Fractory digitalisoi metallityön

Fractory on yritys, joka tarjoaa kätevän verkkoratkaisun metallityön tilaamiseen. Insinöörit lataavat CAD-tiedostonsa Fractoryn alustalle saadakseen välittömän hinnoittelun ja toimitusajan.

Vuonna 2017 perustettu yritys toimii aktiivisesti Baltian maissa ja Iso-Britanniassa. Tilauksia on kuitenkin toimitettu yli 15 maahan, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada ja Australia. Nyt Fractory on kääntänyt katseensa kohti Suomen markkinoita tarjotakseen Suomen insinööreille tehokkaamman valmistusratkaisun.

”Tähän saakka olemme keskittyneet lähinnä Baltian maiden ja Iso-Britannian markkinoihin, mutta saamme alinomaan asiakkaita myös näiden kohdemarkkinoiden ulkopuolelta. Suomessa kiinnostus palveluihimme on ollut viime aikoina selvästi nousussa, ja sen takia teimmekin päätöksen siirtyä tänne”, sanoo Fractoryn toimitusjohtaja Martin Vares.

Fractoryn toimitusjohtaja Martin Vares

Fractory kantaa vastuun koko prosessista aina hinnoittelusta tuotelaatuun ja toimitukseen saakka ja käyttää tuotantoon kumppaniyrityksiä, joiden verkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 50 yritystä Baltian maissa, Suomessa ja Iso-Britanniassa.

Digitaalinen alusta valitsee annettujen parametrien mukaan automaattisesti sopivimman valmistajan. Parhaan ratkaisun löytämiseksi otetaan muun muassa huomioon yrityksen valmistusprosessi, materiaali, tilausmäärä ja asiakkaan sijaintipaikka.

”Suomalaiset yhteistyökumppanimme ovat palvelleet naapurimaiden insinöörien tarpeita jo jonkin aikaa. Suomen markkinoille tullessamme lisäämme varmasti uusia paikallisia valmistajia, vaikkakin jo olemassa olevat resurssimme auttavat meitä tarjoamaan erittäin tehokkaita ratkaisuja. Jokainen valmistaja tuo pöytään taitonsa ja arvonsa. Tietorajat poistamalla mahdollistamme näiden palvelujen tarjoamisen alueellisesti”, korostaa Vares Fractoryn etuja.

Välitön hinnoittelu tapahtuu CAD-tiedostojen perusteella; siihen voidaan käyttää sekä 2D-piirustuksia että 3D-malleja. Järjestelmä laskee parametrien pohjalta hinnan muutamassa sekunnissa. Tähän mennessä on automatisoitu laserleikkaus, metallin taivutus, putken laserleikkaus sekä pintakäsittelyn valmistusprosessi – myös toimituksen hinta lasketaan mukaan.

”Fractoryn tavoitteena on kaikkien valmistusprosessien automatisointi, mutta toteutamme sen asteittain, koska tarkka hinnoittelu on kriittisen tärkeää varsinkin suurten yritysten mittavien tilausten yhteydessä. Tähän mennessä olemme ratkaisseet pelti- ja putkileikkauksen hinnoittelun, CNC-koneistuksen hinnoittelun automatisointi on vielä työn alla”, avaa Fractoryn toimitusjohtaja lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Alustan käyttö hinnoitteluun on ilmaista, ja kuka tahansa voi kokeilla sitä helposti Fractoryn verkkosivustolla.

Fractory Award (kolme tiimin jäsentä ja tuomariston jäsen)