Uusia vaihtoehtoja urien ja muotojen sorvaukseen

Dormer Pramet on esitellyt katkaisuun ja syvien urien sorvaukseen kehitettyyn GL-valikoimaan uusia pitimiä ja pitkiä kääntöteriä entistä tehokkaammilla GM- ja MM-geometrioilla. Lisäykset tuovat uusia vaihtoehtoja pienosien koneistukseen ja urien sorvaukseen lyhyellä vapaalla pituudella. Ne soveltuvat profiilien muotoiluun ja aksiaaliseen sorvaukseen laajalla raaka-ainealueella.

Uutuudet ovat jatkoa yhtiön katkaisuun ja urien sorvaukseen kehitetylle tuotevalikoimalle, joka esiteltiin marraskuussa 2019. Maailmanlaajuinen valmistaja esitteli silloin 25 mm GL-kääntöterän ja G8330 PVD -laadun laaja-alueiseksi ja vakaaksi vaihtoehdoksi teräksien, ruostumattomien teräksien ja valurautojen koneistukseen.

Uusimpiin työkaluihin kuuluu 12 x 12 -pitimet, jotka tukevat säteen suuntaisia lisätoimintoja. Samaan pitimeen voidaan asentaa useita teräleveyksiä, joilla kaikilla voidaan työstää useita lastuamissyvyyksiä. Terän alla olevan tuen muotoa on vahvistettu ja samalla työkalun tukevuus on parantunut ja värähtelyt pienentyneet. Tuloksena on koneistetun pinnan parantunut viimeistely.

Uusien työkalujen asetusajoissa saavutetaan säästöä. Terän kiristysruuvi on 30° kulmassa ja sen käsiteltävyys on helppoa. Terän vaihto voidaan suorittaa yhdellä kädellä.

Uusi Pramet pidinvalikoima sisältää GLSF (RL) EXT -yleispitimet 24–32 mm vapaalle pituudelle ja GLSF (RL) EXT-G -pitimet urien sorvaukseen 10–12 mm vapaalla pituudella. Pienikokoinen pidinvaihtoehto GLSF (RL) EXT-S soveltuu pienien osien sorvaukseen automaattisorveissa.

Suuriin pistosyvyyksiin kehitettyyn pitkään kaksisärmäiseen GL-terään on nyt esitelty kaksi uutta geometriaa GM ja MM. Molemmissa malleissa on positiivinen suojaviiste, joka alentaa lastuamisvoimia ja vähentää irtosärmän muodostumisriskiä ja pidentää terän kestoikää.

Pyöreäsärmäinen MM-geometria soveltuu sorvaukseen ja muotojen profilointiin, kun taas GM-geometria on kehitetty urituksiin ja aksiaalisiin sorvauksiin.

Pienien osien sorvaukseen kehitettyyn valikoimaan on lisätty leveämmät 5 ja 6 mm MM-terät, jotka eivät vaadi pitimen modifiointia syvien urien sorvaamiseksi. Kaikkia teriä on saatavana CVD T7325 ja PVD G8330 -laaduissa ja valikoima kattaa laajan raaka-ainealueen.


Uudet GL-vaihtoehdot pienien kappaleiden sorvaukseen ja uritukseen lyhyellä vapaalla pituudella.

Dormer Pramet on maailmanlaajuinen lastuavien työkalujen valmistaja ja toimittaja, jonka mittava tuotevalikoima sisältää sekä pyörivät, että kääntöterätyökalut poraukseen, jyrsintään, kierteitykseen ja sorvaukseen laajalle tuotantoalueelle. Omat toimipisteet, joita on 21, antavat teknistä tukea ja myyntipalvelua asiakkaille yli 100 markkina-alueella ympäri maailman ja niitä tukee Euroopassa ja Etelä Amerikassa sijaitsevat uudenaikaiset tuotantolaitokset, strategisesti sijoitetut tuotevarastot ja erittäin kehittynyt jälleenmyyjä- ja jakeluverkosto.

Lisätietoja uusista tuotteista saa Dormer Prametin asiakaspalvelusta, paikalliselta jälleenmyyjältä ja kotisivuilta, osoitteessa www.dormerpramet.com

Uutta tuotevalikoimaa voi seurata kaikissa sosiaalisissa meedioissa hakusanalla #KäynnistäTulevaisuus