WORKNC-ohjelmistojen myynti Rensille

Keski-Euroopassa auto- ja lentokoneteollisuuden muottien valmistajien joukossa tunnettu ja käytetty WorkNC on saanut Suomessa uuden edustajan, Rensi Oy:n.
”Olemme iso CAM-ohjelmistojen toimittaja Suomessa”, kertoo Rensin toimitusjohtaja Vesa Sirén, ”joten oli loogista Hexagon Manufacturing Intelligencen Production Software -yksikölle nimittää Rensi WorkNC -ohjelmistojen toimittajaksi Suomessa ja Virossa”, jatkaa hän.
Rensi on panostaut WorkNC-myyntiin kouluttamalla henkilökunnasta useampia eri henkilöitä WorkNC:n saloihin, kuin myös on koulutettu postprosessorien tekijä WorkNC-konesimulointipostien saloihin. ”WorkNC sopii mainiosti Rensin tuotepalettiin muiden Hexagon-ohjelmistojen, kuten Surfcam, Radan ja Peps oheen”, kommentoi Vesa Sirén. ”WorkNC on tarkoitettu fyysisesti isojen mallien ja muottien tekemiseen ja siinä on aivan omaa luokkaansa olevat 5-akseliominaisuudet. Nyt markkinoilla olevat CAM-ohjelmat melkein kaikki käyttävät samaa amerikkalaista 5-akseli teknologiaa, mutta WorkNC:llä on täysin omat 5-akseliratansa ja matematiikka, jotka on tehty nimenomaan muottien ja mallien valmistukseen. Toki WorkNC:ssä on sisäänrakennettu impellerien ja siipien tekemien”, lisää hän.

Mikä on WORKNC
WORKNC CAM -ohjelmisto on johtaviin kuuluva CNC-ohjelmisto pinta- tai solidimalleille muotti-, meisto- ja työkalu busineksessä tehtäessä 2…5–akselista CNC-ohjelmointia. WORKNC:tä käyttävät läntiset, japanilaiset ja korealaiset automotive-valmistajat ja hyvin tunnetut OEMt eri teollisuuden alueilta.
”WORKNC on paras lajissaan, täydentävä CAM-ohjelmisto, joka tehostaa kaikkia suunnittelu- ja valmistusjärjestelmiä tekemällä todella luotettavat, tehokkaat jyrsinradat, jolloin lopputuloksena on vertaansa vailla oleva tuottavuus ja turvallisuus”, sanoo Sirén.

Miksi WORKNC
WORKNC on alun perin tehty todella isojen autoteollisuuden muottien valmistusta varten, iso fyysinen koko ei saa sitä hyytymään. Parallel prosessing -ominaisuudet antavat mahdollisuuden laskea 4 workzonea samanaikaisesit, optiona jopa 16 workzonea. Koneistajan kannalta mukavin ominaisuus on WORKNC:n kyky tehdä törmäystarkastelu lyhyelle työkalulle, pitimelle ja karan päälle, luoden lyhyelle työkalulle ”jytkyillä” lastuamisarvoilla olevan radan ja samalla halkaisijalla, mutta pidemmällä terällä koneistaa loput vähän varovaisimmilla arvoilla. Näiden lisäksi WORKNC ottaa radan tekemisessä huomioon koneen ja sen törmäykset ja myöskin pikaliikkeiden törmäykset.
Ainutlaatuinen ominaisuus on WorkNC AUTO5 -toiminto, joka tehtäessä 3-akselista viimeistelyä pallopäällä tekee törmäävistä radan kohdista automaattisesti 5-akseliratoja kallistaen työkalua siten, että työkalu ylettyy lastuamaan ja kara ja pidin eivät törmää.
Luodut viimeistelyradat ovat kauniita ja sulavia jolloin CNC-koneen liike on hyvä. WORKNC:n mukana tulee CAD-osio, jossa on erinomaiset työkalut reikien tai eri alueiden ”hatuttamiseen”.
5-akselisuus on aivan omalukunsa, WORKNC tekee itse omat ratansa ja matematiikkansa ja onkin juuri siksi tunnettu ja hyväksytty autoteollisuuden muottien tekijä.

WORKNC 2020 -version uutuuksia
WORKNC 2020.0 laajentaa sen exclusiivista Advanced Toolform -teknologiaansa esittelemällä 5-akselikoneistuksen millä tahansa työkalun muodolla.
Se sallii 5-akselityökaluille erilaisia muotoja kuten tynnyrit, ovaalit, parabooliset tai mitkä tahansa annetut muodot, joilla voidaan laskea kappaleiden pintojen yli 5-akseliradat myös negatiivisillä offseteilla (viimeistelyvaroilla).
Ympyrä-segmenttiset työkalut tuovat edun jouhevammasta kontaktipisteestä, jolloin saadaan isompi sivuaskel ilman, että kompremettoidaan ylettyvyys, koska tämä pitää työkalun varret suhteellisen pieninä. WORKNC:n Advanced Toolform -ratkaisu sallii useiden pintojen samanaikaisen koneistuksen CAD-malleihin, jotka tulevat mistä tahansa lähteestä ollen pintoja tai solideja.
Seinämien koneistusradat sisältävät nyt myös spiraaliset muodot ja 2D-työkaluratojen kompensoinnit. Teräviä kulmia suojataan kulmapyöristyksillä ja vetäytymiset on optimoitu pienentämään koneistusaikaa.
Viimeistelyradat voivat nyt käyttää yleisen viimeistelyradan lisäksi erillistä pohjaan jäävää viimeistelyvaraa, ominaisuus joka on hyödyllinen elektrodeja tehtäessä, jolloin Z-suuntaan saadaan eri viimeistelyvara kuin XY-suuntaan.

WORKNC Robot machining
WORKNC integroi Robot-moduulin työkaluradan simulointiin ja editointiin kaiken merkkisissä roboteissa. WORKNC Robot käyttää kaikki WORKNC-työstöratoja koneistukseen, reunan karkaisuun, hitsaukseen ja kiillottamiseen.
Liikkeiden simulointi täydellisessä robottisolussa takaa törmäysvapaat olosuhteet ja ottaa huomioon erilliset robotin ominaisuudet ja rajoitukset.
WORKNC Robot -modulissa on jo 250+ robotia 22 eri valmistajalta.

Kenelle WORKNC on tarkoitettu ja miten se on hinnoiteltu
”Ensinnäkin kaikki 3D-mallien ja -muottien tekijät, jotka maksavat kallista vuokraa CAM-ohjelmiensa käytöstä, eivätkä omista teknologiaansa tai omaa dataansa, kaikki he ovat tervetulleita ottamaan yhteyttä Rensiin, sillä WORKNC on ohjelma, jonka asiakas omistaa ja jossa ei ole pakko maksaa vuokraa. Asiakas saa auki tekemänsä ohjelmat vaikka ei olisikaan maksanut vuokraa, vuokra ei orjuuta”, kertoo Sirén.
”WORKNC on paremman luokan 5-akselikoneistuksen CAM, ohjelma joka tarjoaa erilaisia ja uusia mahdollisuuksia.”
Koska WORKNC kuuluu samaan Hexagon MI-PS -tuoteperheeseen kuin Surfcam, se antaa edullisena rinnakkaisohjelmana mahdollisuuksia juurikin vaativissa koneistuksissa. ●

INFO

info@rensi.fi, www.rensi.fi