Ursus Fennicalle Eagle iNspire 15 kW 6G -kuitutasolaser

Ursus Fennica laajentaa leik­kauspalveluitaan Suomen tehokkaimmalla kuitutasolaserilla Eagle iNspire 15 kW 6G.

Toukokuun lopussa Ursus Fennica ottaa käyttöönsä Eagle iNspire 15 kW
6G -kuitutasolaserin. Koneessa on pe­räti 15 kW IPG-kuitulaserlähde sekä 6G-kiihtyvyys, jolloin korkeasta lasertehosta saadaan maksimaalinen hyöty. Tuotanto koneella käynnistetään kesäkuun alussa.

Ainutlaatuinen rakenne

Eagle iNspire 15 kW 6G -kuitulaserin vaihtopöydän koko on 1,5 x 3,0 m ja pöydänvaihto tapahtuu vain 9 sekunnissa. Puhtaasti kuitulaserteknologiaan keskittynyt Eagle on suunnitellut koneensa kuitulaserteknologian ympärille hyödyntäen moderneimpia markkinoilla olevia ratkaisuja. Niissä on lämpöstabiili ja jämäkkä komposiittirunko (polymeeribetonia) sekä äärimmäisen kevyt hiilikuitusilta rungon välissä. Ainutlaatuiset 6G-kiihtyvyys, 350 m/min paikoitusno­peus ja 150 m/min leikkausnopeus sekä suuri tarkkuus saavutetaan jokaiselta akselilta löytyvillä lineaarimoottoreilla sekä absoluuttiantureilla. 

Ylivoimainen nopeus 

Toisin kuin alan varsin yleinen väärinkäsitys on, niin lasertehoa ei kasvateta etupäässä paksumpia levypaksuuksia varten, vaan suurimmat edut saadaan ohuempien materiaalin esim. 1–12 mm ylivoimaisella leikkausnopeudella. Esimerkiksi samassa ajassa, kun
6 kW kuitulaserilla leikkaa 8 mm hiiliteräksestä 95 kpl, 10 kW 185 kpl ja niin 15 kW teholla peräti 277 kpl. Äärimmäisen leik­kausnopeuden lisäksi koneella pywww.ursusfennica.fistytään leikkaamaan myös paksuja materiaaleja. Ruostumatonta terästä 60 mm, alumiinia 50 mm, messinkiä 30 mm ja kuparia 25 mm asti. 

Ursus Fennica Oy

Sami Nikkonen

toimitusjohtaja 

puh. 050 912 2953

www.ursusfennica.fi

www.vossi.fi/eagle