3D-tulostamisen ja valimon yhdistelmä pitää Euroopan tehtaita käynnissä – teollisuuden komponenttipula pisti vauhtia tamperelaiseen digivalimoon

Teollisuuden komponenttipula haastaa nyt valua käyttävän teollisuuden. Kun tärkeä valukomponentti hajoaa tai tehtaan tuotantolinja uhkaa pysähtyä, tarvittavien osien toimitusaika on usein kohtuuttoman pitkä. Pohjois-Euroopan ainoa valukomponenttien nopeaan toimittamiseen erikoistunut digivalimo Hetitec Oy vastaa kysyntään kasvattamalla kapasiteettiaan ja palvelukykyään.

Yhdistämällä valusimuloinnin, 3D-hiekkatulostuksen ja metallivalimon Hetitec pystyy palvelemaan ABB:n, Atlas-Copcon, Sulzerin ja AGCO Powerin kaltaisia teollisuuden kansainvälisiä suuryrityksiä.
Hetitecin konekantaan kuuluu mm. maailman tehokkain hiekkatulostin, joka on ollut yrityksen kuluneen vuoden suurin investointi. – Toimitamme jopa alle viikossa koneistetun valukomponentin asiakkaan haluamasta metallista, sanoo toimitusjohtaja Ville Moilanen.

Pohjois-Euroopan suurin hiekkatulostin on Hetitecin uusin suurinvestointi.


3D-valimo on vastaus komponenttipulaan

– Teollisuuden komponenttipula räjäytti kysynnän, kertovat Ville Moilanen ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Kantola.
Hetitecin liikevaihto on moninkertaistunut vuoden takaisesta ja henkilömäärä on noussut muutamassa vuodessa kolmesta kolmeenkymmeneen. Synergiaa tuo myös yrityksen sijainti Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen yhteydessä, joka ainoana toimijana Suomessa kouluttaa valimotekniikan ammattilaisia. 
Hetitecin keihäänkärkiä ovat nopean toimituksen varaosat sekä tuotekehityksen prototyypit, joita teknologiayritykset tarvitsevat vain yksittäiskappaleita tai piensarjoja. Suomalainen teollisuus on digivalimon kivijalka, mutta viime kesän jälkeen suora vienti on muodostanut jo puolet liikevaihdosta.

Teollisuuden ylisuhdanne ruokkii nyt Hetitecia, mutta myös tasaantumisen jälkeen näkymiä riittää. – Nopeille toimituksille on aina kysyntää suhdanteista huolimatta, Moilanen ja Kantola arvioivat.

Valimon ja 3D-tulostamisen yhdistelmä auttaa teollisuuden noususuhdanteessa.

Toimitusjohtaja Ville Moilanen
p. 040 574 0066, ville.moilanen@hetitec.com
Hallituksen puheenjohtaja Heikki Kantola
p. 040 513 3724, heikki.kantola@hetitec.com


Hetitec Oy
Hetitec on Suomen ainoa suuren mittakaavan teollisuuden osien 3D-tulostamisen ja valimon yhdistävä yritys, joka voi toimittaa valetun osan alle viikossa. Hetitecin asiakkaina ovat johtavat teollisuusyritykset ja tuotekehittäjät Suomessa ja kansainvälisesti. www.hetitec.com

– Teollisuuden komponenttipula räjäytti kysynnän, kertovat Heikki Kantola (vas.) ja Ville Moilanen.