Kemperit eliminoivat hiontapölyt PTH-Metallin tuotannossa

PTH-Metalli Oy on hankkinut viisi Kemper Filter Table -hitsauspöytää sekä pyörillä liikuteltavan Kemper SmartFil mobiililaitteen eliminoimaan tuotannon viimeistelyvaiheessa muodostuvia hiontapölyjä.

PTH-Metalli Oy on luotettu sopimusvalmistuksen spesialisti. Yrityksen ”One Stop Shop” -filosofia takaa asiakkaille tuotannon helppouden ja turvallisuuden. PTH-Metalli pystyy tekemään noin 50 ammattilaisensa voimin kaikki tärkeimmät työvaiheet saman katon alla ja tarjoamaan asiakkailleen joustavuutta, nopeita toimitusaikoja, kustannustehokkuutta ja korkeaa laatua.


Monipuolinen konekanta

PTH-Metalli Oy valmistaa sopimusvalmistusosia johtaville paikallisille ja globaaleille asiakkaille kaivos-, logistiikka-, energia- ja työkonealoilla. Tämä Porvoossa toimiva yritys valmistaa monia erilaisia vakio-osia ­asiak­kaan piirustusten mukaan. Osavalmistus kattaa kokoonpanoon toimitettavat toistuvat nimikkeet, varaosat sekä tuotekehitysyksiköille toimitettavat proto- ja yksittäiskappaleet.

Monipuolinen konekanta kattaa kaikki tärkeimmät osavalmistuksessa tarvittavat työvaiheet laser- ja plasmaleikkauksesta robottihitsaukseen ja monisivuisesta koneistuksesta pulverimaalaukseen ja loppuko­koonpanoon.


70 vuoden kokemuksella

PTH-Metalli täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 70 vuotta. Vaativat ja erilaiset asiakasvaatimukset ovat muovanneet yrityksen toimintaa vuosien aikana ja PTH-Metalli kehittää edelleen jatkuvasti tuotantomenetelmiään sekä tehokkuuttaan.

Yksi uusimmista PTH-Metallin kehitysaskeleista on DMG MORI DMC 80 FD duoBLOCK 5-akselisen työstökeskuksen hankinta. Tämän koneen ympärille rakennettuun soluun valittiin hiontapöydiksi Kemper FilterTable.

PTH-Metalli käyttää Kemper SmartFil -mobiililaitettaan laserleikkauskoneidensa ympärillä tapahtuvassa viimeistelyhionnassa.


Kompaktit Kemperit

Uuden viisiakselikoneen yhteyteen sijoitettiin kaksi Kemper FilterTable -hitsauspöytää, joita voidaan käyttää myös hiontapöytinä. Juuri tähän tarkoitukseen PTH-Metalli maaliskuussa tuotantoonsa saapuneita Kempereitään hyödyntää.
– Kemper-pöydissä on työpöytä ja suodatinyksikkö samassa laitteessa ja täten ne näppärän kokoisina pieninä kompakteina laitteina sopivat hyvin soluun, kertoo tuotantopäällikkö Christian Westerlund.


Kemperit parantavat työturvallisuutta ja koneiden kestoa

– Sijoitimme uuteen 5-akselisoluumme kaksi Kemper FilterTablea, joita hyödynnämme viimeistelyhionnassa hiontapölyjen eliminoimiseen. Kemperit imevät tehokkaasti hionnasta irtoavat pölyt, eivätkä ne leviä ympäristöön. Kemperit parantavat oleellisesti työturvallisuutta ja tekevät hiontatyön suorittamisesta miellyttävämpää, parantaen täten myös työhyvinvointia.
– Toinen merkittävä asia on Kempereiden vaikutus koneiden kestoon. Mikäli hionnasta muodostuvaa metallipölyä lentää koneiden johteisiin, laakeriin ja muihin osiin aiheuttavat ne työstökoneen kulumista, arvioi Westerlund.


Kempereiden imuteho, tukevuus ja laatu vakuuttivat

Kaiken kaikkiaan PTH-Metalli hankki kuusi Kemperiä: viisi FilterTablea sekä SmartFil-mobiililaitteen. – Kolme muuta Kemper-pöytää sijoitetaan muihin soluihin ja SmartFil-mobiililaite palvelemaan kahden laserleikkauskoneemme ympärillä tapahtuvaa viimeistelyhiontaa, kertoo Westerlund.

Imulaitteita hankittaessa PTH-Metalli vertaili neljän eri valmistajan tarjontaa.
– Valintaprosessin loppusuoralla oli kaksi saksalaismerkkiä, joista arviomme mukaan Kemper tarjoaa paremmat imutehot ja se on rakenteeltaan tukevampi. Vaikka se oli hankintahinnaltaan kilpailijaansa hieman arvokkaampi, sen laatu vakuutti meidät, perustelee Westerlund valintaa.

– Myös huolto Kempereissä on tehty helpoksi, sillä suodattimet ovat vaivattomat vaihtaa edestä avautuvasta luukusta. Suodattimet ovat myös hinnaltaan kohtuullisia, joten ylläpitokulutkaan eivät nouse korkeaksi, päättää Westerlund.

PTH-Metalli Oy
Christian Westerlund
tuotantopäällikkö
puh. 040 711 9797
www.pth.fi

Kemper-laitteista:
Airwell Oy
Antti Palomäki
puh. 0400 771 211
Tatu Ekonen
puh. 0400 718 313
www.airwell.fi

Airwell esittelee Kemper-tuotteita Pohjoinen Teollisuus -messuilla Oulussa 18.–19.5.2022 osastolla 560.

PTH-Metalli hyödyntää kompaktin kokoisia Kemper FilterTable -pöytiään hiontapölyjen eliminoimiseen.