Vossin 3D-metallintulostuspaletti vahvistuu entisestään

Suomen 3D-metallitulostuksen johtava toimija Vossi Group Oy on vahvistanut tuotepalettiaan kahdella kovanluokan edustuksella – saksalaisella Gefertecillä sekä yhdysvaltalaisella Markforgedilla. Jo kolme vuotta Vossin edustuksessa olleita SLM Solutionsin jauhepetilasersulatustulostimia on toimitettu asiakkaille seitsemän kappaletta suuren suorituskyvyn komponenttien valmistukseen. -Uudet edustukset täydentävät Vossin 3D-tulostinpalettia ja yhä useammanlaiset asiakkaiden tuotteet pystytään nyt valmistamaan entistä kilpailukykyisemmin 3D-tulostamalla.

Gefertec 3D-lankahitsaus

Vuonna 2015 perustettu saksalainen Gefer-tec valmistaa 5- tai 3-akseliseen lankahitsaukseen perustuvia 3D-metallitulostimia. Yrityksen edistykselliset koneet soveltuvat edullisen ja nopean kasvatuksen (maks. n. 600 cm³/h) ansiosta erityisesti kookkaampien kappaleiden valmistukseen, maksimi 3 m³ ja 3000 kg. Lankahitsaamalla kasvatetaan 3D-CAD-tiedoston mukaisesti ns. near-net-shape-osa eli komponentti, joka vaatii vain pienen jälkikoneistuksen. Tällöin aikaa ja materiaalia säästyy erityisesti hankalasti koneistettavilla materiaaleilla. Hitsauksen avulla pystytään tekemään myös monimateriaalikappaleita sekä hyödyntämään sitä myös tuotteiden korjauksissa. Perinteisen lankahitsauksen hyödyntäminen tarjoaa myös erittäin laajan ja edullisen materiaalikirjon tuotesuunnittelijoiden käyttöön. Gerfertec on esillä myös 18.–22.9. AMB-messuilla Stuttgartissa osastolla 4/B51.

Markforged – edullista 3D-metallitulostusta

Yhdysvaltalainen Markforged perustettiin Massachusettsin teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2013. Yritys valmistaa pöytätulostimia sekä metallille sekä komposiiteille. Metal X -malli (Atomic Diffusion Additive Manufacturing) pystyy tulostamaan osia 17–4 ruostumattomasta teräksestä ja uusia metallimateriaaleja on tulossa lähiaikoina paljon lisää mm. alumiineja, työkaluteräksiä, titaaneja sekä kuparia. Komposiittitulostimia yritys valmistaa kahta eri sarjaa – Desktop ja Industrial –  ja niissä molemmissa useampaa eri mallia. Materiaaleiksi on saatavissa edistyksellisiä materiaaleja, kuten hiilikuitua, lasikuitua, Kevlaria ja Onyxia. 

SLM Solutionsille uusi tehdas

Tämän hetken ylivoimaisesti suosituimman 3D-metallitulostusteknologian jauhepeti-lasersulatuksen teknologiajohtaja SLM Solutions otti kesällä käyttöönsä uuden 25 000 m² huippumodernin tehtaan Saksan Lyypekissä. Uudessa tehtaassa yrityksellä on kapasiteettia tuotannon moninkertaistamiseen. SLM Solutions valmistaa neljää konemallia SLM 125, 280, 500 ja 800. Suurimman kasvatuskammion koko on 500 x 280 x 850 mm ja lasereita voi olla yhdestä neljään sekä se on mahdollista varustaa kasvatuskammioiden- ja jauheenkierrätysautomaatiolla. ”Kannattaakin olla meihin yhteydessä, kun haluatte olla 3D-vallankumouksen eturintamassa. Kutsumme myös suomalaisasiakkaat tutustumaan kanssamme SLM Solu-tionsin uuteen tehtaaseen Lyypekkiin”, Marko Vossi sanoo. 

INFO

Vossi Group Oy

puh. 010 8200 501

www.vossi.fi/3d