Valmistuksen uusi aikakausi Vossin osastolla Konepajassa

Älykkäisiin konepajateknologioihin sekä elinkaaripalveluihin keskittynyt Vossi Group Oy tuo jälleen erittäin laajan kattauksen uuden sukupolven koneita 17.–19.3. Konepaja-messuille Tampereelle. Vossilla on peräti 231 m² osasto E201 ja huippu-uutuuskoneiden lisäksi paikalla on myös konevalmistajien edustajia. Lisäksi yritys on mukana 18.–19.3. samassa yhteydessä järjestettävillä 3D & New materials -messuilla osastolla D319.

Kustannuskilpailukykyä ja laatua levyntyöstöön
Suomen ensiesittelyssä on Eagle iNspire -kuitutasolaser 15kW kuitulaserilla, 6G-kiihtyvyydellä ja 9 sekunnin pöydänvaihtoajalla, mikä mahdollistaa täysin ylivoimaisen kustannustehokkuuden konepajateollisuuden yleisellä 1–12 mm materiaalipaksuuksilla. Tämän lisäksi se mahdollistaa myös erittäin paksujen 60 mm materiaalien leikkaamisen. Lisäksi esittelyssä on Timesavers 32 automaattinen levynhiomakone peräti R2-levynreunanpyöristyksellä, Faccin 2-telainen levynpyöristyskone sekä suosittu ­Baykal APHS 31300 CNC-särmäyskone.

Koneistukseen lisätehoja
Koneistukseen esittelyssä on tukeva, kompakti ja nopea Biglia B438 Y2 -sorvauskeskus. Kaksirevolverinen ja -karainen tehokone on varustettuna kahdella Y-akselilla ja pyörivillä työkaluilla. Lisäksi vastakara on ohjelmoitavissa orjaksi toiselle revolverille kolmirevolverien tapaan. Lisäksi esillä on kompakti Akira-Seiki JR3 pystykarainen työstökeskus peruskoneistuksiin. Esittelyssä on myös mm. saksalaisen työstökonejätti Grobin ainutlaatuiset vaakakaraiset 5-akselikeskukset automaatioineen sekä Fermat-avarruskoneet.

Uutuuksia 3D-tulostuksen
Suomessa kovan suosion saaneista SLM Solutions 3D-metallitulostimista esittelyssä on SLM 280 2.0 TWIN 700W 3D-metallitulostin. Kahden 700W laserin kone pystyy mm. hyödyntämään uusia 90 µm kerrospaksuuksia alumiinilla ja titaanilla, mikä tarkoittaa entistä kustannustehokkaampia uuden sukupolven osia. Lisäksi esittelyssä on edullinen Markforged Metal X 3D-metallitulostin, jonka materiaalivalikoima laajentui juuri pitkään odotetulla puhtaalla kuparilla. Lisäksi Suomen ensiesittelyssä on maailman nopein muovitulostin Nexa3D, jolla onnistuu ruiskupuristuslaatuisten osien sarjavalmistus jopa minuuteissa. Esillä on myös niin ikään kovan suosion saanut Markforged Mark Two 3D-komposiittitulostin, jota useat suomalaiskonepajat hyödyntävät mm. robottitarttujien, mittausjigien sekä pehmeiden leukojen valmistuksessa pitkästä hiilikuidusta tai kevlarista.

Putkentaivutusta ja 3D-mittausta
Täysservotoiminen 9-akselinen Crippa 942LE CNC-putkentaivutuskone, jossa on uusi erittäin helppokäyttöinen neljännen sukupolven UII-ohjelmointi. Moderniin 3D-mittaukseen esittelyssä Metronor langaton 3D-kameramittausjärjestelmä sekä RPS 3D-mittausvarsi skannerilla ja mittahaarukalla. ”Kannattaakin tulla vierailemaan Konepaja-messuosastollamme, jossa on esittelyssä runsaasti teknologioita kilpailuedun rakentamiseen”, toimitusjohtaja Marko Vossi kannustaa.

INFO

Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/konepaja