reikiin ja lastua nostavilla urilla varustettu malli (E335) pohjareikiin. Molemmat mallit ovat erittäin suorituskykyisiä ja tuotantovarmoja kierretappeja alle 45 HRC -kovuisiin karkaistuihin ja nuorrutettuihin teräksiin. Vaativille raaka-aineille ja vaativiin olosuhteisiin kehitetyt uutuudet on helppo tunnistaa varressa olevan mustan värirenkaan ansiosta.
Kierretappien raaka-aineena käytetään erityistä pulveripikateräslaatua, jolla saavutetaan lyömätön yhdistelmä lujuutta ja lastuavien särmien kestävyyttä. Särmissä on lisäksi vahva geometria ja erikoiskäsittely, jotka edelleen parantavat särmien lujuutta. Kuumuutta kestävä TiAlN-TOP-pinnoite parantaa kierretappien suorituskykyä ja elinikää tavanomaista korkeammissakin työstölämpötiloissa. Yhdessä nämä ominaisuudet varmistavat korkealuokkaisten kierteiden ongelmattoman tuotannon.
Johan Bodin, Dormer Prametin kierretyökalujen tuotepäällikkö, sanoi: ”Musta Shark tarjoaa asiakkaillemme mahdollisuuden kierteittää lujia ja kalliita raaka-aineita, erittäin luotettavasti.”
”Kuvittele kierteittäväsi kallista komponenttia monimutkaisen koneistusprosessin viimeisenä työvaiheena ja työkalu murtuu, tai vielä pahempaa, valmistettu kierre on toleranssien ulkopuolella. Musta Shark antaa käyttäjälle tarvittavan tuotantovarmuuden näiden vaurioiden estämiseksi.”
”Nyt esitelty uusin lisäys vahvistaa entisestään Dormer Prametin Shark Linen asemaa yhtenä johtavana HSS-suurtehokierretappien valikoimana.”
Mallissa E334 on lastua työntävä kärki, pieni rintakulma ja lujat lastuavat särmät ja se soveltuu jopa 2.5xD-syvien läpimenevien reikien kierteitykseen. Mallissa E335 on lastua nostavat urat ja vakio rintakulma koko uran matkalla. Etuviisteessä on normaalia suurempi päästö ja ohjaavassa kierreosassa on normaalia pienempi päästö. Nämä ominaisuudet varmistavat hyvän lastukontrollin ja laadukkaiden, korkeintaan 1,5xD-syvyisten, pohjareikien tuotannon.
Dormer Prametin Shark Line -kierretapin varressa oleva värirengas ilmaisee raaka-aineet, joille ko. tappi soveltuu. Värikoodit ovat; musta – lujat teräkset ja seostetut titaanit, punainen – seostetut teräkset, keltainen – rakenne-, hiili- ja niukkaseosteiset teräkset, sininen – ruostumattomat teräkset, vihreä – alumiinit ja muut raudattomat metallit sekä valkoinen – valuraudat. ●

INFO

Lisätietoja kaikista uusista tuotteista saa Dormer Prametin asiakaspalvelusta, paikallisilta edustajilta ja kotisivuilta osoitteessa www.dormerpramet.com. Uusista tuotteista ja niiden käytöstä
on tietoa myös kaikissa sosiaalisissa medioissa #EverydayProductivity.