Walter Tools -tuoteinnovaatiot 1/2022

Innovatiivisesta tuotekehityksestä tunnettu Walter Tools on julkaissut kevään 2022 uutuustuotteet. Walter Toolsin Gold Level Channel Partner, Camcut Oy, esittelee nyt uusien innovaatioiden tärkeimmät tuotteet. ”Uudet Walter-tuotteet sisältävät mm. laajennuksia ainutlaatuisen Tiger·tec® Gold -sorvauskääntöterien valikoimaan sekä useita tuotteita alumiinin työstöön, jonka työstö onkin lisääntynyt jatkuvasti koneistamoissa kautta maan”, Camcutin myyntijohtaja Janne Pesonen kertoo. Uudet Walter Tools -tuotteet löydät Camcut-verkkokaupasta.

Patentoidulla Tiger·tec® Gold -monikerrospinnoitteella olevien kääntöterien valikoima kasvaa negatiivisten kääntöterien lisäksi nyt myös negatiivisiin yksipuoleisiin-, sekä positiivisiin kääntöteriin. Innovatiivisen pinnoitteen ansiosta voidaan saavuttaa jopa 30–50 % pidempi työkalun kestoikä, parempi kestävyys viistekulumista ja lämpösäröjä vastaan, parempi kääntöterän sitkeys sekä helpommin havaittava työkalun kuluminen. Terälaaduilla saavutetaan merkittävää kilpailuetua teräksien ja valurautojen sorvauksessa verrattuna perinteisiin pinnoitteisiin. Tämän lisäksi uusien HU3- ja HU7-sorvausgeometrioiden avulla saadaan lisää tehokkuutta raskaaseen koneistukseen. ”Olemme testanneet uusia Tiger·tec® Gold -sorvausteräpaloja asiakkaillamme erittäin hyvällä menestyksellä”, Janne kertoo. ”Ole yhteydessä ja pyydä tuotetta testattavaksi.”

Positiivinen MP6-sorvausgeometria patentoidulla Tiger·tec® Gold -monikerrospinnoitteella on erinomainen vaihtoehto MP4- ja RP4-geometrioiden välille. Suoran leikkuusärmän ansiosta teräpala soveltuu myös avarrukseen.

Sintratut FM4- ja MM4-sorvausgeometriat tuovat PVD HiPIMS -pinnoitteen ominaisuudet uudelle kustannustehokkaalle tasolle. PVD HiPIMS -pinnoitteen ansiosta terä on ongelmienratkaisija kovien materiaalien sorvauksessa (48–60 HRC), jonka vuoksi se onkin erinomainen ratkaisu superseoksille kuten Inconel 718 tai austeniittisille ruostumattomille teräksille kuten AISI 316. Kääntöterä soveltuu leikkuusärmän muotonsa ansiosta myös avarrukseen.

Uusien Walter Precision XT ja Walter Boring XT ansiosta avartimien hankinta on entistäkin kustannustehokkaampaa. Avartimet ovat saatavilla 1–635 mm koossa, Capto-, NCT- ja ScrewFit-kiinnityksellä. Helposti säädettävät ja tarkat avartimet ovat monipuolisesti muokattavissa uuden modulaarisen järjestelmän ansiosta.DC118 Xtreme Pilot 180 tasakärkiset pilottiporat soveltuvat kaikilla materiaaleilla epätasaisille ja pyöreille pinnoille, tasapohjaisille rei’ille, kuten esimerkiksi pultin kantojen upotuksille. Tasakärkinen DC118-pora toimii yleisesti kaikilla työstettävillä materiaaleilla. Vakio-ohjelmasta löytyvät 2xD-leikkuupituudet halkaisijoilla 3–20 mm, jonka lisäksi 5xD-pituudet ovat saatavilla nopeasti Walter Xpress -palvelun kautta.

Suoralla lastu-uralla varustettu DC165 Advance Alpha Jet -täyskovametallipora takaa tarkan reiän sekä luotettavan koneistusprosessin erinomaisilla työstöarvoilla ja työkalun kestoiällä alumiinin sekä valuraudan työstössä. DC165-porat ovat saatavilla 5xD-porauspituudella.

MD177- ja MD173-dynaamiset varsijyrsimet vievät titaanin jyrsinnän täysin uudelle tasolle. Uuden 7-leikkuisen varsijyrsimen avulla saavutetaan erittäin hyvä tuottavuus. Valikoimasta löytyvät leikkuupituudet 1,2xD-pituudesta 5xD-pituuteen saakka. MC166 Advance -sarjan varsijyrsimet tuovat tehokkuutta alumiinin jyrsintään. Kolmen muuttuvanousuisen leikkuusärmän ansiosta jyrsin toimii erinomaisesti 3xD- ja 5xD-leikkuupituuksilla.

WXN15-kääntöteränlaadun ansiosta alumiinin ja kuparin koneistus pyöreäpalaisella jyrsimellä ei ole koskaan ollut näin kustannustehokasta. Walter M5468 pyöreäpalaisella jyrsimellä ja WXN15-kääntöterälaadulla saavutetaan merkittävästi pidempi työkalun kestoikä ennestään tehokkaalla teräpalageometrialla.

Kehittyneiden kierrejyrsimien edelläkävijänä tunnettu Walter Tools on tuonut markkinoille parannellun version monirivisestä TC620-kierrejyrsimestä. DeVibe-teknologian värinävaimennus vähentää työstövoimaa ja pienentää kierrejyrsinnän aikana tapahtuvaa värinää parantaen kierteen pinnanlaatua ja mittatarkkuutta.

Uusi suoralla lastu-uralla varustettu läpijäähdytetty TC130-kierretappi soveltuu teräksen, valuraudan ja alumiinin pohjareikien kierteitykseen 3,5xD-pituuksiin saakka. Uuden patentoidun geometriahionnan ansiosta kierretapilla saavutetaan kierteeseen erinomainen pinnanlaatu. Suora lastu-ura muodostaa lyhyen lastun, joka on erityisen hyvä tilanteissa, joissa perinteisien kierretappien lastunmuodostus muuttuu ongelmalliseksi.

Walter Tools Channel Partner
Camcut Oy

puh. 045 187 2211
myynti@camcut.fi
www.camcut.fi