Würth ja Mitutoyo. Kahden vahvan teollisuuden palvelijan uusi kumppanuus

Würth ja Mitutoyo ovat kesäkuussa sopineet yhteistyöstä Suomessa. Maailman johtavan mittavälinevalmistajan tuotteisto yhdistyy maailman johtavaan teollisuuden tarvikkeiden myynti- ja palveluvalikoimaan. Würthillä ja ­
Mitutoyolla on teollisuudessa yhtenevä asiakaskunta, jolle uusi kumppanuus näkyy entistä sujuvampana palveluna.

”Mitutoyo sopii luontevasti yhteen ­Würthin korkean laadun tuotteistoon ja palveluun. Jaamme yhteisen näkemyksen konepajateollisuuden kehityssuunnasta, ja olemme valmiita yhdessä panostamaan teollisuuden tuottavuuteen ja sujuvuuteen”, toteaa Würthin tuotepäällikkö Miika Bjugg.

Mittavälineiden hallinta sisältyy yhä useammin laajempien palvelukokonaisuuksien osaksi. Mitutoyon kattava tarjonta yhdistyy luonnollisella tavalla osaksi Würthin järjestelmäpalveluita.

Työvälineistöä hallitaan täsmällisemmin ja investointityökalujen käytön tuottavuutta seurataan yhä läpinäkyvämmin. Tähän tarkoitukseen digitaalinen alusta on tehokas ratkaisu. Würthin ORSYonline osaa työkalut, mittavälineet ja kaikki teollisuuden työvälineet. Kalustot voidaan sitoa henkilöihin, tuotantosoluihin, projekteihin tai mihinkä tahansa asiakkaan resursseihin ja organisaatioyksiköihin. Mittavälineet ovat jo perinteisesti rekisteröinnin ja kalibrointiseurannan kohteena, jolloin digitaalinen alusta on luonnollinen kehityssuunta.

Würthin Wücon älykkäät säilytys- ja logistiikkaratkaisut sekä ORSYonline-kalustohallinta laajentavat erinomaisesti ­Mitutoyon perinteikästä tuotteistoa ja innovatiivisia ratkaisuja.


Wücon Compact 2.0 RFID -jakeluautomaatti hallitsee myös työvälinelainat.

Etätunnistamiseen perustuva Wücon-­kaappi mahdollistaa työvälineiden seurannan ja esimerkiksi asiakkaan sisäisen lainapalvelun toteutuksen. Wücon Compact 2.0 on toisen sukupolven RFID-automaatti. Toisin kuin kuluttajaympäristöstä teollisuuteen sovitetuissa karkkiautomaateissa, Wücon Compact ei sisällä mekaanisesti huollettavia osia, ja soveltuu laajasti erityyppisten tuotteiden jakeluun. Yksi automaatti, mikä tahansa tuote.

Laiterekisteri puolestaan toteutuu ­ORSYonline-palvelulla. Asiakkaan käyttöympäristö mallinnetaan kattamaan halutulla tasolla organisaation rakenteet, henkilöstöt ja kalustot. Työvälineet sidotaan työntekijöihin, työtehtäviin tai mihinkä tahansa asiakkaan toiminnan piirteisiin. Kaikki tietysti käytettäväksi niin selaimella kuin äpillä puhelimessa. Lopputuloksena on ajantasainen tilannekuva välineistä ja niiden käytöstä. Täsmällisellä tiedolla säästetään tarpeetonta kalustoa ja lisätään välineistön tuottavuutta.

Mitutoyolla odotetaan innolla yhteistyötä Würthin kanssa. Würthin asiantuntemus teollisuuden ammattityökalujen toimittajana sekä maanlaajuinen jakeluverkosto, logistiikan asiantuntemus yhdistettynä asiakkaiden palvelukonseptiin on merkittävä lisä Mitutoyon perinteiselle toimintamallille.

Myös Würthillä nähdään yhteistyössä suuret mahdollisuudet tuottaa asiakkaille yhä sujuvampia ja kattavampia palveluita. Tinkimättömyys laadusta ja ammattimainen toimintatapa yhdistävät saksalaista ja japanilasta yritystä.

Würth Oy
Miika Bjugg
tuotepäällikkö
puh. +358 50 5000 374
miika.bjugg@wurth.fi
www.wurth.fi

Mitutoyo Scandinavia AB Finnish Branch
Harri Salmi
maajohtaja, insinööri YAMK
puh. +358 40 355 8498
harri.salmi@mitutoyo.fi
www.mitutoyo.fi

Mitutoyo–Würth-kumppanuussopimuksen allekirjoitus, kesäkuu 2021. Miika Bjugg, Harri Salmi, Mika Rantanen, Ritva Kivipato (vasemmalta oikealle).