Uusi värinävaimennettu CoroBore® 825: parempi prosessivarmuus ja tuottavuus Lisää suorituskykyä Silent Tools™ -värinävaimennuksella ja kevyemmällä, lyhyellä avarruspäällä

Sandvik Coromant lanseeraa uuden sukupolven värinävaimennetun ­CoroBore® 825 -hienoavarrustyökalun. Maksimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi näiden Silent Tools™ -avartimien vaimennin on mitoitettu erikseen jokaiselle liitäntäkappalekoolle. Ratkaisu parantaa prosessivarmuutta värinäalttiissa töissä, esimerkiksi pitkillä vapaapituuksilla koneistettaessa, ja mahdollisuus käyttää suurempia lastuamisarvoja nostaa myös tuottavuutta.
 
Merkittävimpiä uuteen sukupolveen tehtyjä muutoksia on avarruspään materiaalin vaihtaminen teräksestä alumiiniin. Päätä on myös lyhennetty, jotta vaimennin saadaan lähemmäksi teräsärmää, mikä lisää koneistuksen tukevuutta.
”Läpijäähdytetyissä työkaluissa lastuamisneste suuntautuu suoraan teräsärmään, mikä osaltaan parantaa pinnankarheutta, mahdollistaa suuremman syötön ja parantaa prosessivarmuutta”, to­teaa Sandvik Coromantin tuotepäällikkö Jenny Nilsson. ”Paras tukevuus ja suorituskyky saadaan, kun työkalu kiinnitetään koneen kartioon tai HSK- tai Coromant Capto® -karaan vain yhdellä liitäntäkappaleella. Useampien liitäntäkappaleiden käyttö heikentää tukevuutta ja suorituskykyä.”
Uusien työkalujen CoroTurn®-teräelementtien asetuskulmat ovat 92–95°. Ratkaisu vähentää työkalun taipumaa ja parantaa tukevuutta, jolloin pohjareiän pohjaa lähestyessä ei tarvitse lisätä lastuavan teräsärmän osuutta.
CoroBore 825 on ihanteellinen valinta kaikkiin hienoavarrustöihin. Halkaisija-alue on 19–167 mm (0.748–6.575 in), ja uuden valikoiman teräelementtejä voi käyttää taka-avarrukseen. Myös taka-avarruksessa käytössä on läpijäähdytys suoraan teräsärmälle kuten normaalissa avarruksessa.
Tilaaminen on myös helppoa: koko työkalu toimitetaan yhdellä tuotekoodilla settinä, joka sisältää liitäntäkappaleen ja teräelementin.

INFO

www.sandvik.coromant.com/fi-fi/products/corobore_825_826