Walter Tools -tuoteinnovaatiot 2/2022

Walter Tools julkaisi syksyn 2022 uudet tuoteinnovaatiot. Uusien tuotteiden joukosta löytyy useita ainutlaatuisia ratkaisuja lisäämään tuotannon tehokkuutta ja koneistusprosessien luotettavuutta. Walter Toolsin virallinen jälleenmyyjä Camcut esittelee tuoteuutuuksien kohokohdat. Löydät uudet tuotteet ja tarkemmat tuotetiedot Camcut-verkkokaupasta.


FW4- ja MW4-wiper-geometriat
Uusi FW4-wiper-sorvausgeometria on suunniteltu erityisesti viimeistelysorvaukseen, uuden MW4-geometrian pidempi säteenmuotoinen wiper-geometria soveltuu keskiraskaaseen sorvaukseen. Säteenmuotoinen wiper-geometria takaa tasaisen hyvän pinnanlaadun ja pitkän työkalun käyttöiän. Wiper-geometrioiden ansiosta koneistusaikaa voidaan lyhentää jopa 300 % samalla pinnanlaadulla. Terien maksimaalisen tuottavuuden takaa patentoitu Tiger·tec®Gold -pinnoitus.


CBN-kääntöterälaadut
Uusi CBN-laatu WBH20C-kovasorvaukseen on pinnoitettu TiAlN PVD -pinnoitteella, jonka päällimmäisenä kerroksena on zirkoniumnitridikerros. Uuden pinnoitteen ja erittäin puhtaan CBN:n ansiosta kääntöterällä on erittäin korkea kulutuskestävyys.


MD265-rouhintajyrsimet
Alumiinin tehokkaaseen materiaalinpoistoon suunniteltu MD265-rouhintavarsijyrsin takaa hyvän prosessin luotettavuuden uuden RAPAX-profiilin ansiosta. Teräsärmän RAPAX-profiili vähentää myös merkittävästi työstön aikana tulevia lastuamisvoimia ja uusi stabiloiva viistegeometria vähentää värinöitä. Kolmileikkuiset MD265-rouhintavarsijyrsimet on varustettu sisäpuolisilla jäähdytysnestekanavilla ja jyrsimiä on saatavilla halkaisija-alueelle 16–25 mm.


MC268-rouhintavarsijyrsimet
Kiillotetulla Kordel-profiililla varustettu MC268-rouhintavarsijyrsin on ihanteellinen valinta alumiinin, messingin ja kuparin jyrsintään. Kolmi- ja nelileikkuiset varsijyrsimet ovat saatavilla 6–25 mm halkaisijoilla ja yli 16 mm koot myös läpijäähdytettyinä.


MD340-varsijyrsimet
Uudet täyskovametalliset varsijyrsimet soveltuvat kaikille ISO P -materiaaliryhmän teräksille. Yleiskäyttöiset varsijyrsimet takaavat kustannustehokkaan ja luotettavan koneistusprosessin korkealla materiaalinpoistolla. Työkalun geometria soveltuu rouhinta- ja viimeistelykoneistukseen. Epätasa­jaolla olevat 3-, 4- ja 5-leikkuiset jyrsimet ovat saatavilla halkaisijoilla 2–25 mm.


MD344-varsijyrsimet
Nelileikkuiset MD344 täyskovametalliset varsijyrsimet ovat erittäin monikäyttöisiä ja ne soveltuvat sivu- ja urajyrsinnän lisäksi myös ramppi-, nousuinterpolaatio- ja pistojyrsintään. MD344-jyrsimet ovat ensisijainen valinta taskujen ja urien avaamiseen teräksillä.


PCD-kääntöterät
Uudet PCD-kääntöterät soveltuvat ei-rautametallien, kuten alumiinin, magnesiumpohjaisien seoksien ja muovien koneistukseen. PCD-kääntöterien ansiosta saavutetaan pienemmät lastuamisvoimat ja vähemmän värinöitä, joiden avulla saavutetaan erinomainen pinnanlaatu taso-, sivu- ja urajyrsinnässä. PCD-kääntöterillä voidaan käyttää suuria lastuamisnopeuksia saavuttaen lyhyemmät koneistusajat erittäin pitkällä työkalun kestoiällä.


WKK25G- ja WSM35G-kääntöterälaadut
Walter Toolsin patentoitu Tiger·tec® Gold PVD -monikerrospinnoite laajenee kahdella uudella jyrsintä-terälaadulla WKK25G ja
WSM35G. Ainutlaatuinen PVD Al2O3 -pinnoitusteknologia takaa täydellisen tasapainon kulutuskestävyyden ja kääntöterän sitkeyden välillä. WKK25G-terälaatu on suunniteltu ISO K -materiaaliryhmille kuten pallografiittivaluraudalle. WSM35G on yleiskäyttöinen terälaatu ISO M ja S-materiaaliryhmille, kuten austeniittisille ruostumattomille teräksille ja nikkelipohjaisille seoksille.


T2711/T2712-kierrejyrsin
Yleiskäyttöinen kääntöterillä varustettu kierrejyrsin, joka on suunniteltu suuriin lastuamisnopeuksiin ja suuriin hammaskohtaisiin syöttöihin. Walter Toolsin innovatiivinen kierrejyrsin on saatavilla nyt M16 kierrekoosta alkaen. Kierrejyrsin takaa nopean kierrejyrsinnän pitkällä työkalun kestoiällä ja erinomaisella kierrelaadulla.


Walter Toolstation -työkaluautomaatti
Nykypäivänä työkaluautomaatit ovat yleistyneet lastuavien työkalujen varastoinnissa. Työkaluautomaattien avulla terien etsintäaika, sekä uusien työkalujen tilaaminen eivät enää kuluta työntekijöiden aikaa. Walter Toolstation on täysin räätälöitävissä, jolloin siihen voidaan varastoida kääntöterien lisäksi myös isompia työkaluja kuten jyrsin- ja sorvausterärunkoja sekä pitkiä poria. Automaatin lokerokoot ovat täysin muutettavissa myös jälkikäteen, jolloin työkaluja saadaan mahtumaan automaattiin mahdollisimman paljon. Työkaluautomaatin tuotteiden tietokantaan voidaan syöttää tuotekuvan lisäksi myös paljon tuotekohtaisia tietoja kuten esim. työkalulle sopivat teräpalaruuvit ja muut varaosatiedot. Laatikostoon saadaan määriteltyä useita eri toimittajia ja ohjattua tilaukset suoraan heidän järjestelmiinsä. Tilausrajojen ansiosta työkalujen saldorajat voidaan asettaa mahdollisimman pieneksi, jolloin yrityksen pääomaa ei turhaan sidota liian ison työkaluvaraston ylläpitämiseen.

Työkaluautomaatti on nähtävillä Konepaja-messuilla 29.11.–1.12.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Camcut Oy:n messuosastolla A 151.

Camcut Oy
www.camcut.fi
myynti@camcut.fi
puh. 045 187 2212

Konepajamessuosasto A151