3D-TULOSTAMINEN ESILLÄ TEKNOLOGIA 2022 -TAPAHTUMASSA

Pohjoismaiden suurin teknologia-alan tapahtuma, Teknologia 2022, laajentaa tarjontaansa tänä vuonna. 3D-tulostaminen on uutena kokonaisuutena näyttelyssä ja ohjelmassa. Tapahtuman yhteydessä jaetaan Suomen ensimmäinen 3D-tulostuspalkinto. Teknologia 2022 -tapahtuma järjestetään 3.–5.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

3D-tulostamisen teknologia laitteiden, materiaalien ja sovellutusten osalta on kehittynyt viime vuosien aikana, ja sitä käytetään useilla eri aloilla. Teknologia-tapahtumassa 3D-kokonaisuuden yhteistyökumppanina on Suomen Pikavalmistusyhdistys – Finnish Rapid Prototyping Association ­FIRPA ry. Mukana tapahtumassa ovat omilla osastoillaan muun muassa Protech Lahti, 3DStep, Tamspark, Materflow, Maker3D, MLT Machine & Laser Technology, Delva ja 3D Formtech.

”3D-tulostus on ajankohtainen, sillä sen käyttö lisääntyy voimakkaasti sekä teollisuudessa tuotantomenetelmänä että harrastuksen kaltaisena kotitulostamisena. 3D-tulostusalan tapahtuma sopiikin erinomaisesti Teknologia-tapahtumaan”, sanoo Suomen johtavan tulostusalan yhteisön FIRPAn puheenjohtaja Mika Salmi. Vuonna 1998 perustetun yhdistyksen tavoitteena on muun muassa kehittää alan osaamista, yhteistoimintaa ja valmistustekniikoiden tietojen vaihtoa sekä edistää alan tunnettavuutta Suomessa.

Keskiviikkona 4.5. ohjelmalavalla on 3D-tulostuksen mahdollisuudet iltapäivä, jonka järjestää FIRPA ry. Silloin kuullaan huonekalujen 3D-tulostuksesta biokomposiittimateriaalista, 3D-tulostuksesta harrastuksena, Wärtsilän 3D-tulostustoiminnasta ja 3D-tulostuksen riskeistä ja niiden vähentämisestä.

Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA:n vuosiseminaarin pääpuheenvuoron Future challenges and possibilities with AM pitää CEO Edvin Resebo Amexcilta. Vuosiseminaarissa 5.5. kuullaan räätälöityjen hydraulipuristimien erikoisleukojen, venttiilikomponenttien ja suurten metallikappaleiden 3D-tulostuksesta. Komentajakapteeni Samu Rautio kertoo, miten varaosia 3D-tulostetaan Puolustusvoimissa ja Ossi Karlsson Kalevala Koru Oy:stä korujen sarjatuotannosta 3D-tulostamalla. Lisäksi teknologiajohtaja Markku Lindqvist Delvalta puhuu Virtausteknisesti optimoidusta yhdyskappaleesta ja 3D-metallitulostuksen simuloinnista.

Teknologia 2022 -tapahtumassa esittäytyy useita teknologian aloja. Laaja läpileikkaus teknologian ajankohtaisista aiheista tarjoaa synergiaetuja niin kävijöille kuin näytteilleasettajille. 3D-tapahtuma täydentää Teknologia-tapahtumaa erinomaisesti.


Suomen ensimmäinen 3D-tulostuspalkinto

Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA jakaa Suomen ensimmäisen 3D-tulostuspalkinnon Teknologia 2022 -tapahtumassa 4.5. klo 14.  Suomen 3D-tulostuspalkinto (Finnish Additive Manufacturing Award) myönnetään henkilölle, organisaatiolle, ryhmälle, yhdistykselle, tapahtumalle tai tuotteelle, joka on merkittävästi edistänyt 3D-tulostusta. Voittajan valitsee Firpan hallitus saamiensa ehdotusten perusteella. Voittaja saa kiertopalkinnon, joka on  Veetu Varalan suunnittelema pokaali Luonti. Varala voitti työllään suunnittelukilpailun, jossa nostettiin esiin 3D-tulostuksen mahdollistamia muutoksia tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Luonti kertoo laajenevan universumin ja 3D-tulostamisen rajattomista mahdollisuuksista, sekä pyrkii kuvaamaan itsensä luomisen paradoksia. Voronoi-verkolla toteutettu rakenne kuvastaa tulostamisen ja mallintamisen matemaattisteknistä luontoa.


Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma

Teknologia 22 -tapahtuman aihealueita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka, ICT ja 3D.  Teemana on Kestävän huomisen ratkaisut. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä tapahtumaan ja seurata ohjelmaa veloituksetta: www.teknologia22.fi

Messukeskus järjestää Teknologia-tapahtuman yhteistyössä Suomen Automaatioseuran, Elektroniikan Mittalaite- ja Komponenttitoimittajat ELKOMITin, Hydrauliikka ja Pneumatiikka Yhdistyksen, Kunnossapitoyhdistys Promaintin, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA:n, Suomen Robotiikkayhdistyksen, Teknisen Kaupan Liiton, Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran ja 3D-tulostusyhdistys FIRPA:n kanssa.

Messukeskus
Teija Armanto, tiedottaja
puh. 050 376 0804
teija.armanto@messukeskus.com
www.teknologia22.fi  | #teknologia22
SOME: twitter, LinkedIn @teknologia