Vauhti kiihtyy


Pitkä on ollut matka viime vuoden maaliskuusta tähän päivään tai ainakin tolkuttoman pitkältä se on tuntunut. Jotenkin elämä, jossa vain odotat jotain, ei tunnu eletyltä elämältä. Koronapandemian alettua odotusarvona on ollut oikeastaan koko ajan: Koska tämä on ohi? Täyttä niskalenkkiä taudista ei todellakaan vieläkään ole saatu ja monilla alueilla korona tekee edelleen pahaa jälkeä.

Meillä täällä Suomessa ollaan jo paremmassa jamassa. Rokotuskattavuus etenee hienosti ja maailmaa ollaan taas availemassa kohti normaalia. Tämä näkyy myös suurimmassa osassa yrityksissä kasvavana vauhtina. Vauhdin kasvulla on myös kolikon kääntöpuoli, sillä esimerkiksi koneinvestointeja tekevät voivat joutua odottelemaan nyt konettaan hieman pidempään. Koneinvestointeihin liittyen onkin ollut ilahduttavaa kuulla, että tämän vuoden aikana niitä on tehty varsin reipasta tahtia. Hyvä, hyvä!

Paluuta normaaliin tehdään myös syksyllä, kun tauon jälkeen järjestetään taas perinteinen Alihankinta sekä Alihankinta HEAT. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen täyttävään tapahtumaan on tulossa 21.–23.9. noin tuhat näytteilleasettajaa. Teams-palaverit ovat paikallaan monessa kohtaa ja niiden käyttöä kannattaa varmasti viljellä jatkossakin, mutta on todella hienoa, että ihmiset pääsevät taas kontaktoitumaan ihan livenä Alihankinnassa.


Petri Kuhlman, päätoimittaja