Palvelualtis Suomen Terätuonti 20 vuotta

Suomen Terätuonti täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen aikana yrityksestä on muodostunut merkittävä toimija erityisesti lastuavan työstön saralla suomalaisen konepajateollisuuden kokonaisvaltaisena ja ratkaisukeskeisenä työkalutoimittajana.


Vuonna 2002 perustettu Suomen Terätuonti on seitsemän henkilöä työllistävä konepaja-alan tuotteiden maahantuonti- ja myyntiyhtiö.
– Erittäin laajan tuotevalikoimamme ansiosta pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen ja taloudellisen ratkaisun, olipa kyse sitten lastuavista työvälineistä, kiinnittimistä, mittavälineistä tai muista konepajan tarvitsemista tuotteista, kertoo yksi yrityksen omistajista, aluemyyntipäällikkö Aki Mäki.

– Henkilökunnallamme on vankka konepajatausta ja palvelualtis asenne, jolloin saatte aina henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua riippumatta missä päin Suomea sijaitsette. Verkkokaupassamme pääsette tutustumaan suureen osaan edustamistamme tuotteista, ja myyntitiimimme auttaa aina tarvittaessa löytämään teille parhaan ratkaisun, jatkaa Mäki.


”Asiakkaan etu on myös meidän etumme”


Seppo Niemisen ja Simo Gustafssonin perustaman Suomen Terätuonnin omistajuus meni uusiksi vuonna 2019. Seppo Niemisen jäätyä pois yrityksestä Simo Gustafsson sai vierelleen omistajina uudet ketjukaverit Joni Vartiainen ja Aki Mäki. Uuden trion johdolla yrityksen yleisilme ja ulkoasu laitettiin täysin uusiksi. Myös toimintamallit ja -tavat uudistettiin. – Olimme Jonin kanssa aiemmin pöydän toisella puolella asiakkaina ja tiedämme mitä asiakkaat haluavat toimittajiltaan. Näihin kokemuksiimme perustuen haluamme olla asiakaslähtöinen toimija. Etsimme aina asiakkaan kannalta järkevimmän vaihtoehdon eli emme mene vain myynti edellä. Meidän toimintafilosofiassamme asiakkaan etu on myös meidän etumme, valaisee Mäki Suomen Terätuonnin toimintamalleja.

Avantecin modulaarinen siilijyrsin.


Pääbisnes lastun irrottamisessa laadukkailla ratkaisuilla

Suomen Terätuonnin tekeminen painottuu lastun irrottamisen ympärille. – Meillä on alati kasvava laaja valikoima lastuvan puolen ratkaisuja, joista keihäänkärkimerkkeinä ovat Avantec, ZCC-CT, WTO sekä Fanar-kierretapit ja dynaamiset jyrsimet. Tarjoamme lastuaviin työstökoneisiin kaiken tarvittavan asiantuntevalla palvelullamme.

– Esimerkiksi Avantec saattaa vaikuttaa monessa kohtaa hankintahinnaltaan kalliilta, mutta tarkempi tutustuminen osoittaa sen tuottavimmaksi työkaluksi. Avantecin pitkiä modulaarisia siilijyrsimiä ei ole kenelläkään muulla toimijalla tarjolla, ja niillä voidaan koneistaa aina 2.5xD syvyydellä tehokkaasti, esimerkiksi Ø100 mm siilijyrsimellä lastuamissyvyys voi olla 250 mm. Kaikki Avantec-teräpalat on tarkkuushiottuja ja monikerrospinnoitettuja, jonka ansiosta niiden kulutuskesto on erinomainen, kertoo Mäki.
– Kovaa suosiota nauttii myös ZCC-CT. Tämän valmistajan kokonaisvaltaisesta osaamisesta kertoo muun muassa seikka, että he tekevät kovametallinsa itse. Vaikka ZCC-CT-teräpalat ovat edullisia, silti heidän palansa pesevät kalliimpien kilpailevien merkkien tuotteita. ZCC-CT-hinta-laatusuhde onkin erinomainen.


Esprit CAM -osaamista

Viime vuoden lopulla Suomen Terätuonnin valikoimiin liittyi Esprit CAM, johon tarjotaan itse ohjelmiston lisäksi koulutusta ja teknistä tukea. Tämän sektorin erikoisosaajaksi palkattiin Pekko Hiltunen. Häneltä löytyy 20 vuoden CAM-kokemus. ­– Esimerkkinä mainittakoon, että erään toteuttamamme ohjelmointiprojektin kohdalla asiakkaan koneistusaika putosi 25 % ohjelmaa ja työvälineitä muokkaamalla. Kannattaakin olla yhteyksissä liittyen menetelmäsuunnitteluun, koneen ohjelmointiin ja CAM-hankintaan, sillä Pekolla on paljon annettavaa tällä saralla, kehottaa Mäki.

