Champion Doorin 30-vuotinen matka – menestyksen takana kansain­välistyminen ja jatkuva kehitystyö

Vuonna 1992 perustettu Champion Door Oy juhlii tänä vuonna 30-vuo­tisjuhlavuottaan. Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1974, jolloin Viljo Hosio aloitti yritystoiminnan ja perusti Nivalan-Kaihdin Ky:n. Champion Door Oy on vuosien aikana kehittynyt aurinkosuojatuotteita valmistavasta perheyrityksestä kansainvälisesti arvostetuksi, suurten käyttökohteiden kangasnosto-ovien ja jakoseinien valmistajaksi.

Ensimmäiset suuret telakka- ja hangaariovensa Champion Door suunnitteli vuonna 1998. Samalla yritys kehitti uraauurtavan lämpöeristetyn kangasnosto-oven ja myöhemmin useita uusia teknisesti poikkeuksellisia ratkaisuja. Tuotteiden kansainvälinen kysyntä kasvoi nopeasti. Vuosituhannen vaihteen jälkeen yritys päätti keskittyä pelkästään suurten ovien valmistamiseen ja vaihtoi vuonna 2005 nimensä Champion Dooriksi.

Vuosien aikana toimintaa on laajennettu ulkomaan toimistojen ja jakelijoiden myötä ympäri maailman. Tähän mennessä yrityksen tuotteita on toimitettu yli 50 maahan. Toimitusjohtaja Pekka Hosion mukaan kansainvälistymisen ovat mahdollistaneet sitoutuneet ja joustavat alihankkijat. Kiitosta saavat myös asialleen omistautuneet, kielitaitoiset työntekijät, joista osa on ollut töissä Champion Doorilla sen perustamisesta saakka.
– Olemme tarjonneet tuotteitamme ennakkoluulottomasti eri maihin ja eri käyttötarkoituksiin, sillä tiedämme niiden soveltuvan mihin olosuhteisiin tahansa. Kansainvälinen liiketoiminta vaatii myös erinomaista projektinhallinnan osaamista, sillä yli 12 metriä leveät ovemme kasataan osakokoonpanoista valmiiksi oviksi vasta kohteessa. Jokaisessa maassa on omat käytäntönsä, joiden mukaan olemme opetelleet toimimaan.
 

Asiakasta palvellaan tuotteen koko 30-vuotisen elinkaaren ajan

Hosion mukaan Champion Door on menestynyt jatkuvan kehitystyön ansiosta. Yritys panostaa myös asiakkaiden monipuoliseen palvelemiseen. Champion Door on mukana jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa ja tarjoaa osaamistaan niin rakennussuunnittelijoille kuin arkkitehdeillekin.

– Olemme asiakkaisiin aktiivisesti yhteydessä ja tarjoamme heille yksityiskohtaista palvelua. Tallennamme projektien tarkat tiedot järjestelmäämme tuoterakenteesta ja osien numeroinnista alkaen. Huolellisen dokumentoinnin ansiosta pystymme tarjoamaan huolto- ja varaosapalveluita tuotteen koko 30-vuotisen elinkaaren ajan.
Kiitos jatkuvasta tuotekehityksestä kuuluu Hosion mukaan valveutuneelle ja innovatiiviselle henkilöstölle. Champion Door on onnistunut löytämään tuotteisiinsa ratkaisuja, joita kilpailijoilla ei ole. Yritys tarjoaa asiakkailleen räätälöityä palvelua myös kokonaisratkaisujen osalta. Usein Champion Door valikoituu oven toimittajaksi silloin, kun kansainvälisten kilpailijoiden tarjoama ratkaisu ei ole riittävä.

– Olemme aina valmiita vastaamaan asiakkaiden erityistarpeisiin ja kehittämään uutta. Se on kasvattanut kilpailukykymme markkinoilla nykyiseen pisteeseensä.
Hosio nostaa esiin menestykseen johtaneena tekijänä myös yrityksen kyvyn sopeutua haastaviin tilanteisiin.
– Pandemia iski meihin kuin tuhat volttia. Tilausten määrä väheni ja asiakkaat joutuivat siirtämään tehtyjen tilausten valmistamista myöhemmälle. Pandemian tuomista haasteista huolimatta uskomme tulevaisuuteen on vahva.
 

50 maata vasta alkusoittoa

Champion Door aikoo kasvaa ja laajentua tulevaisuudessakin. Kansainvälistyminen jatkuu globaalin jälleenmyyjäverkoston kasvattamisella ja natiivin myyntihenkilöstön rekrytoimisella ulkomaille. Yhdysvallat on Champion Doorille alati kasvava markkina-alue. Toimintaa on viime aikoina laajennettu täysin uusillekin alueille, kuten Oseaniaan ja Etelä-Aasiaan.
– Jatkamme tuotteidemme modifiointia, mutta toimintamme kivijalkana pysyvät kuitenkin samat asiat – tulemme jatkossakin palvelemaan asiakkaitamme nopeasti ja aktiivisesti sekä tarjoamaan heille juuri heidän tarpeisiinsa sopivia, toimivia ja tyylikkäitä ratkaisuja.

Kuvassa Champion Door Oy:n toimitusjohtaja Pekka Hosio.