Vuorimies Oy investoi Puuppolassa

Vuorimies Oy jatkaa investointeja tuotantotekniikkaan. Yrityksen Puuppolan tehtaan kapasiteetti laajeni nyt elokuussa järjestelmän maahantuojalta Rensi Oy:ltä hankitulla ja ­käyttöönotetulla uudella LF3015GA-kuitulaserjärjestelmällä.

Lisää tehokkuutta työvaiheisiin sinkittyjen, alumiinisten ja ruostumattomien ohutlevyosien valmistuksessa
E. Vuorimies Oy on jo 50 vuoden ikään ehtinyt peltituotteita valmistava yritys. Yritys sijaitsee Jyväskylän vieressä Puuppolassa ja se valmistaa nykyaikaisen ja tehokkaan konekannan avulla kattavaa valikoimaa laadukkaita, kestäviä ja näyttäviä peltituotteita. Vetovuorossa ovat jo toisen sukupolven yrittäjät.
Vuorimiehen osaamisessa ja nykyaikaisessa laitekannassa yhdistyy peltisepän käsityötaito ja millin tarkka teollinen tuotanto, jolloin pystytään toimittamaan niin pienen kuin suuren asiakkaan haluamat peltituotteet ja täyttämään vaatimukset.
Tuotteita toimitetaan laajasti kasvavan Jyväskylän alueen lähiympäristön rakennusten valmistukseen sekä myös ympäri Suomea. Vuorimies Oy:n tehtaat sijaitsevat aivan nelostien vieressä Jyväskylän pohjoispuolella Puuppolassa. Samassa paikassa sijaitsee myynti, tuotanto, valmistuotevarasto, asiakaspalvelu sekä tarvittavat tuotetuki- ja suunnitteluresurssit.
Vaativien pintojen ja eri käyttötarkoituksien Vuorimies Oy:n tuotevalikoimaan kuuluvat katto- ja seinäpellit, kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, rakennuspeltilistat, piipunpellit, -hatut ja -luukut sekä erikoistuotteet, raaka-aineet ja logistiikkapalvelu.

Monipuoliset vaatimukset
Hankittavalle järjestelmälle asetettiin monipuoliset vaatimukset – järjestelmän piti pystyä leikkaamaan tehokkaasti ja nopeasti 3000 mm x 1500 mm pöydällä olevia pieniä ja ohuita kappaleita sekä yltää tulevaisuuden tuotteiden tuotantovaatimuksiin. Materiaalikirjo on painottunut alumiiniin, ruostumattomaan ja sinkittyyn, toisin sanoen voimakkaasti takaisin heijastaviin materiaaleihin. Paksuuden puolesta 3000 W oli riittävä teho, mutta työturvallisuuden ja huoltovarmuuden vuoksi haluttiin Euroopassa valmistetut ja Euroopassa huollettava kuitulaserin lähde, joten valintakriteerit oli helppo kohdistaa tuotteeseen.
Luonnollisesti itse leikkaustapahtuman tehokkuus ja ergonomisuus oli olennainen osa valintaa kuin myös suoritetut leikkaustestit lukuisilla eri materiaaleilla. Lisäksi mukana tullut automaattinen paletinvaihtaja lisää käyttömukavuutta ja nopeuttaa tuo­tantoa.

Kokemus ja valinta
Vuorimies Oy:lle oli luontevaa ottaa yhteyttä Rensi Oy:n, sillä onhan Rensi Oy tunnettu konetoimittaja jo vuosikymmenien ajan Suomessa. Luonnollisesti laserratkaisun valinnan aikana Vuorimies Oy kävi tutustumassa eri lasereihin, ja valittua laseria tutkittiin varsin perinpohjaisesti Saksassa EMO-messujen aikana.

Satsaus tulevaisuuteen
Elokuussa asennetun LF3015-laserin hankinta on ollut iso tekijä tänä vuonna Puuppolassa, kun lähdettiin hakemaan tuotantonopeuden lisäksi tarkkaa ja laajaa käsittelykykyä.
– Investoinnin avulla pystymme tarjoa­maan tulevaisuudessa vieläkin laajempaa tuotevalikoimaa, sekä parantamaan laatua entisestään, toteavat tehtaan nykyisen sukupolven vetäjät Janne, Tommi ja Lauri Rossi. – Alkukokemusten jälkeen olemme olleet tyytyväisiä hankintaamme ja sen tuomaan valmistusmahdollisuuksien lisäykseen tuotteidemme tekemisessä, vetäjäkolmikko ­jatkaa.

INFO

www.vuorimies.fi
www.rensi.fi