Xalaxion Oy:lta uudet palvelukonseptit

Työkalujen huoltopalvelu

Xalaxion Oy on aloittanut työkalujen huoltopalvelun. Päämiehet Saksassa huoltaa 2–4 viikon toimitusajalla kaikki lastuavat työkalut (pikateräs ja täyskovametalli), mm. kierretapit, varsijyrsimet, poranterät, kalvaimet, porakalvaimet, porrasporanterät sekä erikoistyökalut. Xalaxion Oy on lanseerannut Express-auton, joka noutaa työkalut asiakkaan luota. Työkalut pakataan ja lähetetään DHL Expressillä (lentorahdilla) päämiehelle Saksaan. Kaikkien valmistajien työkalut huolletaan. Päämiehellä on yli 20 kpl:tta Walter Machinenbau ­GmbH:n työkalu­hiomakonetta. Heillä on myös oma pinnoittamo tehtaalla. 

Mittavälineiden kalibrointipalvelu

Xalaxion Oy:n päämies Saksassa kalibroi kaikki asiak­kaan mittavälineet. Toimitusaika on noin 2 viikkoa. Hinta on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa kalibrointi. Päämiehelle lähetetään DHL Expressillä ­asiakkaan mittavälineet. Kaikkien valmistajien mittavälineet kalibroidaan. Kalibroinnin jälkeen toimitetaan lähetykset suoraan asiakkaalle. Kalibrointitodistus on DAkkS-hyväksymä. 

DIN EN ISO 9000 ja DIN EN ISO / IEC 17025 -standardiryhmissä DAkkS-kalibrointi edellyttää jäljitettävyyttä kansallisiin standardeihin. Jäljitettävyyden avulla mitatun arvon näyttöä (tai materiaalimittausta) verrataan mittausparametrin vastaavaan standardiin.

Saksalainen fyysisten ja teknisten testien tutkimuslaitos (Physikalisch-Technische Bundesanstalt – PTB) on Saksan metrolo­gian korkein tekninen viranomainen. PTB ylläpitää ja kehittää kansallisia standardeja. Se varmistaa kansainvälisen vertailukelpoisuuden yhteistyössä muiden kansallisten instituutioiden kanssa. Mittaus- ja testauslaitteiden kalibroinnilla ja mittausten jäljitettävyydellä kansallisiin standardeihin varmistetaan prosessimuuttujien luotettava hankkiminen. DAkkS-kalibrointi auttaa siten suoraan tuotteen laadun turvaamisessa. 

INFO

XALAXION OY • www.xalaxion.fi

Sampsa Manner

puh. 045 891 5810

info@xalaxion.fi