Wihuri Konepajapäivät 2021

Maailma aukeaa pikkuhiljaa. Wihuri avasi omalta osaltaan vierailijoille ovensa järjestämällä Konepajapäivät Vantaan toimipisteellään 1.–2.9. Asiakkaat ottivat hyvin kutsun vastaan tähän tapahtumaan, sillä parin päivän aikana Wihurilla vieraili toistasataa vierasta ympäri Suomea.

Edullinen 5-akselinen koneistuskeskus Mazak CV5-500 herätti Wihurin Konepajapäivillä suurta kiinnostusta.

Konepajapäivillä olivat mukana Mazakin työstökoneiden ja asiantuntijoiden lisäksi Wihurin valikoimista Linden, Metabon ja Sunnenin tuotteet. Mukana oli myös useita Wihurin yhteistyökumppaneita kertomassa uusimmista tuotteistaan ja palveluistaan: Alumeco, Ovako ­Metals, Cenic Finland, Hertek, JTA Connection, Pirkanmaan Työkalukeskus ja Teknoma.


Kolme Mazakia irrotti tapahtumassa lastua

Wihurin edustaman Mazakin tuotelinjasta oli demotöissä kolme työstökonetta: uutuusmalli monitoimisorvi Integrex i-250H ST, tehokas sorvauskeskus Quick Turn 250MB ja edullinen 5-akselinen koneistuskeskus CV5-500.
Integrex i-250H ST:n ”kerralla valmiiksi” -konsepti yhdistää koneistuskeskuksen ja CNC-sorvin ominaisuudet. Tehokkaan automaation asettamat vaatimukset on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa ja koneessa on vakiona Teollisuus 4.0 -valmius. Mazak Integrex i-250H ST -monitoimisorvin uusi kompakti ja tehokas jyrsinkara sekä uusi kohtisuora suurempi alarevolveri lisäävät työstötehoa ja monipuolisuutta entisestään.

Quick Turn 250MB -sorvauskeskus on tehokas sorvauskeskus esimerkiksi akselimaisiin töihin. Tästä mallista löytyy modernia tekniikkaa muun muassa pyörivän työkalun hihnaton ”Smooth Mill Drive” -käyttö, integroitu karamoottori (ei hihnaa/vähäinen värinä) sekä revolverirungon jäähdytys. Muista ominaisuuksista mainittakoon koneen Mazatrol SmoothG CNC-ohjaus, joka sisältää useita koneistusta tehostavia älykkäitä ominaisuuksia, kosketusnäytön ja 3D-mallien käyttömahdollisuuden ohjelmoinnissa (Parasolid, STEP).

CV5-500 on Mazakin vastaus edullista ja mahdollisesti ensimmäistä 5-akselista koneistuskeskusta hakeville. Edullisesta hinnasta huolimatta CV5-500 on helposti automatisoitava (automaattinen sivuovi, hydrauliikka paletin läpi, robottiliitäntä) ja monipuolinen kompakti 5-akselinen koneistuskeskus. Koneessa on muun muassa molemmista päistä tuettu tarkka 2-akselinen kehtopöytä, jossa on välyksetön Roller Gear Cam -käyttö pöydän tarkkaan kallistukseen ja pyöritykseen.

Tehokas sorvauskeskus Mazak Quick Turn 250MB x 1 000.


Tapahtuma oli menestys

– Tällaiselle Open House -tapahtumalle oli selkeästi tilausta, minkä hyvä kävijämääräkin osoitti. Olimmekin saaneet asiakkailta toiveita tämän tyyppisestä tilaisuudesta jo jonkin aikaa. Uusi huipputeknologia kiinnostaa asiakkaitamme kovasti ja messujen ollessa jäissä viime aikoina mahdollisuudet esittelyihin ovat olleet hyvin rajalliset. Nyt kun koronarokotukset ovat edistyneet ja maailma on aukeamassa, oli viimein realistiset mahdollisuudet edetä toteutuksessa – toki viranomaisrajoitukset huomioiden, kertoo ­Jani Pulkkinen, joka johtaa Mazak-liiketoimintaa Wihurilla.

Wihuri Oy Tekninen Kauppa
puh. 020 510 10
www.machinetools.wihuri.fi

Uutuutena Konepäivillä oli esillä monitoimisorvi Mazak Integrex i-250H ST, jonka ”kerralla valmiiksi” -konsepti yhdistää koneistuskeskuksen ja CNC-sorvin ominaisuudet.
Integrex i-250H ST:n uusi kompakti jyrsinkara yhdessä pyörivillä työkaluilla varustetun 12-asemaisen kohtisuoran alarevolverin kanssa mahdollistaa vaativienkin kappaleiden koneistuksen yhdellä asetuksella.


Lue artikkeli Eurometalli-lehdestä