– Toisena esimerkkinä voisi nostaa viime vuodelta projektin, jossa kävimme konsultinomaisesti läpi kaikki asiakkaan vakiotuotteet kokonaisvaltaisesti menetelmäsuunnitteluineen. Itse ohjelmointi hoidettiin asiakkaan toimesta. Lopputuloksena kulut tippuivat olennaisesti ja ylityön tarve poistui kokonaan. Konepajojen siis kannattaa olla rohkeasti yhteydessä meihin, jos tuotannossa on ns. pullonkauloja, voimme yhdessä etsi ratkaisua niiden poistamiseksi, sillä homma kehittyy koko ajan ja niin myös työkalut. Meidän tehtävämme on tuoda nämä uusimmat ja tehokkaimmat ratkaisut asiakkaidemme ulottuville, jatkaa Mäki.

Suomen Terätuonnilla on erittäin laaja valikoima työkaluja kattamaan kaikki lastuavaan työstöön liittyvät tarpeet.


Isot varastot ja ERP nopeiden toimitusten takuuna

Vuositasolla aktiivisia asiakkaita Suomen Terätuonnilla on paljon. Mäen mukaan kysyntä on edelleen hyvällä tasolla, eikä maailman epävarmuus ole vielä näkynyt kysynnän alenemisena.
– Haluamme olla paitsi asiantunteva ja palvelualtis kumppani myös nopea. Nopeiden toimitusten takuuna toimii iso varastomme. Teemme myös hyllytyspalveluita asiakkaillemme ja niin ikään heidän tuotteidensa varastointia täällä meidän omassa varastossamme. Nämä saamme yhden päivän toimituksella asiakkaalle eikä heille muodostu lainkaan varastointikuluja. Tällä myös varmistetaan tavaran saatavuus, kertoo Mäki.
– Kun tilausrivejä on tuhansia kuukaudessa, olemme tehneet sisäisesti tiettyjä toimia, jotta pystymme toimittamaan tilaukset oikein ja oikeaan aikaan. ERP:mme on räätälöity tätä varten, se muun muassa hälyttää toimittamattomista työkaluista. Tilausjärjestelmän ja logistiikan hoito vaatii täsmällisyyttä, jotta tuhannet tilausrivit saadaan hoidettua varmasti. Näihin olemme panostaneet paljon.


Paljon uutta

Suomen Terätuonti etsii koko ajan ratkaisuja, joilla voitaisiin parantaa suomalaisten konepajojen kilpailukykyä. Esprit CAM:n lisäksi lähiaikoina valikoimiin ovat liittyneet HWR-nollapistekiinnittimet ja nelileukapakat, DOGA-paletinvaihtojärjestelmät, Walmag-magneettipöydät ja -pakat sekä ­VITO-leikkuunesteen puhdistuslaite. Lisäksi lastuavalle puolelle on tullut lisää päämiehiä.

– 2,5 viimeisen vuoden aikana lähes kaikki asiat ovat menneet eteenpäin ja uudistuneet. Uudistukset eivät pääty näihin, vaan haluamme kehittyä edelleen. Nytkin on käynnissä uusien omien liiketilojemme rakennusprojekti. Näihin Lietoon valmistuviin uusiin tiloihin tulee muun muassa Show Room. Pyrimme myös siihen, että olemme asiakaskunnallemme yhä useammin kokonaisvaltainen kumppani, emmekä pelkästään terätoimittaja. Haluamme olla myös haluttu työnantaja. Yritys, johon halutaan töihin, päättää Mäki.

Suomen Terätuonti Oy
Aki Mäki
aluemyyntipäällikkö
puh. 044 555 7300
www.suomenteratuonti.fi

Suomen Terätuonti Oy:n omistajatrio Simo Gustafsson, Joni Vartiainen ja Aki Mäki lupaa vankan konepajataustan omaavalta henkilökunnaltaan palvelualttiin ja ammattitaitoisen palvelun.
WTO on yksi Suomen Terätuonnin pitkäaikaisista edustuksista ja kuuluu yrityksen keihäänkärkituotteisiin.